taka Gaduła ;) Pomogła: 3 razy Dołączyła: 06 Sty 2009 Posty: 187 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-10-28, 16:47
Staż
Kochane moje wybieram się na staż i stąd moje pytania - czy któraś z Was odbywała kiedyś staż? Czy to coś podobnego, jak praktyki? To byłaby moja pierwsza praca w branży więc mam obawy, czy podołam..
A po drugie orientujecie się ile wynosi obecnie wynagrodzenie za staż? Mnie się wydaje, że ponad 700zł brutto, ale nie jestem pewna.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-10-28, 21:11
Ja będąc na praktyce robiłam takie podstawowe rzeczy, które mogłam, patrzyłam na wykonywaną pracę. W tym samym czasie była stażystka, miała normalnie zapisywanych klientów na zabiegi ;) Co do obaw na pewno podołasz, najgorsze są początki ;)
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-10-28, 21:20
Tak, staż to na ogół wykonywanie tych samych czynności, które na codzień wykonują pracownicy zatrudnieni na umowę o pracę. Przez pierwszy miesiąc będziesz przyuczana do pracy na różnych stanowiskach pewnie, później zajmiesz jedno:)
Wynagrodzenie to około 700 netto plus zwrot z Urzędu Pracy za dojazdy po przedstawieniu biletów
Ja jeszcze stażu nie odbyłam, ale na praktykach wysługiwali się mną, jak diabli
Staż to rewelacyjna sprawa i zalicza się z tego co wiem do ogólne stażu pracy, a więc jest traktowany wyżej niż praktyki. Powodzenia Ci życze
Paula82 Coś już napisała
Wysłany: 2010-11-19, 12:22
Właśnie jestem na stażu z urzędu. Najlepiej zacząć właśnie od stażu, bo na etat zaraz po studiach cięzko się dostać. A tak po stażu zawsze jest to większe doświadczenie i pensja od urzędu nie jest wcale taka niska.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum