Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: blizn, sporo, twarzy

Sporo blizn na twarzy
Autor Wiadomość
edo_90 
Początkująca

Wysłany: 2007-09-25, 11:29 Sporo blizn na twarzy

Witam!

Jeszcze jakieś pół roku temu miałem tendencję do wyciskania krostek na twarzy. Potem często je drapałem, powstawały strupki. I w skutek tego posiadam blizny(przebarwienia) na czole. Z daleka może tego aż tak nie widać ale z bliska to moim zdaniem jest lekka tragedia. Staram sie już nie drapać i przyznam że mi sie to udaje. Jednak blizny jak były tak są. Czy da sie temu jakoś zaradzić?

Jeżeli komuś sie to przyda to jestem chłopakiem w wieku 17 lat.

Darish:)

Wysłany: 2007-09-25, 21:09 

w aptece sa specjalne kremy na przebarwienia i blizny, nawet pomagaja bo moj brat kiedys stosowal na blizny na brzuchu po insulinie.

skrzydelTrzepot 
Miłośniczka forum
Skrzydeł Trzepot

Wysłany: 2007-09-25, 21:41 

hmm trudna sprawa, parę lat temu miałam podobny problem... ale szczerze mówiąc nie pamiętam czym wywabiłam przebarwienia... :-/

edo_90 
Początkująca

Wysłany: 2007-09-25, 23:38 

Tak tak, tylko ja chce mieć pewność że to zadziała. Co z tego że pójdę do apteki i dadzą mi produkt tani i zły. Chce mieć pewność, wiedzieć że produkt będzie dobrej jakości i po nim będą widoczne rezultaty.

skrzydelTrzepot jezeli Ci sie przypomni napisz

skrzydelTrzepot 
Miłośniczka forum
Skrzydeł Trzepot

Wysłany: 2007-09-28, 15:37 

wydaje mi się, że bez dermatologa tutaj się nie obejdzie... zaoszczędzisz dzięki temu czas jak również będziesz miał pewność, że to zadziała.... poza tym teraz do dermatologa można zapisać się bezpłatnie(na kasę chorych).
Ja stosuje już od dłuższego czasu Zineryt (nie dość, że poprawia stan skóry w bardzo krótkim czasie... to być może właśnie po tym zniknęły przebarwienia, ale tego nie wiem w 100%). Niestety ten środek jest przepisywany na receptę :-/

makczar 
Miłośniczka forum

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-10-01, 13:36 

aby zmniejszymć przebarwienia i blizny można stosować kremy z kwasami owocowymi. Niestety nie znam żadnych sprawdzonych firm. Jednak po rade udaj się do dermatologa bądz kosmetyczki. W gabinecie można wykonać peeling z kwasów. Złuszczy on wierzchnie warstwy naskórka i przyspieszy regenerację skóry. Dzięki temu blizny będą płytsze a przebarwienia zjaśnieją bądz znikną całkowicie. To rewelacyjny zabieg ale należy pamietać aby po zabiegu unikać słońca.

Darish:)

Wysłany: 2007-10-12, 22:26 

http://www.iwostin.pl/news.php?id=22&mode=view

znalazlam cos przypadkiem na przebarwienia, nie tostowane na mnie wiec nie wiem jak dziala ;)

Odpowiedz do tematu