Pod tą tajemniczo i groźnie brzmiąca nazwą kryje się sekret zdrowia i świetnego wyglądu przez długie lata, dokładnej historii nie znam, podobno pewien brytyjski pułkownik usłyszał, że w pewnym klasztorze jest ukryta tajemnica świetnego zdrowia i wyglądu do końca swojego życia, znalazł tą tajemnice, a ktoś inny ja opisał i wydał, składa się ona z 5 prostych ćwiczeń, które dają więcej energii i kondycji na cały dzień, serdecznie Paniom polecam ponieważ ja efektami jestem zachwycony, jeśli chociaż jedna osoba będzie zainteresowana to dodam zdjęcia jak ćwiczenia powinny być wykonywane, póki co sam opis, każde ćwiczenie na początku powtarzamy 3 razy następnie, po okresie 1 - 2 tygodni zwiększamy ilośc powtórzeń do 6, następnie do 9, 15, 18 i kończymy na 21 powtórzeniach:
Najpierw bierzemy dwa głębokie oddechy, powietrze wdychamy nosem, najpierw oddychamy brzuchem (w przypadku kobiet może to być mało widoczne), następnie klatką piersiową i barkami, wydech również nosem, czynność powtarzamy.
1. Rytuał
Stajemy w pozycji wyprostowanej, rozkładamy ramiona i kręcimy się w kółko, w lewą stronę, po ćwiczeniu warto jest skupić się na jednym odległym punkcie by się nie kręciło w głowie
2. Rytuał - bierzemy ponownie 2 oddechy
Kładziemy się na plecach, ręce wzdłuż ciała, nogi wyprostowane, następnie unosimy nogi do pionu - kąt 90 stopni między nogami a podłogą - brodę przyciągamy do klatki piersiowej, w czasie unoszenia nóg robimy nosem głęboki wdech, taka pozycję utrzymujemy przez 15 sekund, po czym robimy wydech nosem i opuszczamy nogi.
3. Rytuał - powtarzamy dwa oddechy
Klęczymy, w ten sposób, że nogi są podkurczone, a ciało spoczywa na pietach, plecy wyprostowane, dłonie spoczywają na biodrach, po czym bierzemy głęboki wdech, i wyginamy się mocno do tyłu, dłonie który spoczywają, na biodrach pilnują by plecy cały czas były proste, a wyginamy tylko głowę, następnie robimy wydech i głowę zbliżamy do klatki piersiowej
4. Rytuał - znów robimy dwa oddechy
Siadamy na pupie, nogi prosto, podpieramy się z tyłu rękami, robimy głęboki wdech i podnosimy biodra do góry.
5. Rytuał - dwa oddechy :)
Kładziemy się na brzuchu, ręce przy końcach bioder, następnie podnosimy się do góry tworząc literę V, oczywiście tutaj również robimy głęboki wdech i wydech w czasie powrotu do wyjściowej pozycji.
6 rytuał istnieje, ale podobno daje tyle energii, że mamy moc niemal metafizyczną, nie wiem czy w to wierzyć, ale niestety nie udało mi się poznać tego rytuału.
Ćwiczenia należy wykonywać rano przed śniadaniem, ja efektami jest wprost zachwycony czuję się świetnie, kondycja jest lepsza, ćwiczenia oczywiście nie kolidują z innymi ćwiczeniami jak siłownia, basen, itp. Na początku organizm może reagować lekkimi zaburzeniami, jak bardzo ciemny kolor moczu czy boląca głowa, jest ot spowodowane tym, że organizm się oczyszcza, u mnie osobiście nic takiego nie wystąpiło, ćwiczenia nalezy wykonywać w miarę swoich możliwości, no i przede wszystkim systematyczność, polecam szczególnie użytkowniczkom urodzonym trochę wcześniej, efekty będą szybko i wyraźnie widoczne :)
Jeśli są jakieś pytania to zapraszam, jeśli będą w stanie to chętnie odpowiem :) |