Wysłany: 2010-04-06, 23:24
Słaby pęcherz moczowy
Kobitki podobno zwlaszcza w czasie ciąży dzieciątko powoduje takie problemy.
Czytalam też, ze kobietki z powodu krotszego odcinka dróg moczowych ( szybciej bakterie dochodzą ) niz mezczyzni mają czesciej problemy.
Czy ktoras z Was moze jakos odnieść sie do tego, bo nie jestem pewna i najwazniejsze - jak sobie radzic ze słabym pęcherzem.
Jak zwykle dziekuje za odp :)
_________________ Mały dom, wielki spokój
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Z tym że częściej mają problemy to prawda. Ja w tym roku już 2 razy miałam zapalenie pęcherza. Za każdym razem brałam Furaginum. Lekarka powiedziała żeby mieć te tabletki zawsze i bać jak poczuję że coś jest nie tak. Opakowanie kosztuje mniej niż 10zł. Na zapalenie pęcherza trzeba szybko reagować, bo po kilku godzinach ból jest nie do zniesienia.
Trzeba dbać o siebie i ciepło się ubierać.
Jednak z problemem np. nietrzymania moczu trzeba iść do lekarza...
Ja osobiście nie miałam innych problemów niż te dwa zapalenia, oba tej zimy i nigdy wcześniej żadnych problemów nie miałam...
Wysłany: 2010-04-07, 08:52
z tym pęcherzem to prawda... szczególnie w ciąży. ja będąc w ciąży nabawiłam się go 2 razy. ponieważ furaginy nie można stosować, lekarz zalecił mi urosept i globulki apivaginum (działają antybakteryjnie).
zapalenie pęcherza to bardzo bolesna i niebezpieczna choroba, więc należy dbać o swój pęcherz...
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Tak, żurawina oczyszcza organizm! Wiem, bo próbowałam. Dobrze działa na "opróżnianie" pęcherza.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Kinia3011 Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-04-11, 12:01
ja na szczęście nie maiłam tego problemów nawet w ciąży. ale wiem, że jest to okropny ból gdy już dojdzie do zapalenia. pozatym ciągle ma się wrażenie że chce ci się wysiusiać, lecisz a tu nic, i podobno piecze.
No nie dobrze ale co mam zrobic:( żołądek juz mam chyba w kropki:(
Wysłany: 2010-04-11, 16:31
ale jeszcze masz to dobrze:) myślę, że lekarze powinni zastosować owszem dawke antybiotyku i leki okołoosłonowe a do tego i potem już tylko rozkurczowe
U nas nic nie dają :(
Słyszałam że trzeba jesc dużo jogurtów, jak bierzemy antybiotyk.
Wysłany: 2010-04-11, 22:07
to prawda.dziwna lekarka, takie rzeczy to podstawa. podejdź sobie do apteki i powiedz, żeby Ci dali coś osłonowego bo jesz często antybiotyk.żebyś nie zajechała sobie wątroby
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum