Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: stojace, wlosy

Stojące włosy
Autor Wiadomość
akro 
Początkująca

Wysłany: 2009-03-17, 20:34 Stojące włosy

Witam, mam pytanie. Czy jest jakis dobre coś ze będą mi stały włosy sztywno? Bo żel za słaby jest bo mam troszkie dluzsze włosy ok. 7,5 cm. Da sie zrobic zeby staly sztywno?

greeneyes8 
Miłośniczka forum
greeneyes8

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-03-17, 22:46 

Nie wiem może jakaś pianka albo lakier do włosów jakiś super mocne utrwalenie?
Głowa na dół włosy swobodnie opadają Ty je spryskujesz lakierem i zobacz co się stanie. Albo może żel i lakier do włosów?

akro 
Początkująca

Wysłany: 2009-03-17, 22:48 

chciałem dodać, że nie jestem kobietą.:D
a kiedys reklamowali takie cos co kolesiowi fajnie wlosy stały wysoko, kojarzysz?

NeL1984 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-03-17, 23:03 

akro, trzeba by było Turków się zapytać. Jak byłam w tamtym roku w Turcji to te chłopaki mieli mega-różnorodne czupryny. Co 3 miał postawione można powiedzieć długie włosy całkiem do pionu nawet tak z 15 cm i więcej. Hehehe. Oni tam chyba mają hopla na punkcie włosów. Salony fryzjerskie otwarte całodobowo i kolejki nawet o 3 w nocy :).

greeneyes8 
Miłośniczka forum
greeneyes8

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-03-17, 23:03 

Kojarzę produkt nazywa się Shockwaves i jest z firmy wella .

http://www.shockwaves.pl/ wejdź sobie na ich stronkę i potem na dole będziesz miał zakładkę fryzury i tam będą rożne rodzaje ich jak ja patrzyłam na bałagan to chyba było coś takiego o co Ci chodzi jest fotka i opis co i jak po kolei :).
Zresztą na pewno się połapiesz co i jak :)

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-03-18, 21:15 

spróbuj gumy do włosów ;-)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2009-04-08, 23:48 

akro :arrow: wiemy, że nie jesteś dziewczyną, masz niebieski znaczek przy nicku :-P

a teraz pytanie zasadnicze: zależy ci na tym (A POWINNO :!: ), żeby włosy jednak przeżyły to, co chcesz im zafundowac zapewne nie tylko na jeden dzień :?: bo jeśli nie, to proponuję pójść do kiosku, takiego pod domem co to ma wszystko, od lakierów do paznokci przez płyty CD i kanapki z szynką, i poprosić o najtańszy lakier do włosów. zapewniam cię, że porządnie sklei ci łepetynę, jeśli się pochylisz i ostro spryskasz włosy. ostrzegam tylko, że zapach powali każdego w promieniu metra od ciebie, więc pryskanie proponuję gdzieś, gdzie trzeba ubić insekty w dużych ilościach, wtedy masz przyjemne (stojące włosy) z pożytecznym ;-)

jeśli jednak wolałbyś coś mniej harkorowego to proponuję kosmetyki do stylizacji Welli lub Nivea, ale od razu mówię, że tylko zastosowane w większej niż dopuszczalna norma i najlepiej kilka na raz (pianka, żel i lakier :?: ) dadzą zadowalający efekt. guma również, może być też od Szwardzkopfa albo z Loreala do stylizacji, choć ona też w większych niż normalnie ilościach

powodzenia i daj znać, jak wyniki :->

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-04-09, 09:23 

żel Taft, to jest jakaś masakra! w sensie pozytywnych hehe :-) taki zielony, utrwala zarąbiście :!: :!: :!:

leelo, masz rację, te wszystkie lakiery strasznie śmierdzą :-/
i nawet nie wiem, czy w twoim przypadku akro, na coś by się zdały - jeśli obciążą fryzurę to niestety :-P ale spróbować można 8-)

Doli 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-04-09, 10:27 

Ło matko... Najlepiej to do fryzjerki. Naklnie się, ale metodą prób i błędów może od czegoś dojdzie.

Od razu uprzedzam, że tego typu fryzury będą raczej jednorazowe.

Ja bym zrobiła to tak... Zaczęła od wyjścia do sklepu po kupno paru kosmetyków Nivea, bo oni maja dość dobre produkty utrwalające. Zaopatrzyła bym się przede wszystkim w żel do włosów - maksymalne utrwalenie i zaczęła od nałożenia jego

albo ewentualnie pianki bardzo mocno utrwalającej - to już zależy co wolisz.

Myślę, że wygodniej będzie się nakładać i układać będąc w pozycji pochylonej, ale to już jak chcesz. Ponieważ to trochę mało pomyślała bym również o lakierze maksymalnie utrwalającym.

W sklepie na półce znajdziesz też lakier Nivei bardzo mocno utrwalający, ale one dla mnie nie różnią się niczym innym, tylko nazwą.

Teraz czekamy na efekty. Mam nadzieję, że zamieścisz jakaś fotkę i opiszesz w końcu jak to zrobiłeś.

PS. Jeśli mogę coś jeszcze poradzić to zainwestowała bym też w dobre kosmetyki odżywiające włosy, bo po czymś takim mogą szybko zacząć cierpieć. Może podpasuje Ci maseczka wzmacniająca Garniera.

Tak czy siak sam dobry szampon i odżywka mogą nie wystarczyć. Szkoda by było zniszczyć włosy.

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-04-09, 10:45 

o, ja też bym chciała zobaczyć zdjęcie!

Doli, co do maseczki Garniera - słyszałam,że cała seria Fructis jest testowana na zwierzętach :!: :!: :!: :!: :!: :!:

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2009-04-09, 22:12 

nocandygirl napisał/a:
Doli, co do maseczki Garniera - słyszałam,że cała seria Fructis jest testowana na zwierzętach :!: :!: :!: :!: :!: :!:

wiedziałam, że za coś nie znoszę Fructisów od Garniera, tylko nie do końca wiedziałam za co - dzięki, nocandy :!: a właśnie, i dzięki za przypomnienie - faktycznie Tafta proponuję, skleja i utrwala tak, ze będziesz mógł, akro, chodzić z takim garnkiem ładną chwilę :-?

Doli 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-04-09, 23:00 

Garnier!?

Chyba sobie żartujecie.
Od X lat stosuję na zmianę z Timotei (ten ogórkowy wręcz uwielbiam, tak mocno kojarzy mi się z dzieciństwem, że szok)... na opakowaniach nic nie ma, że testowane na zwierzętach. Miałam iść myć głowę to normalnie jeszcze raz luknę na opakowanie. Może coś znajdę :/

Nie no... Nie załamujcie mnie :( Normalnie doła przez was na święta załapię ;(

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-04-10, 13:23 

ja nie używam szamponow fructis ani timotei, jak dla mnie są bennadziejne. z timotei tylko ten z bambusem mi odpowiadał.
a co do testów na zwierzętach nic mi o tym nie wiadomo

jakubin 
Początkująca

Wysłany: 2011-04-29, 19:09 

postaw sobie włosy na cukier z wodą dobrze się trzyma

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2011-04-29, 19:39 

Od jakiegoś czasu polubiłam szampony timotei. Teraz są dużo lepsze :)
fructis nadal nie używam

Z tym cukrem to na poważnie?

Odpowiedz do tematu