madziakot Coś już napisała
Wysłany: 2010-03-08, 18:18
schodzi skóra z twarzy
witam mam problem przy nakładaniu podkładu (płynnego) strasznie skóra mi schodzi robią się takie grudki i wygląda to okropnie smaruje twarz kremem nawet dwa razy dziennie dodam że krem jest specjalny na zimę i nawilżający nie wiem co mam robić i od czego to może być mam skórę bardzo wrażliwą z widocznymi naczynkami lekki trądzik więc całkiem sucha nie jest więc od czego to moze być?
dodam również ze zmieniałam kosmetyki ponieważ myślałam że to przez kosmetyk ale z każdym jest tak samo nawet raz stwierdziłam że moze skóra jest "przemęczona" więc przez tydzień nie malowałam się tylko ciągle krem i jeszcze więcej kremu a jak tylko krem się wchłonął widać było schodzącą skórę :/
pomóżcie co mam robić??
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-03-08, 18:43
A używałaś maseczkę nawilżającą? ja miałam tak na czole i policzkach, skóra aż się łuszczyła, zastosowałam maseczkę chyba 2-3 razy, potem krem ochronny na zimę i póki co widać poprawę.
Wysłany: 2010-03-08, 18:50
szczerze mówiąc próbowałam taką normalizująco-nawilżającą i skóra rzeczywiście była "lepsza" ale po krótkim czasie znowu było to samo skóra nadal się łuszczyła więc pomyślałam że to nie pomaga
witam mam problem przy nakładaniu podkładu (płynnego) strasznie skóra mi schodzi robią się takie grudki i wygląda to okropnie smaruje twarz kremem nawet dwa razy dziennie dodam że krem jest specjalny na zimę i nawilżający nie wiem co mam robić i od czego to może być mam skórę bardzo wrażliwą z widocznymi naczynkami lekki trądzik więc całkiem sucha nie jest więc od czego to moze być?
dodam również ze zmieniałam kosmetyki ponieważ myślałam że to przez kosmetyk ale z każdym jest tak samo nawet raz stwierdziłam że moze skóra jest "przemęczona" więc przez tydzień nie malowałam się tylko ciągle krem i jeszcze więcej kremu a jak tylko krem się wchłonął widać było schodzącą skórę :/
pomóżcie co mam robić??
Polecam maseczkę nawilżającą La Roche Posay Hydraphase kojąca maseczka nawilżająca koszt. Bardzo dobrze nawilża. Maseczkę można nałożyć grubą warstwą na twarz wieczorem i nie spłukiwać, dopiero rano przemyć twarz. Polecam też krem nawilżający z La Roche Posay, krem kremowi nie równy.
A czy nie używasz przypadkiem maści złuszczających na trądzik, lub silnie wysuszających zeli do mycia twarzy?
Jeśli to nie pomoże to konieczna wizyta u dermatologa.
Pozdrawiam
_________________ Kosmetyki Natury - najlepszy sklep z kosmetykami naturalnymi
www.kosmetyki-natury.eu
Wysłany: 2010-03-09, 08:54
nie słyszałam o tej firmie mogę prosić Cię o jakiś obrazek z tym produktem? nie stosuje żadnych maści na trądzik ponieważ dermatolog stwierdził że nie potrzebuje tego. Stosuje jedynie żel-peeling na wągry. A właśnie czy wskazane jest stosować peeling gruboziarnisty żeby złuszczyć ta skórę czy raczej nie podrażniać jej bardziej?
Wysłany: 2010-03-09, 08:59
La Roche Posay kupisz w aptece, dobre kosmetyki. Przy cerze suchej nie powinno się stosować peelingu gruboziarnistego (tym bardziej, że pisałaś o naczynkach), jedynie enzymatyczny, ale też rzadko.
Wysłany: 2010-03-09, 09:06
ale taki też na wągry jest delikatny bardzo więc nie powinien podrażnić zwłaszcza że od razu po zastosowaniu jego nakładam dużą warstwę kremu i pozostawiam aż do wchłonięcia
Wysłany: 2010-03-09, 09:49
O to widzisz skoro tak dużo nie ma, to pewnie są nie widoczne, więc nie katuj tak cery tymi żelami-peelingami na wągry, bo sama zauważyłaś, że Ci to wysusza cerę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum