Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: balsamy, brazujace, brazujace, masla, samoopalacze

Samoopalacze, balsamy brązujące, masła brązujące
Autor Wiadomość
kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-05-13, 09:30 Samoopalacze, balsamy brązujące, masła brązujące

Jest co raz cieplej, co raz więcej się odkrywa ;-) a ja jestem blada :-/ nie przepadam za solarium, ale chciałabym nabrać delikatnej opalenizny, lekkiego brązowego kolorytu, żeby bez problemu móc nałożyć legginsy 3/4, bluzki na ramiączkach etc.
używacie tego typu kosmetyków? jak tak to jakich? bardzo Was proszę o krótki opis, czy jesteście zadowolone, czy nie i fotkę kosmetyku najlepiej :-)

ostatnio kupiłam chusteczki brązujące, bardzo fajny kolor, ale nierówno momentami :-/
wcześniej miałam Dove Summer Glow, fajnie pachnie na początku, na 2 dzień, śmieszny zapach typowego samoopalacza i jakby grzybowy ;-) i co gorsze, bardzo szybko się zmył.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-05-13, 09:37 

Ja właśnie teraz mam Summer Glow, 2 razy użyłam i delikatnie widac efekt.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-05-13, 10:29 

Ja mam Dove do ciemnej karnacji, a karnację mam jasną i działa po pierwszym razie. Owszem, dziwnie pachnie, ale zawsze zmywam na drugi dzień rano bo wszystko jest nasiąknięte tym zapachem.
A kolorek trzyma się około tygodnia, przy codziennych kąpielach oczywiście :-D
A przed użyciem chusteczki trzeba tak samo zrobić peeling czy scrub jak przed balsamem
.
Co do chusteczek do polecam te z Oriflame ;-)
A dużo pozytywnych opinii słyszałam o Bielendzie:)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-05-13, 10:36 

Ja jakoś nie mogę się do samoopalaczy przekonać :/ Co prawda nie próbowałam nigdy, ale jak czuje w drogeriach ich zapach i pomyślę o smugach to.. Buuuuu :/

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-05-13, 11:08 

mnie właśnie dzisiaj te smugi wkurzają :-/ ale przyznam, że po Dove smug nigdy nie miałam i po samoopalaczu z Kolastyny w sprayu. kurcze, Ewelinka, zapomniałam o tym peelingu, od razu po wyjściu z wanny się wysmarowałam chusteczką :/

niby lepsze są masła kakowe czy balsamy, ale na efekt trzeba czekac ponad tydzien, jak nie lepiej i to mizerny.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-05-13, 11:47 

i pewnie dlatego te smugi :-/

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-05-13, 17:39 

Ja mam Dove do jasnej karnacji i pachnie normalnie, najlepiej z tych wszystkich samoopalaczy. Jest bardzo wydajny i nawilża więc nie trzeba dodatkowo żadnych balsamów używać. Jestem z niego bardzo zadowolona :->

ulka6 
Początkująca

Wysłany: 2010-05-13, 20:24 

ja tez jestem ostrozna co do samoopalaczy bo nie raz moja skóra wyglądała okropnie zacieki i nie ten kolor ostatnio kupiłam samoopaloacz z firmy mary cohr i jak na razie jestem z niego zadowolona.

lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-21, 15:45 

Mnie się nie podoba kolor skóry po samoopalaczch, poza tym o zacieki na skórze bardzo łatwo przy takich kosmetykach więc nie używam.
A byłyście kiedyś w takim solarium natryskowym (nie wiem jak to się fachowo nazywa)?

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-05-22, 10:58 

Opalanie natryskowe.

Pisalm o nim w książce.

Efekty są różne, ważny jest wybór salonu
i osoby która umie to zrobić dobrze

sunspa 
Początkująca

Wysłany: 2010-05-24, 00:27 

a ja proponuje Sun Laboratiories
rewelacja, efekt do 14 dni, złoty brąz, bez efektu żółtych smug, bez zapachu

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-05-24, 14:33 

a ja nie wiem co robić. 4 czerwca (czyli już za 2 tyg.) mam wesele, ostatnio trochę słońca było, to się delikatnie przybrązowiłam, ale już nie będę miała ku temu okazji, bo od dzisiaj nie wychodzę z książek, chyba, że będę się uczyć na balkonie ;-) wtedy podwójne parowanie mózgu murowane ;-)

i nie wiem, czy iść na solarium czy wysmarować się samoopalaczem. mój facet jest przeciwny smarowaniu, twierdzi, że to syf, który narobi mi plam, poniekąd ma racje. i uważa, że powinnam raz pójść na solarium, pomimo, że też nie jest tego zwolennikiem, ale jak już się uparłam, że chcę być opalona, to lepsze solarium.

z tym, że ja mam hmm fobie... :roll: nie lubię za długo przebywać w zamkniętych pomieszczeniach, wmawiam sobie zapewne, bo przed studniówką 10 i 15 minut w solarium to nie był problem, ale po tych kilku latach po mi coś odwaliło :-|

najbardziej bym chciała mieć naturalną opaleniznę, ale z pogodą bywa różnie, no i z czasem...

tak więc proszę pomóżcie, inwestować w jakiś dobry specyfik? do tego uzupełniać go np. masłem kakaowym lub balsamem lekko brązującym czy się przemóc i iść na solarium ?

aha i gdzie można dostać produkty Sun Laboratories? bo ewidentnie same plusy.

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-05-24, 14:49 

Iść do solarium... Przynajmniej nie będziesz miała brudnej sukienki. Samoopalacze w większości brudzą.

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-05-24, 19:24 

A może balsam brązujacy? polecam ziaję sopot spa. Więcej o nim było w temacie o ziaji

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-05-25, 11:52 

na pewno go kupię, żeby podtrzymać równy i ładny kolor skóry, póki co mam podobny z 4PórRoku, fajny, nie zostawia plam ani smug ani nic. na razie jeszcze wstrzymuję się z ostateczną decyzją, do przyszłego tygodnia. sopot spa, koleżanka mi wczoraj polecała, ale jakoś kolor jej skóry nie zachwycił mnie szczególnie ;-)

Odpowiedz do tematu