Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: sauna

sauna
Autor Wiadomość

dronka.dronka

Wysłany: 2009-02-21, 21:33 sauna

Hej dziewoje!
Skoro już sobie tak dyskutujemy, o plusach i minusach, wymieniamy poglądy to mam pytanie do Was odnośnie sauny :-)
Czytając w internecie o saunie więcej spotykam pozytywnych opinii niż negatywnych, a jak to jest wg Was? I jedno, co mnie mocno nurtuje, czy sauna to horror dla skóry, włosów czy rzeczywiście jest taka dobroczynna?
Chodzicie czy nie? Warto chodzic czy nie? :-P
Byłam póki co kilkakrotnie, i uznaje wyższość sauny mokrej nad suchą, chociaz ostatnio spotkałam sie z sauną infrared, która jest lepsza?

Z góry dziękuje za opinie :)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-02-21, 22:16 

Jak to mówi moja babcia "ZA GORUNCO TAM" :D :D :D :) lepiej w solarium się wygrzać :P

Darish:)

Wysłany: 2009-02-21, 23:30 

solarium :?: :shock:
wedlug mnie juz lepsza sauna... w solarium tylko grzyby, bakterie, poparzenia i raki... fuj;p
ja slyszalam wiekszosc pochlebnych opinni o saunie i zdrowiu ciala, przeciez od wiekow sie korzysta wlasnie z sauny:)
ja akurat nie chodze ;) nie mam gdzie;) ale kilka razy bylam i powiem ze lekko sie dusze tam;)

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-02-22, 08:23 

zdecydowanie lepiej sauna niż solarium ;-)
ja tez kiedyś byłam kilka razy, i mi się baaardzo podobało :mrgreen: i chyba nie ma jakiegoś negatywnego wpływu na włosy i skórę, przynajmniej mi się tak wydaje ;-)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-02-22, 12:21 

Wiecie babki, mi się w saunie słabo robi :P więc ja tam nie mogę :P

born_in_japan 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-05-08, 14:02 

Saune mam w domu i polecam. Najlepiej chodzić do sauny jakieś 3-4 razy w tygodniu. Gładsza skóra gwarantowana!!!

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2009-05-08, 14:07 

born_in_japan napisał/a:
Saune mam w domu i polecam.

Ja sauny w domu nie mam (chyba, że na polu jest upał :P), ale polecam :D bo kilka razy byłam - tyle, że to nie dla każdego, wysoka temperatura robi swoje.

dronka.dronka

Wysłany: 2009-05-08, 14:31 

uwielbiam sie wygrzewać w saunie, zwłaszcza zimą :-) poza tym dobrze robi mojemu chłopakowi na zatoki więc chodzimy razem :-P

Woanilla 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-06-09, 21:08 

elo kobitki :-) a czy dla osoby z wysokim ciśnieniem sauna jest spoko czy to już jechanie po bandzie? a tak swoja droga to czy to mi za bardzo skóry nie wysuszy??? żeby się ze mnie już totalny suchar nie zrobił :-)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-06-09, 21:32 

Cytat:

Dla większości przypadków osób z podwyższonym ciśnieniem tętniczym, sauna nie stanowi żadnego zagrożenia. Niektóre badania mówią nawet, iż pobyt w saunie może obniżyć ciśnienie o około 10 mmHg, ze względu na poszerzenie naczyń krwionośnych. Jednak osoby mające problemy z sercem lub ostre nadciśnienie tętnicze powinny być bardziej ostrożne. Szczególnie niebezpieczna może być szybka zmiana temperatur (np. zimny prysznic zaraz po wyjściu z sauny), bowiem może to spowodować znaczny skok ciśnienia. Należy więc zasięgnąć porady lekarza w kwestii uczęszczania do sauny.

Cytat:

Niektórzy ludzie mówią, że w czasie korzystania z sauny skóra wysusza się i staje się pomarszczona; inni ostrzegają, że sauna powoduje oparzenia (podobne do odmrożeń). Żadne z tych stwierdzeń nie jest prawdziwe!

cherish 
Użytkowniczka
cherish

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-06-10, 12:56 

:-? nie lubię sauny, też jest mi za gorąco

moni_ja 
Miłośniczka forum

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-06-10, 15:35 

jeszcze nigdy nie bylam..pasuje sie wybrac ;-)

dronka.dronka

Wysłany: 2009-06-11, 10:35 

moni_ja napisał/a:
jeszcze nigdy nie bylam..pasuje sie wybrac ;-)

polecam, ale bardziej zimą niż o tej porze roku :-)

super działa na osoby, które mają kłopoty z zatokami :-)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-08-10, 17:58 

W czwartek byłam w saunie :D gorrrąco :D 85stopni :o :))) ale fajnie było :D w życiu się tak nie wypociłam :D

Blk 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-08-13, 08:40 

w saunie zawsze na początku jest mi strasznie duszno ale po chwili się organizm przyzwyczaja i jest fajnie :)

Odpowiedz do tematu