Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: schodzi, skora, twarzy

schodzi skóra z twarzy
Autor Wiadomość
madziakot 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-08, 18:18 schodzi skóra z twarzy

witam mam problem przy nakładaniu podkładu (płynnego) strasznie skóra mi schodzi robią się takie grudki i wygląda to okropnie smaruje twarz kremem nawet dwa razy dziennie dodam że krem jest specjalny na zimę i nawilżający nie wiem co mam robić i od czego to może być mam skórę bardzo wrażliwą z widocznymi naczynkami lekki trądzik więc całkiem sucha nie jest więc od czego to moze być?
dodam również ze zmieniałam kosmetyki ponieważ myślałam że to przez kosmetyk ale z każdym jest tak samo nawet raz stwierdziłam że moze skóra jest "przemęczona" więc przez tydzień nie malowałam się tylko ciągle krem i jeszcze więcej kremu a jak tylko krem się wchłonął widać było schodzącą skórę :/
pomóżcie co mam robić??

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-03-08, 18:43 

A używałaś maseczkę nawilżającą? ja miałam tak na czole i policzkach, skóra aż się łuszczyła, zastosowałam maseczkę chyba 2-3 razy, potem krem ochronny na zimę i póki co widać poprawę.

madziakot 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-08, 18:50 

szczerze mówiąc próbowałam taką normalizująco-nawilżającą i skóra rzeczywiście była "lepsza" ale po krótkim czasie znowu było to samo skóra nadal się łuszczyła więc pomyślałam że to nie pomaga :?:

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-03-08, 19:00 

Taką maseczkę można spokojnie stosować 2 razy w tygodniu, jeśli będziesz tak robić na pewno zauważysz poprawę. Polecam maseczkę z AA oraz Lirene.

KosmetykiNatury 
Użytkowniczka
Kosmetyki Natury

Wysłany: 2010-03-08, 21:55 Re: schodzi skóra z twarzy

madziakot napisał/a:
witam mam problem przy nakładaniu podkładu (płynnego) strasznie skóra mi schodzi robią się takie grudki i wygląda to okropnie smaruje twarz kremem nawet dwa razy dziennie dodam że krem jest specjalny na zimę i nawilżający nie wiem co mam robić i od czego to może być mam skórę bardzo wrażliwą z widocznymi naczynkami lekki trądzik więc całkiem sucha nie jest więc od czego to moze być?
dodam również ze zmieniałam kosmetyki ponieważ myślałam że to przez kosmetyk ale z każdym jest tak samo nawet raz stwierdziłam że moze skóra jest "przemęczona" więc przez tydzień nie malowałam się tylko ciągle krem i jeszcze więcej kremu a jak tylko krem się wchłonął widać było schodzącą skórę :/
pomóżcie co mam robić??

Polecam maseczkę nawilżającą La Roche Posay Hydraphase kojąca maseczka nawilżająca koszt. Bardzo dobrze nawilża. Maseczkę można nałożyć grubą warstwą na twarz wieczorem i nie spłukiwać, dopiero rano przemyć twarz. Polecam też krem nawilżający z La Roche Posay, krem kremowi nie równy.

A czy nie używasz przypadkiem maści złuszczających na trądzik, lub silnie wysuszających zeli do mycia twarzy?

Jeśli to nie pomoże to konieczna wizyta u dermatologa.

Pozdrawiam

madziakot 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-09, 08:54 

nie słyszałam o tej firmie mogę prosić Cię o jakiś obrazek z tym produktem? nie stosuje żadnych maści na trądzik ponieważ dermatolog stwierdził że nie potrzebuje tego. Stosuje jedynie żel-peeling na wągry. A właśnie czy wskazane jest stosować peeling gruboziarnisty żeby złuszczyć ta skórę czy raczej nie podrażniać jej bardziej?

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-03-09, 08:59 

La Roche Posay kupisz w aptece, dobre kosmetyki. Przy cerze suchej nie powinno się stosować peelingu gruboziarnistego (tym bardziej, że pisałaś o naczynkach), jedynie enzymatyczny, ale też rzadko.

madziakot 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-09, 09:06 

ale taki też na wągry jest delikatny bardzo więc nie powinien podrażnić zwłaszcza że od razu po zastosowaniu jego nakładam dużą warstwę kremu i pozostawiam aż do wchłonięcia

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-03-09, 09:14 

I codziennie używasz tego żel-peeling?

madziakot 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-09, 09:22 

nie właśnie nie codziennie tak z 2-3 razy w tygodniu kiedy już nie radzę sobie z cerą (bo nie chce jej tak obciążać tym peelingiem)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-03-09, 09:26 

W każdym razie ja bym na peelingi uważała, bo skóra sucha naprawdę ich tak nie potrzebuje jak np tłusta. Tak samo żelu bym nie używała.

madziakot 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-09, 09:28 

tylko właśnie ja mam jeszcze ten problem z wągrami a każdy produkt nawet krem na wągry wysusza cerę :/ i koło się zamyka

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-03-09, 09:29 

A oczyszczałaś cerę u kosmetyczki?

madziakot 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-09, 09:41 

nie ponieważ dermatolog stwierdziła że w moim przypadku to strata pieniędzy bo dużo tego nie ma

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-03-09, 09:49 

O to widzisz skoro tak dużo nie ma, to pewnie są nie widoczne, więc nie katuj tak cery tymi żelami-peelingami na wągry, bo sama zauważyłaś, że Ci to wysusza cerę.

Odpowiedz do tematu