Fleur Użytkowniczka
Wysłany: 2010-09-03, 11:58
Sposób na zwalczenie kaca
Jakie są wasze sposoby na zwalczenie kaca? Macie jakieś sprawdzone? Przez dym w klubach mam ostatnio straszne bóle głowy następnego dnia, nawet po niewielkiej dawce alkoholu. Łatwo miewam kaca ostatnio, chyba się starzeję. Jak sobie z tym radzić?
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Tak naprawde to nic nie działa i nie ma żadnego cudownego srodka na to, a jesli chodzi o 2KC to to są zwykłe witaminy i paracetamol ktory uzupelnia niedobor w organizmie wypłukany przez alkohol, kefir czy sok z ogórków troszkę przyśpieszją wypłukiwanie toksyn z organizmu.
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Cukier przyspiesza wypłukanie alkoholu z organizmu (tak słyszałam). Na kaca jednak najlepszy sposób to sen trzeba przespać kaca, zamiast męczyć się cały dzień
Ja jestem z tych co ciągle szukają dobrego sposobu. Z różnymi wynikami :) Po wodzie z ogórków to mi jest jeszcze bardziej nie dobrze :( Ale jak się pije wódkę to polecam pić między kieliszkami wodę niegazowaną albo herbatę. Niestety jak się pije piwo albo wino to to nie pomaga ;] Podobno suplementy detoxujące mogą pomóc :) bo jednak alkohol i dym - czyste toksyny.
Ale jak się pije wódkę to polecam pić między kieliszkami wodę niegazowaną albo herbatę
Też właśnie piję dużo wody, żeby na bieżąco uzupełniać płyny. A po imprezie zawsze stawiam butelkę koło łóżka. Piję też miętę - szybko gasi pragnienie.
_________________ Prawdziwe piękno jest niewidoczne dla oczu ;).
To fakt na ból żołądka jest dobra - ale i tak ciężko taką kurację miętową przejść :) Spróbowałam detoxu i przyznam, że nawet zadziałało. Nie wiem jeszcze czy po prostu za mało wypiłam i nie było tak źle czy kuracja pomogła, ale było ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum