Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: dentysta, przed, strach

Strach przed dentystą!
Autor Wiadomość
Agnesska 
Coś już napisała

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2011-07-08, 10:44 

Ja przeważnie miałam specjalną watę wkładaną do ust, która zmniejszała ślinienie.

Zuzanna25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-07-19, 19:40 

Oj jak ja się boję dentysty. Kiedyś tak nie było..

Iwona.W. 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-07-20, 09:37 

do wszystkiego da się przyzwyczaić

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2011-07-20, 13:41 

I musiałam zdecydować się na koszmarne leczenie kanałowe...i to nie z powodu próchnicy... :evil: (długa historia), ale nie było tak źle jak myślałam. :-)

goskabe 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-07-22, 12:32 

a ja się bałam dentysty straszliwie ale do pewnego czasu. wystarczyło tylko dobrze poszukać i znaleźć odpowiedniego dla mnie. teraz chodzę do Villa Nova dość często, na pewno dużo częściej niż kiedyś i jest bardzo fajnie.

Zuzanna25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-07-24, 20:00 

goskabe napisał/a:
a ja się bałam dentysty straszliwie ale do pewnego czasu. wystarczyło tylko dobrze poszukać i znaleźć odpowiedniego dla mnie. teraz chodzę do Villa Nova dość często, na pewno dużo częściej niż kiedyś i jest bardzo fajnie.

Wątpię żeby u dentysty było bardzo fajnie

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2011-07-25, 09:56 

Zależy na co się chodzi, bo jak ktoś pójdzie np na wybielanie czy coś estetycznego to może być fajnie,a jak z bólem czy coś to nie.

goskabe 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-07-25, 10:44 

Zuzanna25 napisał/a:
goskabe napisał/a:

Wątpię żeby u dentysty było bardzo fajnie

wiadomo że zawsze boli ale chodziło mi o to że jak jak dentysta jest dobrym fachowcem i ma dobre podejście to jakoś tak zawsze ta wizyta jakoś milej przebiega. Wiadomo że jak coś poważnego jest to trzeba się trochę pomęczyć ale przynajmniej nie chodzę już z panicznym strachem.

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-07-26, 23:48 

a nie lepiej chodzić częściej, to wtedy od razu się przyuważy nawet małą próchnicę od razu i w miarę bezboleśnie się ją usunie :?: ciągle to sobie powtarzam a i tak robię swoje i Adaś się na mnie wkurza :roll:

goskabe 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-07-27, 13:01 

oczywiście że lepiej też tak wolę robić i jeśli tylko mogę to chodzę tak jak mówiłam ale nie zawsze jest czas na to i potem trzeba już iść jak coś się dzieje i wtedy trochę boleć może. generalanie jestem uczulona już na higienę zębów bo moja dentystka ciągle powtarza o profilaktyce za każdym razem jak u niej jestem

[ Dodano: 2011-08-03, 10:31 ]
Dla tych co się nie boją już dentysty ale i dla tych co się nadal boją to mam ciekawą wiadomość. W tym gabinecie co pisałam wcześniej są bezpłatne porady ortodontyczne do września i można sobie zbadać uzębienie za darmo. Wg mnie warto skorzystać z takiej promocji

grazynakosiak 
Początkująca

Wysłany: 2011-08-22, 10:36 

Cytat:

Popieram, najlepiej leczyć od razu zanim trzeba będzie zastosować leczenie kanalowe, na które ja bym się nigdy nie zdecydowała, nawet u najlepszej na świecie dentystki.
Bo to jest niszczenie zęba (no chyba, że się mylę, może to mit jak z niszczeniem paznokci akrylem, bo ja o tym tylko czytałam, nie pytałam specjalisty)

Nie ma co się bać kanałowego. Wolałabym ząb usunąć, niż go leczyć kanałowo?? Zawsze lepiej mieć zęba martwego, niż żadnego.

missbutterfly 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2012-02-26, 14:08 

sporo osób się boi dentysty, ale moim zdaniem nie ma czego, pod warunkiem, że ma się zaufanego stomatologa jak dr Rozwadowski. Wiecie co do leczenia kanałowego nasłuchałam się sporo historii w większości nie były one przyjemne, ale mimo wszystko nie chciałabym się pozbywać zębów tylko dlatego, że boję się bólu.

Odpowiedz do tematu