Hej,
przeczytałam ostatnio fajny artykuł o 'sportach miejskich' czyli np. bieganie za tramwajem, skakanie przez kałuże itp. :D
Jakie są Wasze ulubione dyscypliny sportu miejskiego? heh
mój zdecydowanie bieganie za autobusem :D
- bieganie za autobusem
- schodzenie, wychodzenie po schodach
- utrzymanie równowagi w tłocznym autobusie
i ogólnie samo chodzenie z jednego miejsca na drugie to ogromny wysiłek :D
missbutterfly Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-03-29, 12:36
hahahahaha ja uprawiam wszystkie wymienione sporty. tzn biegam za autobusem, utrzymuję równowagę w autobusie i wchodzę po ruchomych schodach.
A czasem, żeby nie być zbyt monotonną w tych ćwiczeniach biegam nie za autobusem, ale za tramwajem;)
Muszę się zastanowić nad tym, jakie jeszcze miejskie sporty uprawiam;)
I oczywiście podzielę się nimi z wami;)
Kiedy ja ostatnio jechałam autobusem hoho... Kilka lat temu :P Teraz wszędzie dupsko sobie wożę :D Wsiadam w autko i jadę :). Chyba zbyt wygodna jestem :D!
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1865 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-03-29, 17:31
Myślę, że nie za wygodna do końca, po prostu u Ciebie nie ma takich korków jak dajmy na to w Krakowie, że czasem naprawdę warto jechać tramwajem ;D a potem jeszcze zero problemów z parkingiem :)
Jarzadko biegnę do tramwaju, bo zawsze rano sprawdzam rozkład mpk ;D
a ja bardzo lubię chodzić po krawężnikach i wchodzić po ruchomych schodach na górę, jak one jadą w dół za autobusami biegnę od 8:00 do 23:00 - przed 8:00 zwyczajnie mi się nie chcę, jestem wtedy przed kawą i nie mam siły przebierać nogami tak żwawo
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Agak Początkująca
Wysłany: 2010-03-31, 06:08
gonienie autobusów zdecydowanie najlepszy sport oraz stanie w korkach, dobra gimnastyka dla nerwów.
A ja mam tak - że choć wiem, że autobus np. 8:30 to wychodzę za wcześnie, patrze z daleka jedzie autobus (jeszcze wcześniejszy niż ten na który chciałam zdążyć) i biegiem.. czasem taka zziajana biegam.. najgorzej jak się okaże że nic do picia w torebce!
jak byłam mała, to idąc do szkoły nie stawałam na łączenia płyt chodnikowych
też tak miałam nawet jak już wyrosłam z lat dziecięcych to czasem mi się zdarzało, ale teraz byłoby trudno w niektórych miejscach, bo tam płyty chodnikowe przeszły do lamusa - zastąpiła je kostka brukowa
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
są jeszcze dwa inne sporty miejskie, ale te można uprawiać tylko w zimie: pierwszy przy niskim, świeżo usypanym śniegu, to robienie fajnych wzorków butami - wymaga precyzji i równowagi a drugi przy wysokim śniegu to chodzenie w zaspach - to prawie jak chodzenie przez płotki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum