justyna-pu Początkująca
Wysłany: 2010-04-27, 11:09
Skóra sucha i wrażliwa
Witam wszystkich,
Mam problem z cerą, skóra jest bardzo sucha, sypie się, jest podrażniona, miejscami czerwona, a teraz dodatkowo po ciąży i karmieniu na czole pojawiły się krostki. Podbieram córci kosmetyk do atopowej skóry (emolium), ale chciałabym mieć swój, jaki polecacie? Myślałam o serii AA help, czytałam, że nie złe i nie drogie. Chodzi mi o mleczko, tonik i krem do twarzy. A propos kremu to jaki wybrać: tłusty, półtłusty, czy nawilżający? Czym one się różnią?
Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
Ja ostatnio miałam problem z doborem kremu, mam cere miejscami suchą, w koncu zapytałam mamę czy mamy w domu najnormalniejszy krem nawilżający i dała mi:
najzwyklejszy krem nawilżający na dzień z rumiankiem. idealny pod makijaż, pozbyłam się suchych plam.
na tłuste i półtłsute trzeba uważać, bo mogą zatykać pory, jeżeli piszesz, że masz suchą i wrażliwą (ja podobnie) to od razu Ci mówię, że w tym przypadku, kremy tłuste się nie sprawdzą.
Co do krostek, pozbyłam się krostek, smarując je punktowo olejkiem rycynowym :)
Tonik, seria Calma jest bardzo fajna, nie podrażnia, sprawdzałam na sobie :)
i tak samo mleczko do demakijażu z tej serii.
ulka6 Początkująca
Wysłany: 2010-05-13, 21:28
do skóry suchej i wrażliwej to warto wypróbowac serie kosmetyków z mary cohr sa to bardzo delikatne kremy i mleczka ja mam skóre suchą i bardzo sobie te kremy chwale.
TigerANDBear Użytkowniczka Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Kwi 2010 Posty: 30 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-08, 17:16
Te małe krostki oraz zaczerwienienia mogą byc wynikiem uczulenia,może dobrym rozwiazaniem byłoby zastosowanie seri kosmetyków naturalnych??
baby Coś już napisała
Wysłany: 2010-06-29, 13:18
Skóra sucha, to jeszcze nie to samo, co skóra wrażliwa, ale często współwystępują. Niestety, ale osoby, które posiadają taki rodzaj skóry, maja naprawdę duże problemy z doborem odpowiednich kosmetyków, najlepiej pytać w aptekach o jakieś dobre specyfiki do pielęgnacji wrażliwej skóry, bo zazwyczaj jest tak,. ze jak się kupi jakieś znane, nawet na pierwszy rzut oka dobre, to potem okazuje się, że lipa i zaczynają się problemy.
Wg mnie całkiem fajna jest seria AA Ultra Nawilżenie :) Życie ratuje mi też krem Bambino, który nakładam na noc, długo szukałam czegoś, co spowoduje, że twarz przestanie się w końcu złuszczać, bo koszmarnie to wyglądało a okazało się, że kremik z dzieciństwa radzi sobie z tym znakomicie. Nie nadaje się oczywiście pod makijaż, ale wieczorem można się nim raczyć do woli ;)
_________________ Chociaż raz warto umrzeć z miłości...
Agnieszka Osiecka
KolagenColway Stała bywalczyni www.KolagenColway.com
Wysłany: 2012-01-16, 13:28
Ja z kolei polecam kosmetyki z kolagenem,które regenerują i ujędrniają skórę. Myślę że to będzie dla Ciebie idealne rozwiązanie.
Sezon grzewczy robi z moją, i bez tego suchą, skórą straszne rzeczy :/ Ostatnio zainwestowałam, więc w taki oto olejek do kąpieli
nie jest zbyt tani, ale wystarczy kilka kropel do wanny, ja stosuję od ok. miesiąca i jest niemal cały. Po takiej 15-minutowej kąpieli czuję się jak nowo narodzona, pozostawia w dodatku na skórze taką milutką (nie tłustą) warstewkę, skóra rzeczywiście jak u niemowlaka ;)
Potem nakładam masło Flos-lek Opuncja& biała herbata, delikatne i nienachalny zapach :) Polecam zresztą wszystkie produkty tej firmy, bo są naprawdę dobre, nie uczulają i nie rujnują budżetu.
Agnieszka Osiecka
Mindy, mam nadzieję że pomoże i czekam na Twoją opinię
Pod prysznic natomiast najlepsze są żele Biały Jeleń, hipoalergiczne. Ja preferuję ten z bursztynem, choć nie o bursztyn w nim tak naprawdę chodzi tylko o koktajl witaminowy a i wyciąga z nagietka działa kojąco na umęczoną skórę.
Agnieszka Osiecka
KolagenColway Stała bywalczyni www.KolagenColway.com
Wysłany: 2012-03-05, 12:50
Ja preferuję żele pod prysznic zapachowe,które długo się utrzymują i jednocześnie odświeżają. Natomiast jeżeli chodzi o sucha skórę to chyba każda z nas ma podobne objawy w okresie zimy,a to nic innego jak zmiana temperatur- przechodzimy od mrozu do ciepłego,a nawet gorącego w mieszkaniu. Wtedy należy stosować dobry krem nawilżający.
Tak tylko większość zapachowych żeli nie bardzo nadaje się do skóry wrażliwej. Mnie czasem one wysuszają a co dopiero wrażliwą skórę? Z hypoalergicznych fajne rzeczy - tylko niestety nie żel pod prysznic, ma Floslek. Ja bardzo lubię ich kremy nawilżające. A jeleń też dobry te niebieskie.
kolaba Coś już napisała
Wysłany: 2012-03-28, 11:50
Ja do wrażliwej skóry na co dzień używam zwyklego, dziecięcego mydła bambino. Nie mam po nim swędziawki. Jeśli skóra mi się bardziej przesuszy to wtedy mydła hypoalergiczne.
Ja się przekonałam, że aby skóra odzyskała naprawdę fajną formę to u mnie przynajmniej nie wystarczy tylko smarowanie, nawilżanie. Za radą koleżanki kupiłam sobie plusssz lady na skórę http://www.plussszlady.pl...elegnacja-skora
przyjemny w smaku bo melonowy a naprawdę po 3 tygodniach stosowania systematycznego widzą poprawę. skóra jest bardziej napięta i nie mam takich suchych placków np. na twarzy,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum