Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kontaktowe, soczewki

Soczewki kontaktowe
Autor Wiadomość

Darish:)

Wysłany: 2007-02-12, 19:19 Soczewki kontaktowe

ma moze jakas z Pań soczewki :?:
ja poki co mam problem zeby sie dogadac ze swoja okulistka i moze wy byscie mnie poinformowaly w kilku sprawach (jezeli uzywacie soczewek) :-)
Ostatnio zmieniony przez Darish:) 2007-03-17, 19:32, w całości zmieniany 1 raz  

Kiara

Wysłany: 2007-02-28, 11:02 

ja niestety okularki mam i tylko narzekac moge bo od grzywki sie wiecznie brudza... :-P
tez soczewki bym sobie z przyjemnoscia zalozyla ;-)

Wysłany: 2007-03-02, 19:46 

a więc widze, ze nic sie tutaj nie dowiem o soczewkach ;-)
ostanio znalazlam za to oferte dotyczaca probnych soczewek Johnson & Johnson ;)
Daja kupon, ktory po wydrukowaniu daje nam promocje : darmowe soczewki probne ;-) jednak dopiero mozna je odebrac po badaniach w Vision-Express .
Jednak z tego co mi sie wydaje to niezle tam za badanie oczek skasuja i wyjdzie na jedno, obojetnie czy zrobimy badanie gdzies indziej + kupimy soczewki niz jak pojdziemy tam na badanie i po darmowe ;-)

Nushi 
Coś już napisała

Wysłany: 2007-03-02, 21:55 

No więc ja o soczewkach trochę wiem z własnego doświadczenia..kilka moich rad..
1.najlepiej soczewki kupować w salonach optycznych nie w dużych centrach handlowych-drogo!!!!
2.najczęściej jest tak, że przy pierwszej wizycie w cenie badania(ok.50-70zł)są soczewki..firma jaką sobie wybierzesz lub zaleci Ci okulista-najlepsze dla Twoich oczu..
3.póżniej soczewki możesz kupować gdzie chcesz..ja kupuję w sklepie internetowym-tanio i sprawdzone..
4.soczewki dobiera sie często do rodzaju pracy-jeśli całe dnie spędzasz przed komputerem to muszą być mocno nawilżające-powiedz o tym okuliście
5.jeśli nie ma zdrowotnych przeciwskazań to nie rozumiem dlaczego okulista ma jakieś "ale" ..
6.najlepiej stosować soczewki sprawdzonych firm..

Ja soczewki noszę 10 lat..i nie wyobrażam sobie życia bez nich..mam sporą wadę wzroku..i okulary przeszkadzają mi w pracy..doszłam do takiej perfekcji w zakładaniu ,że robię to bez lusterka..nie powinnam tego pisać ale chodzę w nich nawet na basen(nie jest to wskazane)

oczywiście każde oko jest inne i nie można kombinować-nie można nosić ich dłużej niż jest wskazane..trzeba uważać na zapalenie spojówek..

jak mi się coś jeszcze przypomni to będę pisać..

pozdrawiam i życzę powodzenia

Wysłany: 2007-03-02, 22:10 

ooo dziękuję bardzo za informacje :-D

makczar 
Miłośniczka forum

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-03-02, 22:42 

No ja niestety nie mogę pomóc bo nie mam mam dobry wzrok i nie muszę nosić soczewek :shock:
Jeśli jednak coś znajdę na ten temat to dam ci znać

Wysłany: 2007-03-16, 17:53 

Nushi, mam soczewki ;-) dostalam jedna probna ona jest niby na miesiac i musze sie nauczyc nia obslugiwac ;-) moze mi sie zoczewka wywinac na druga strone?? i czy mi sie wtedy ten znaczek123 obroci, bo narazie nie widze roznicy. Natomiast caly czas widze jak w pojemniczku mam paproszki, boje sie uszkodzic ta soczewke i mysle ze moge sobie razem z nia paproszki wkladac do oka ;-) i cio teraz??

aannkkaa56 
Stała bywalczyni
Anka

Wysłany: 2007-03-16, 20:25 

ja nie musze nosic soczewek i narazie nie chce wole miec naturalne oczka :shock: hehe :D:D

Wysłany: 2007-03-16, 22:29 

hehe ja musze bo mam astygmatyzm ;-)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-03-17, 15:13 

a co to jest astygmatyzm :?: :?:

aannkkaa56 
Stała bywalczyni
Anka

Wysłany: 2007-03-17, 16:19 

Aagnieszkaa1 Astygmatyzm to wada układu optycznego polegająca na tym, że promienie padające w dwóch prostopadłych płaszczyznach są ogniskowane w różnych punktach. Wywołuje obraz nieostry i zniekształcony. :)) :roll:

Wysłany: 2007-03-17, 17:32 

hehe widc ze fizyka opanowana ;-)

[ Dodano: 2007-03-17, 19:26 ]
aagnieszkaa1 napisał/a:
a co to jest astygmatyzm :?: :?:

prosciej mowiac to jak sie patrze w jeden punkt dlugo to oko ucieka w jedna strone a drugie zostaje na miejscu ;-) miesien oczny jest slabszy u mnie w jednym oku ;-)

Nushi 
Coś już napisała

Wysłany: 2007-03-18, 01:14 

Motylku,nie bój sie soczewek.. :-) :-) :-)

1.soczewka może się wywinąć na drugą stronę ale wtedy jak ja założysz to bedzię Cię drazniło i napewno poczujesz..co do numerków to sie nie sugeruj bo nie wszystkie soczewki mają te numerki..
2.jeśli masz paproszki to albo masz kiepski ręczni , który zostawia kłaczki na palcach(ja po umyciu rąk nie wycieram ręcznikiem)albo długo nie zmieniałas płynu(najlepiej za kazdym razem wlewać nowy)..na szczęście oko jest tak mądre,że zacznie łzawić i paproszki wypłyną albo bedzie Cię drażniło i trzeba wyjąć, opłukać i jeszcze raz włozyć
3.co do uszkodzeń to uważaj jak masz dlugie pazurki..często przecinaja brzegi soczewki np.przy myciu ich..

Zawsze służę radą ...POWODZENIA

Wysłany: 2007-03-18, 10:55 

dziekuje :mrgreen: pazurkow naszczescie nie mam ;-) wczoraj oko mi sie troszeczke zaczerwienilo i sie wystraszylam ;-) ale moze od wkladania i wyciagania co chwile albo jeszcze od czegos innego ;-) dzisiaj znowu sie z nia pomecze :-)

Nushi 
Coś już napisała

Wysłany: 2007-03-18, 14:13 

Nie wiem czy została Ci polecona zwykła sól fizjologiczna(taka do kroplówek)..super pomoc..jak coś wpadnie do oka,coś drapie,jest zacerwienione wystarczy wlać do oka (nie żałuj pół litra kosztuje 3zł) a świetnie przemywa i łagodzi różne podrażnienia..
a na początku oko musi się przyzwyczić czesto też pewnie dotykasz oka i dlatego jest zaczerwienione..

cierpliwości wszystko co nowe musi się oswoić..:-) :-) :-)

Odpowiedz do tematu