a ja się bałam dentysty straszliwie ale do pewnego czasu. wystarczyło tylko dobrze poszukać i znaleźć odpowiedniego dla mnie. teraz chodzę do Villa Nova dość często, na pewno dużo częściej niż kiedyś i jest bardzo fajnie.
a ja się bałam dentysty straszliwie ale do pewnego czasu. wystarczyło tylko dobrze poszukać i znaleźć odpowiedniego dla mnie. teraz chodzę do Villa Nova dość często, na pewno dużo częściej niż kiedyś i jest bardzo fajnie.
Wątpię żeby u dentysty było bardzo fajnie
wiadomo że zawsze boli ale chodziło mi o to że jak jak dentysta jest dobrym fachowcem i ma dobre podejście to jakoś tak zawsze ta wizyta jakoś milej przebiega. Wiadomo że jak coś poważnego jest to trzeba się trochę pomęczyć ale przynajmniej nie chodzę już z panicznym strachem.
a nie lepiej chodzić częściej, to wtedy od razu się przyuważy nawet małą próchnicę od razu i w miarę bezboleśnie się ją usunie ciągle to sobie powtarzam a i tak robię swoje i Adaś się na mnie wkurza
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
oczywiście że lepiej też tak wolę robić i jeśli tylko mogę to chodzę tak jak mówiłam ale nie zawsze jest czas na to i potem trzeba już iść jak coś się dzieje i wtedy trochę boleć może. generalanie jestem uczulona już na higienę zębów bo moja dentystka ciągle powtarza o profilaktyce za każdym razem jak u niej jestem
[ Dodano: 2011-08-03, 10:31 ]
Dla tych co się nie boją już dentysty ale i dla tych co się nadal boją to mam ciekawą wiadomość. W tym gabinecie co pisałam wcześniej są bezpłatne porady ortodontyczne do września i można sobie zbadać uzębienie za darmo. Wg mnie warto skorzystać z takiej promocji
grazynakosiak Początkująca
Wysłany: 2011-08-22, 10:36
Cytat:
Popieram, najlepiej leczyć od razu zanim trzeba będzie zastosować leczenie kanalowe, na które ja bym się nigdy nie zdecydowała, nawet u najlepszej na świecie dentystki.
Bo to jest niszczenie zęba (no chyba, że się mylę, może to mit jak z niszczeniem paznokci akrylem, bo ja o tym tylko czytałam, nie pytałam specjalisty)
Nie ma co się bać kanałowego. Wolałabym ząb usunąć, niż go leczyć kanałowo?? Zawsze lepiej mieć zęba martwego, niż żadnego.
missbutterfly Stała bywalczyni
Wysłany: 2012-02-26, 14:08
sporo osób się boi dentysty, ale moim zdaniem nie ma czego, pod warunkiem, że ma się zaufanego stomatologa jak dr Rozwadowski. Wiecie co do leczenia kanałowego nasłuchałam się sporo historii w większości nie były one przyjemne, ale mimo wszystko nie chciałabym się pozbywać zębów tylko dlatego, że boję się bólu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum