Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: nastolatki, przeciwzmarszczkowe, skladniki, skora

Składniki przeciwzmarszczkowe a skóra nastolatki?
Autor Wiadomość
Miku 
Początkująca

Wysłany: 2011-06-02, 18:53 Składniki przeciwzmarszczkowe a skóra nastolatki?

Witma. Mam 15 lat i jak na razie żadnego problemu ze zmarszczkami nie mam i miec nie powinnam. Ostatnio usłyszałam wiele na temat BB Cream. Wpadł mi w oko jeden z nich, lecz działa on przeciwzmarszczkowo. Słyszałam że jeżeli zacznie się tak młodo używać kosmetyków przeciwko zmarszczkom to można skóra w późniejszych latach będzie jeszcze bardziej nimi usiana. Czy jest to prawda?
W oko wpadł mi ten krem

Na róznych stronach czytałam że jest odpowiedni i bardzo dobry dla skóry nastolatki, ale nie zgadza mi się to z teorią o wczesnym ożywaniu kremów przeciwzmarszczkowych.
Czy ktokolwiek z was wie, czy mi on zaszkodzi? Z góry dziękuję za odpowiedź. :)

Zuzanna25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-06-03, 20:30 

W takim wieku nie potrzebny Ci jest ten krem. Jeśli już chcesz coś stosować to kup w aptece żel ze świetlikiem, on Ci nie zaszkodzi.

gg83 
Miłośniczka forum
gg83

Wysłany: 2011-06-04, 21:49 

Nasza skóra bierze z kosmetyków tylko to co w danej chwili potrzebuje. Kremów przeciwzmarszczkowych powinno się używać dopiero od 20 roku życia (więc jeszcze masz czas :)), ale tylko dlatego, że mają odpowiedni skład i są droższe niż inne kremy. Koleżanka powyżej ma racje, że wystarczy Ci żel ze świetlikiem. Po co Ci taki krem jak BB Cream, skoro Twoja skóra go nie wykorzysta? Bez sensu.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-06-06, 21:28 

Skóra starzeje się po 20 roku życia, przed 25 r.ż. nie ma potrzeby stosowania takich kremów.

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2011-06-07, 14:40 

Popieram pozostałe opinie.
Ja się przyznam, że stosowałam kremy przeciwzmarszczkowe, ale nie w wieku 15 lat, tylko 18 -20, bo w wieku 15 to ja się nawet nie malowałam :lol:

surima 
Początkująca
Hurtownia Kosmetyczna

Wysłany: 2011-06-07, 16:00 

W wieku 15 lat najlepiej stosować kremy nawilżające, a nie antystarzeniowe, chyba że ma się problem z trądzikiem to wtedy jakieś dobre kremu regulujące.

pozdrawiam

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2011-06-07, 17:40 

A ja myślę że ten krem BB Ci nie zaszkodzi, tylko uważaj żeby nie kupić podróbki.
Przecież skóra nie wezmie z kremu składników których nie potrzebuje, tak samo nie może się przyzwyczaić...

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-06-07, 22:07 

Ale jaki jest sens używania takiego kremu w wieku 15lat?! Jeśli nie ma problemu z trądzikiem, to krem nawilżający ew matujący przy cerze tłustej.

Odpowiedz do tematu