Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: plamy, srodek

środek na plamy
Autor Wiadomość
AmandaFernanda 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-07-28, 21:40 środek na plamy

poradźcie mi jakiś dobry środek na plamy, głównie te uporczywe - wiśnie, kawa, itp. ja sprawdziłam wszystkie "babcine" sposoby i nic nie pomaga, a z chemicznych środków chciałabym najpierw przeczytać czy usłyszeć jakieś opinie, zanim sama sprawdzę na moich ciuchach... dodam, że z reguły są to białe tkaniny, więc niedoprane plamy widać straszliwie.

Darish:)

Wysłany: 2008-07-29, 16:29 

hm moja ciotka uzywala srodka do trwałej :D
dziwne wiem, ale byla fryzjerka i tak jakos wyszlo ze wszystkie uporczywe plamy traktowala preparatem do trwalej- Perhydrol ;)

AmandaFernanda 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-07-29, 21:13 

no faktycznie dziwne...
osobiście nie zaryzykuję chyba... bo to jednak bardzo żrący środek, ten perhydrol.
a jakieś inne, bardziej sklepowe propozycje? w sumie zastanawiam się nad vanishem, ale czy ktoś miał już z nim jakąś styczność?
bo ja do tej pory nie...

kubeczek

Wysłany: 2008-07-30, 01:17 

Moja mama niedawno kupiła Vanish , taki w granulkach, pełna nazwa to Oxi Action Intelligence Crystal White (mam nadzieje,że nic nie przekręciłam;P) i uratowała w ten sposób biała bluzke, która była skazana na zaglade z powodu wielkiej plamy po jakims owocu

Wysłany: 2008-07-30, 16:32 

o to moze w tej reklamie z tv nie klamia :D
napewno nie urzywaj Acze o ile to jeszcze produkuja;p material strasznie sie po tym niszczyl

AmandaFernanda 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-07-31, 11:49 

hehe, może nie kłamią ;)
no to kupiłam ten vanish w granulkach "intelligence", zabieram się za odplamianie...
zobaczymy, co z tego wyjdzie i zamelduję ;)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2008-07-31, 12:46 

No ten VANISH to chyba najlepsza jeszcze metoda :) Wiem, bo mama stosuje ;) Powodzenia ;)

kubeczek

Wysłany: 2008-07-31, 19:24 

No Ace to taki Domestos do ubran jak dla mnie, mówili, że nie niszczy, a niszczył. Z vanishem z tego co mi wiadomo takich ,,atrakcji" nie ma, nauka sie rozwija :-P

AmandaFernanda 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-08-01, 16:07 

no to melduję - vanish crystal white wstępnie przetestowany.
w sumie to jestem zadowolona :) na razie wypróbowałam na białej koszuli mojego lubego, poplamionej sokiem pomarańczowym, no i trzeba przyznać, że nie ma śladu... zobaczymy jak sprawa będzie wyglądać na delikatniejszych rzeczach.
nigdy wcześniej tego vanisha nie używałam, jakoś miałam opory. teraz widzę, że chyba niepotrzebnie ;)

nightgoes 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-08-04, 08:40 

A ile ten Vanish kosztuje? Ja wróciłam z nad morza i trzeba zrobic pranie, troche ,,intensywniejsze", bo kilka plam na wyjeździe złapałam;)

AmandaFernanda 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-08-04, 16:39 

ja kupiłam przez allegro, zapłaciłam chyba 25zł za opakowanie 1kg, ale w sklepie nie wiem, ile kosztuje, nie sprawdzałam...
w każdym razie IMO wart jest swojej ceny.

nightgoes 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-08-05, 03:53 

To pewnie w sklepie 10-15 zł wiecej jak znam zycie;) Trzeba się chyba sie wreszcie ruszyc z domu na zakupy, bo im starsza plama tym trudniej sprac

Wysłany: 2008-08-05, 08:47 

ja mam kurcze twarda wode w domu i wszystko spiera sie trudno... a biale rzeczy zaraz robia sie szare... chyba zaczne wozic pranie do chlopaka ;p 250km:D

AmandaFernanda 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-08-05, 19:56 

no, jak on ma miękką wodę, to może i warto ;)
ja u siebie testu na twardość wody nigdy nie robiłam, pewnie dlatego, żeby się nie stresować niepotrzebnie ;) ale faktycznie wszystko mi szarzało w praniu... może faktycznie raz w życiu przekonam się do reklamy i będę do każdego prania używać vanisha, to i rzeczy przestaną szarzeć, z plamami nie będzie problemu ;)
jak na razie mam duuuże opakowanie, więc mogę sobie popróbować ;)

kubeczek

Wysłany: 2008-08-08, 16:56 

Do każdego prania Vanish, to chyba troche przesada, chyba, że ciagle cos plamisz, to co innego. Twarda woda to koszmar, ale jak ktos uzywa takiej od zawsze, to tak bardzo tego nie odczuwa. ;-)

Odpowiedz do tematu