Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: palenia, rzucanie

Rzucanie palenia
Autor Wiadomość
Makowa 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-03-20, 13:13 Rzucanie palenia

Zastanawiam się nad kupnem elektronicznego papierosa. Coraz częściej trafiam na informacje o nich w sieci i coraz trudniej mi pozostać obojętną na to urządzenie. Sądzicie, że warto spróbować zamienić zwykłe papierosy na elektroniczne? I nie piszcie mi proszę o tym, że trzeba mieć silną wolę i po prostu rzucić bo ktoś kto tak twierdzi albo nigdy nie palił albo nie palił długo :-/

Leneczka 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-03-21, 12:59 

Proponuję pomysleć nad Tabexem. Podobno bardzo skuteczny jeśli chodzi o rzucanie palenia:

born_in_japan 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-03-22, 15:08 

@Makowa
Elektroniczny papieros to pic na wode!
Przeczytaj prosze opinie Światowej Organizacji Zdrowia na ich temat

Makowa 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-03-26, 11:08 

born_in_japan napisał/a:
@Makowa
Elektroniczny papieros to pic na wode!
Przeczytaj prosze opinie Światowej Organizacji Zdrowia na ich temat

Opinie są bardzo różne, różne organizacje podają różne wyniki. A WHO to ja nie ufam bo oni takie bzdury wypisują nierzadko, że głowa pęka ale to oddzielny temat.
Tabex nie będę próbowała bo są to drogie tabletki, poza tym ja lubię palić, tabletką się nie zaciągnę :(

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-03-29, 23:35 

Makowa :arrow: jeśli lubisz palić dla "smaku" dymu to nie wiem, czy e-papieros ci posmakuje... jeśli lubisz palić dla odruchu zaciągania, to owszem, powinnaś być zadowolona, ale jesli po prostu jesteś uzależnona od nikotyny i z tego wynika twoje lubienie to znów możesz się rozczarować.

ale e-papieros najbardziej przypomina akt palenia, więc ja bym Ci poleciła. szkoda tylko, że nie masz kogoś znajomego, kto ma e-papierosa -- mogłabyś spróbować, zanim zainwestujesz w coś, co ostatecznie ci się może nie przydać :-/

Makowa 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-03-30, 19:11 

leelo napisał/a:
Makowa :arrow: jeśli lubisz palić dla "smaku" dymu to nie wiem, czy e-papieros ci posmakuje... jeśli lubisz palić dla odruchu zaciągania, to owszem, powinnaś być zadowolona, ale jesli po prostu jesteś uzależnona od nikotyny i z tego wynika twoje lubienie to znów możesz się rozczarować.

ale e-papieros najbardziej przypomina akt palenia, więc ja bym Ci poleciła. szkoda tylko, że nie masz kogoś znajomego, kto ma e-papierosa -- mogłabyś spróbować, zanim zainwestujesz w coś, co ostatecznie ci się może nie przydać :-/

Dziękuję bardzo za treściwą odpowiedź :) Jak można określić smak dymu z e-papierosa? Przecież są różne smaki tych wkładów itp. Wydawało mi się, że są nieco zbliżone do zwykłych papierosów.

feni 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-04-19, 20:18 

Próbowałam e-papierosa z 3 różnymi "fluidami" i muszę przyznać, że wszystkie 3 smakowały fatalnie. Zero jakiegokolwiek porównania; przypomina oddychanie przez mokry kapeć albo wąhanie gotujących się ubrań :/

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-04-29, 21:16 

Makowa napisał/a:
Jak można określić smak dymu z e-papierosa? Przecież są różne smaki tych wkładów itp. Wydawało mi się, że są nieco zbliżone do zwykłych papierosów.

raczej nie są zbliżone :arrow: e-papieros nie jest taki drapiący, nie daje takiego kopa jak buszek zwykłego. no i są różne wkłady. z e-papierosem jest trochę tak, jakbyś popalała "rozmokłą" wersję wodnej fajki ;-)

Iwona.W. 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-05-06, 10:17 

Dla mnie forma elektronicznego papierosa nie odpowiada. Nie pomaga rzucić palenia, nie smakuje i dziwnie szczypie w gardło.

Odpowiedz do tematu