Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: sen, uroda

Sen i uroda
Autor Wiadomość
aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-07-07, 16:21 

Dużo więcej? Dlaczego?
Chyba, że ktoś przez dłuuuuższy czas zarywa noce, to pptem śpi pół dnia...

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2011-07-27, 01:22 

to ja tak mam - zarywam dni w tygodniu, odsypiam w weekend ;-)

moni.ada 
Coś już napisała
moni.ada

Wysłany: 2011-07-31, 12:49 

W literaturze fachowej podaje się ,że przeciętnie 8 do 9 godzin.Czasami komuś wystarczy 6 godzin.
Sen jest bardzo ważny.
U mnie widać od razu jak zarwę noc, nie ważne czy miałam 16, 26 czy....hmmm więcej lat.Od razu pogłębiają się zmarchy dookoła oczu i jakiś pryszcz wyskakuje w ekspresowym tempie. :-/
Mój mąż do tej pory nie może zrozumieć ,dlaczego unikam chodzenia nocnego do klubów.Raz mu powiedziałam,że nie chcę się po prostu za szybko zestarzeć ,przez zarywanie nocy,to.....miał ubaw po pachy przez dłuższy czas.
Najlepiej wyglądam rano jak pójdę spać około 22.00 dnia poprzedniego,ale niestety to wymaga ogromnej samodyscypliny.Tym bardziej ,że pracę kończę często po 20 i szkoda mi tak od razu śmigać do łóżeczka,kończyć dzień.

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2011-08-17, 23:45 

ja jak śpię krócej niż 4 godziny to zwykle następnego dnia mam lekką trzęsawkę :-/

kalina 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-08-22, 10:53 

Dla mnie te 8 godzin to optymalna liczba, ale zazwyczaj śpię krócej... Zgadzam się, że to bardzo niesprawiedliwe, że niektórzy potrzebują mniej snu i są wyspani... To tak, jak gdyby mieli więcej życia...;)

marchewkowa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-09-08, 10:42 

Dla mnie 6-7 godzin wystarcza, chociaż zdarza mi się poleniuchować w weekendy dużo dłużej...:)

Veronique24 
Użytkowniczka
www.promesse.pl

Wysłany: 2011-09-27, 10:09 

Gdzieś czytałam, że najlepiej kłaść się spać przed 23 - podobno wtedy organizm najlepiej wypoczywa. Lubię leniuchować i długo spać, najlepiej 9 godzin jednak widzę, że "sen snu nierówny". Jeśli sen jest spokojny, bez niewyjaśnionych pobudek w nocy, to mogę spać nawet te 6 godzin i jestem wypoczęta, bowiem śpiąc weszłam na wszystkie fazy snu. Natomiast spanie nawet 10 godzin z przerwami co godzinę lub dwie nie zapewni wypoczynku dla organizmu. Zatem nie chodzi tu o ilość lecz o jakość :-)

drimmka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-10-24, 12:30 

Ja zauważyłam że znowu jak spię krócej to lepiej się na drugi dzien czuję. A jak w weekend mega leniuchuję to jakoś nie mogę w ciągu dnia dojść do siebie

diamonddust 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-11-21, 13:46 

drimmka napisał/a:
Ja zauważyłam że znowu jak spię krócej to lepiej się na drugi dzien czuję. A jak w weekend mega leniuchuję to jakoś nie mogę w ciągu dnia dojść do siebie

tez mam podobnie - jak wstaję wczesniej to później mam więcej energii w ciągu dnia, a jak tak śpie do późna to potem jestem i tak zmęczona

Odpowiedz do tematu