Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: czestsc, depilacji, naczynka, skora, sposob, wrazliwa

skóra wrażliwa i naczynka - sposób i jak często depilować?
Autor Wiadomość
Illa 
Początkująca

Wysłany: 2010-05-29, 11:03 skóra wrażliwa i naczynka - sposób i jak często depilować?

Witam!

Mam pytanie, może ktoś się wypowie fachowo czy na bazie własnego doświadczenia:

jaki sposób depilacji będzie najlepszy dla skóry wrażliwej i naczynkowej:
1. skóry ciala,
2. skóry twarzy (pojedyncze włosy są często ciemne, grube, jest ich trochę i szybko odrastają)

Z podziałem na 2 grupy, czyli
1.depilację tańszymi sposobami, czyli kremy, woski rozjaśniacze
oraz
2.droższą, np. elektroliza itp. ( o depilacji laserem słyszałam, ze jest rakotwórczy, więc wolę unikać).

Napiszcie jeśli macie doświadczenie z konkretnymi preparatami i sposobami do używania samodzielnie w domu i oraz w gabinetach.
Miałam kiedyś zabiegi elektrolizy ale były dla mnie bolesne więc dałam sobie spokój z nimi; mam dość dużą wrażliwość skóry na bodźce.

Również jak często przy takiej skórze wrażliwej i naczynkowej można stosować depilację woskiem.
Mam wrażenie (i to chyba jest reguła u wszystkich), że depilacja u mnie woskiem - stosuję obecnie wosk w plastrach - sprzyja powstawaniu naczynek;(.

Pozdrawiam:)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-05-29, 11:39 

Depilacje pastą cukrową możesz stosować do skóry naczynkowej.

Illa napisał/a:
Również jak często przy takiej skórze wrażliwej i naczynkowej można stosować depilację woskiem.
Mam wrażenie (i to chyba jest reguła u wszystkich), że depilacja u mnie woskiem - stosuję obecnie wosk w plastrach - sprzyja powstawaniu naczynek;(.

Przeciwwskazaniem do używania wosku są właśnie naczynka.

Illa 
Początkująca

Wysłany: 2010-05-29, 12:01 plastry cukrowe? ciepła czy zimna pasta cukrowa?

Dziękuję:)))
Super:)))

A czy plastry z woskiem cukrowym dostępne w sklepach są alternatywą czy musi to być konkretnie pasta cukrowa?

Są takie pasty cukrowe do używania na ciepło po podgrzaniu; czy może to być ciepła pasta czy tez w przypadku naczynek powinna być zimna?

Jak często można skórę "męczyć" taką pastą?

Pozdrawiam

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-05-29, 15:28 

Plastrów z woskiem cukrowym nie znam, ale ogólnie nie jestem za tymi plastrami ze sklepowej półki.

Z tego co się orientuje można ciepła pastą, ponieważ ma temp ciała i w przeciwieństwie do wosku nie oparzymy się ;)

Hm jak często, jeśli zrobisz taką depilację to masz spokój na co najmniej 2-3 tygodnie. Z tej metody mogą bez obaw i skutków ubocznych korzystać osoby mające rozszerzone naczynia krwionośne.

I jest mniej bolesna od tradycyjnych wosków ;D

TigerANDBear 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-06-08, 17:19 

Zgadzam się,taka depilacja ciepłą pastą jest mniej bolesna ale z doświadczenia mogę powiedzieć,że pasków z półek sklepowych takze nie należy się obawiać. do cery naczynkowej pozostań jednak przy pascie.

maladamulka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-08-21, 14:58 

Jak masz skłonność do pekających naczynek to nie powinnas ani stosować depilatora, ani metody depilacji na ciepło, bo tylko podrażnisz skórę i jeszcze bardziej będą Ci pękać naczynka. Może to zabrzmi głupio ale najlepiej być uzywała kremu do depilacji.

Odpowiedz do tematu