ja staram się przede wszystkim uważać na tryb dnia. Ważne jest, aby spać około 7 godzin, nie przemęczać niepotrzebnie oczu... To rady ogólne, o których każdy wie, a których często nie można zastosować w praktyce;) Aby przynieść ukojenie swoim oczom, od jakiegoś czasu wykorzystuję płatki ogórkowe z wyciągiem z ziół i z witaminami. Robie z nimi okłady. Po nich oczy są zrelaksowane, odświeżone, czują się komfortowo. Mam takie płatki z http://www.szkla.com/index.html. Nie są bardzo drogie, a przynoszą prawdziwe odprężenie na koniec dnia.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2009-08-16, 18:42
ja natomiast bardzo rzadko mam problemy z sińcami pod oczami jednak jeśli już tak się zdarzy to używam zwykłego korektora, który świetnie kryje niedoskonałości, na przykład Rimmel ma taką serię podkładu do twarzy Recover(rozswietla, odżywia i ujędrnia), który można dostać z korektorem w tym samym odcieniu-dla mnie to perfekcyjny sposób, choć wiem że nie profesjonalny ale zawsze mozesz spróbować pozdrawiam
Niekoniecznie. Skończyłam właśnie LO i mam najdłuższe chyba wakacje w życiu :P, a że je mam, to jednocześnie długo śpię (9) :P Po prostu genetycznie mam malutkie sińce wokół oczy, ponieważ mam cienką skórę. Nic już się nie poradzi...
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
kanciata Coś już napisała
Wysłany: 2009-08-24, 00:32
Zdecydowanie polecam żele pod oczy, rozjaśniają cienie jednocześnie łagodzą zmęczenie i usuwają worki pod oczami. Ważne jest też by w skórę pod oczami wklepywać żel, nie wcierać, gdyż skóra ta ma jedynie dwie warstwy, nie tak jak skóra reszty ciała trzy. Klepiemy palcem serdecznym- bo jest najdelikatniejszy, od zewnętrznego koncika oka do wewnętrznego po luku brwiowym i kości policzkowej.
Nom, sprawdziłam właśnie, kręcą się koło 100 zł :/ dużo trochę...
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
kanciata Coś już napisała
Wysłany: 2009-08-24, 10:53
Ale są tego warte ;) Swoją drogą jak nie czujesz się przekonana to może, jeśli byłabyś w Poznaniu w najbliższym czasie, to mogłabym Cię zaprosić na zabieg instruktażowy i mogłabyś za niewielką cenę sprawdzić kilka kosmetyków tej firmy;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum