Na elektryzowanie włosów to jeszcze fajne są takie szczotki wentylowane i do tego np. lotion nawilżający. Ja używam np. takiego z goldwella się hot darling nazywa. no i po tym to nic się nie robi.
Andzik Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-06-08, 14:52
Z tego co wiem, to na elektryzujące włosy bardzo dobrze działają różnego rodzaju olejki do włosów. Można w drogeriach nawet kupić kosmetyki, które mają przeznaczenie konkretnie do przeciwdziałania elektryzowaniu się włosów. Trzeba się rozglądać po sklepach, a na pewno coś odpowiedniego się znajdzie.
Fleur Użytkowniczka
Wysłany: 2010-06-08, 15:25
ja bym doradziła jedwab w takiej sytuacji. Mi się włosy elektryzują jedynie zimą i wtedy właśnie stosuję jedwab. Ale w lecie mogą ci się przetłuszczać po nim włosy. Zainwestuj w jakąś profesjonalną maskę lub odżywkę do włosów na kalamis.pl mają fryzjerskie kosmetyki. Możesz tam także zapytać jaki kosmetyk dobrać, świetnie doradzają.
dzakarta Początkująca
Wysłany: 2010-06-17, 13:43
mi niestety też w lecie elektryzują się włosy i nie wiem co z tym zrobić. Może faktycznie zainwestowałabym w profesjonalne kosmetyki. Faktycznie doradzają na tej stronie? Jak to wygląda? Mam jakąś rozmowę? ;) Wypatrzyłam sobie trzy odżywki w ich sklepie, ale właśnie nie jestem pewna, którą wybrać.
sposob moze dosc dziwny ale po zwilzeniu reki plynem do plukania ubran i przejechaniu po wlosach efekt elektryzowania sie wlosow znika :) jednak na wlosach zostaje zapach prania
_________________ Sklep z włosami oraz artykułami fryzjerskimi - Warszawa. www.hairservice.pl
Ja mam problem z elektryzowaniem się włosów tylko zimą, latem mam spokój. Chyba najbardziej do mnie przemawia spryskanie szczotki lakierem do włosów, oby i na mnie zadziałał :)
vexgirl Stała bywalczyni narcystyczno - egocentryczna
Wysłany: 2010-10-28, 15:10
Stanowczo problem nasila się w zimie przez czapki, szaliki, golfy itd. Na mnie nie działa nic mam wrażenie. Nie mogę znaleźć żadnego preparatu, który rozwiązał by problem na cały dzień. Najlepiej póki co działa ten preparat
_________________ I'm one of those bad things that happen to good people...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum