Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: skora, sucha, wrazliwa

Skóra sucha i wrażliwa
Autor Wiadomość
justyna-pu 
Początkująca

Wysłany: 2010-04-27, 11:09 Skóra sucha i wrażliwa

Witam wszystkich,
Mam problem z cerą, skóra jest bardzo sucha, sypie się, jest podrażniona, miejscami czerwona, a teraz dodatkowo po ciąży i karmieniu na czole pojawiły się krostki. Podbieram córci kosmetyk do atopowej skóry (emolium), ale chciałabym mieć swój, jaki polecacie? Myślałam o serii AA help, czytałam, że nie złe i nie drogie. Chodzi mi o mleczko, tonik i krem do twarzy. A propos kremu to jaki wybrać: tłusty, półtłusty, czy nawilżający? Czym one się różnią?
Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-04-27, 14:38 

Ja ostatnio miałam problem z doborem kremu, mam cere miejscami suchą, w koncu zapytałam mamę czy mamy w domu najnormalniejszy krem nawilżający i dała mi:

najzwyklejszy krem nawilżający na dzień z rumiankiem. idealny pod makijaż, pozbyłam się suchych plam.
na tłuste i półtłsute trzeba uważać, bo mogą zatykać pory, jeżeli piszesz, że masz suchą i wrażliwą (ja podobnie) to od razu Ci mówię, że w tym przypadku, kremy tłuste się nie sprawdzą.
Co do krostek, pozbyłam się krostek, smarując je punktowo olejkiem rycynowym :)
Tonik, seria Calma jest bardzo fajna, nie podrażnia, sprawdzałam na sobie :)

i tak samo mleczko do demakijażu z tej serii.

ulka6 
Początkująca

Wysłany: 2010-05-13, 21:28 

do skóry suchej i wrażliwej to warto wypróbowac serie kosmetyków z mary cohr sa to bardzo delikatne kremy i mleczka ja mam skóre suchą i bardzo sobie te kremy chwale.

TigerANDBear 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-06-08, 17:16 

Te małe krostki oraz zaczerwienienia mogą byc wynikiem uczulenia,może dobrym rozwiazaniem byłoby zastosowanie seri kosmetyków naturalnych??

baby 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-06-29, 13:18 

Skóra sucha, to jeszcze nie to samo, co skóra wrażliwa, ale często współwystępują. Niestety, ale osoby, które posiadają taki rodzaj skóry, maja naprawdę duże problemy z doborem odpowiednich kosmetyków, najlepiej pytać w aptekach o jakieś dobre specyfiki do pielęgnacji wrażliwej skóry, bo zazwyczaj jest tak,. ze jak się kupi jakieś znane, nawet na pierwszy rzut oka dobre, to potem okazuje się, że lipa i zaczynają się problemy.

Amaranta 
Gaduła ;)
Twisted girl ;)

Wysłany: 2012-01-08, 21:39 

Wg mnie całkiem fajna jest seria AA Ultra Nawilżenie :) Życie ratuje mi też krem Bambino, który nakładam na noc, długo szukałam czegoś, co spowoduje, że twarz przestanie się w końcu złuszczać, bo koszmarnie to wyglądało :-/ a okazało się, że kremik z dzieciństwa radzi sobie z tym znakomicie. Nie nadaje się oczywiście pod makijaż, ale wieczorem można się nim raczyć do woli ;)

KolagenColway 
Stała bywalczyni
www.KolagenColway.com

Wysłany: 2012-01-16, 13:28 

Ja z kolei polecam kosmetyki z kolagenem,które regenerują i ujędrniają skórę. Myślę że to będzie dla Ciebie idealne rozwiązanie.

Amaranta 
Gaduła ;)
Twisted girl ;)

Wysłany: 2012-02-20, 12:47 

Sezon grzewczy robi z moją, i bez tego suchą, skórą straszne rzeczy :/ Ostatnio zainwestowałam, więc w taki oto olejek do kąpieli

nie jest zbyt tani, ale wystarczy kilka kropel do wanny, ja stosuję od ok. miesiąca i jest niemal cały. Po takiej 15-minutowej kąpieli czuję się jak nowo narodzona, pozostawia w dodatku na skórze taką milutką (nie tłustą) warstewkę, skóra rzeczywiście jak u niemowlaka ;)

Potem nakładam masło Flos-lek Opuncja& biała herbata, delikatne i nienachalny zapach :) Polecam zresztą wszystkie produkty tej firmy, bo są naprawdę dobre, nie uczulają i nie rujnują budżetu.

mindy 
Coś już napisała

Wysłany: 2012-02-22, 13:58 

Też mam sucha skóre i dziękuje za rade. Jutro postaram sie go kupic
http://www.youtube.com/watch?v=DyxQSnbLtK8

Amaranta 
Gaduła ;)
Twisted girl ;)

Wysłany: 2012-02-23, 13:41 

Mindy, mam nadzieję że pomoże i czekam na Twoją opinię ;-)
Pod prysznic natomiast najlepsze są żele Biały Jeleń, hipoalergiczne. Ja preferuję ten z bursztynem, choć nie o bursztyn w nim tak naprawdę chodzi tylko o koktajl witaminowy a i wyciąga z nagietka działa kojąco na umęczoną skórę.

KolagenColway 
Stała bywalczyni
www.KolagenColway.com

Wysłany: 2012-03-05, 12:50 

Ja preferuję żele pod prysznic zapachowe,które długo się utrzymują i jednocześnie odświeżają. Natomiast jeżeli chodzi o sucha skórę to chyba każda z nas ma podobne objawy w okresie zimy,a to nic innego jak zmiana temperatur- przechodzimy od mrozu do ciepłego,a nawet gorącego w mieszkaniu. Wtedy należy stosować dobry krem nawilżający.

hortensja 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2012-03-14, 20:36 

Tak tylko większość zapachowych żeli nie bardzo nadaje się do skóry wrażliwej. Mnie czasem one wysuszają a co dopiero wrażliwą skórę? Z hypoalergicznych fajne rzeczy - tylko niestety nie żel pod prysznic, ma Floslek. Ja bardzo lubię ich kremy nawilżające. A jeleń też dobry te niebieskie.

kolaba 
Coś już napisała

Wysłany: 2012-03-28, 11:50 

Ja do wrażliwej skóry na co dzień używam zwyklego, dziecięcego mydła bambino. Nie mam po nim swędziawki. Jeśli skóra mi się bardziej przesuszy to wtedy mydła hypoalergiczne.

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2012-03-28, 16:15 

Mega nawilżenie- Polecam :))))

gratusia 
Gaduła ;)

Wysłany: 2012-04-16, 14:07 

Ja się przekonałam, że aby skóra odzyskała naprawdę fajną formę to u mnie przynajmniej nie wystarczy tylko smarowanie, nawilżanie. Za radą koleżanki kupiłam sobie plusssz lady na skórę http://www.plussszlady.pl...elegnacja-skora
przyjemny w smaku bo melonowy a naprawdę po 3 tygodniach stosowania systematycznego widzą poprawę. skóra jest bardziej napięta i nie mam takich suchych placków np. na twarzy,

Odpowiedz do tematu