Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2009-10-07, 18:52
a ja dziś robiłam do mięska taką niezdrową standardową surówkę na słodko: kapusta pekińska, jabłko, marchew, cukier, pieprz, śmietana, powinno wymieszane postać ok 1 godzinki, żeby się "przegryzło" PYCHA
Ja całkiem lubię taką prostą: tuńczyk w wodzie (rozdrobniony, sałatkowy) czerwona fasolka, cebulka, ogórek konserwowy, ewentualnie można dodać też kukurydzę :)
Bardzo ją lubię, szybko się robi i jest całkiem niekaloryczna
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-10-08, 14:38
Tuńczyk w sosie własnym bądź w wodzie, groszek konserwowy (pół puszki, albo i mniej), 2-3 ogórki kiszone, cebulka, oliwa + przyprawy.
jasienka1980 Stała bywalczyni
Wysłany: 2009-10-08, 15:02
Ja robię różne wariacje na temat sałatki z kapusta pekińską.
Więc tak:
kapusta pekińska
kukurydza z puszki
kawałeczek pora-pokroić
ogórek kiszony lub konserwowy lub papryka konserwowa-pokroić
jabłko-zetrzeć na grubych oczkach
sos: zmieszać pół na pół majonez z jogurtem naturalnym i dodać kilka kropel cytryny do smaku
Mmożna do tej sałatki jeszcze różne rzeczy dorzucać.
sałata lodowa , pomidor, ogórek , cebula czerwona, kukurydza, ser zółty w paski , szynka konserwowa w paski, sos grecki i gotowe. Pychota!
Wszystko pokroić wedle uznania sałatę poszarpać zmieszać dolać sos i koniec do tego polecam bułeczki z piekarnika w serem ,szynka ,pieczarkami i sosem pomidorowym z odrobiną drobno posiekanego czosnku :P
Sałatki robię z pomidorów, ogórków, rzodkiewek i wszelkich warzywek, które mi akurat wpadną w rękę, ale nie dodaje ani sosów ani majonezu, tylko chudy twaróg i/lub jogurcik mmm pychotka. Niskokaloryczne i zdrowe.
W ogóle jestem fanką twarożków, z tych kupnych to Hochlanda takich z warzywami mają taki z kwaszonym ogórkiem mniam. Uwielbiam jak coś ma dodatek zdrowych warzyw.
A i moja ulubiona sałatka w 3min. pomidorki, kiszone ogórki i szyneczka nic więcej, a jak postoi troszkę i się smaki wymieszają...jest odlotowa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum