Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: farby, sciaganie

sciaganie farby........
Autor Wiadomość
paula23 
Początkująca
paula23

Wysłany: 2007-04-30, 22:37 sciaganie farby........

witam....mam pytanko jestem naturalna brunetka chcialabym zrobic sobie platyne slyszalam o sciaganiu farby ale nie wiem jak to sie nazywa...i czy w ogole mi wyjdzie taki kolor ....jesli ktos wie jak to sie nazywa prosze o odpowiedz z gory dziekuje.....

Darish:)

Wysłany: 2007-05-02, 11:00 

hmmm dziwna rzecz.... :-D
na moje oko to najpierw wlosy Ci bedzie rozjasniac a potem nalozy platyne, albo odrazu o jakims mocnym sterzeniu da farbe ;-)

Sigma87

Wysłany: 2007-05-08, 13:01 

Wydaje mi sie że tak jak motylek powieziała :) najpierw ci rozjaśni włosy a następnie nałoży na to farbę o żadanym odcieniu

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-05-08, 15:48 

kolor powinnien ci wyjsc jak bedzie dobra fryzjerka to i dobra fryzurka :-D

skrzydelTrzepot 
Miłośniczka forum
Skrzydeł Trzepot

Wysłany: 2007-05-27, 22:13 

Jak sobie dobrze przypomniał niedawno coś czytałam o ściąganiu farby...
hmm... ale to to ma zastosowanie na włosach farbowanych.
Może po kolei... Powiedzmy, że mamy włosy pofarbowane na brąz, a jesteśmy ciemnymi blondynkami. Gdy chcemy powrócić do swojego naturalnego koloru(w tym wypadku do ciemnego blondu) wtedy udajemy się na zabieg ściągania farby.
To nie polega na ściąganiu swojego naturalnego koloru.
Zanim dojdziesz z brązu na platynę Twoje włosy przeżyją koszmar zmiany farb. W tym wypadku nie obejdzie się bez paru farbowań. Jest to niemożliwe przejście natychmiastowe... Trzeba stopniowo.
Ja bym się bardzo na Twoim miejscu zastanowiła... Czy to przypadkiem nie jest zachcianka, która trwa dwa dni? hmm?

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-05-29, 16:29 

to włosy przezyja koszmar!

skrzydelTrzepot 
Miłośniczka forum
Skrzydeł Trzepot

Wysłany: 2007-05-29, 17:43 

Ale niestety są na tym naszym świecie "takie giganciary", którym nie przeszkadza ilość farbowań i nie patrzą na skutki. Ich jedyny cel to... PLATYNA ;-)

Kraksa 
Coś już napisała

Wysłany: 2007-08-11, 10:27 

Jesli ,,giganciary" maja na to pieniądze i są w stanie zaryzykowac stanem swoich wlosow, nie rozumiem czemu (skrzydelTrzepot ) jest taki poruszony. Ech,
uwielbiam nasz kraj i odgórne poczucie wszystkich ludzi, że musimy wszyscy wygladac tak samo, a jak ktos nie daj boze ma wyglad troche odstajacy od tego ogolnego, spotkac go może tylko krytyka. Tak bądzmy wszystkie naturalnymi nimfami. Farba? A fee.

paula23 zapewne chodzi Ci o zabieg sciaganie niefarby a pigmentu, bo z tego co zrozumialam wlosow wczesniej nie farbowalas. Jest to zabieg dekoloryzacji lub depigmentacji, roznie go zwa :->

Kola 
Użytkowniczka

Wysłany: 2007-12-29, 16:40 

Platyna mi sie nie podoba, ale to rzecz gustu. Jesli masz ciemne wlosy po takiej dekoloryzacji na blond(pewnie bedziesz musiala zabieg powtarzac kilka razy, żeby osiagnąc upragniony efekt) bedziesz miała takie siano na głowie i porozdwajane koncówki, że będziesz musiała w koncu obiciac wlosy

Odpowiedz do tematu