Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kosmetyki..., rude, wlosy

Rude włosy a kosmetyki...
Autor Wiadomość
Amaranta 
Gaduła ;)
Twisted girl ;)

Wysłany: 2011-09-01, 09:30 Rude włosy a kosmetyki...

Założyłam ów wątek, gdyż odkąd przeszłam na rudowłosość, mam pewien problem :/ Otóż kolor wypłukuje się i płowieje szybko, pomimo stosowania szamponów, odżywek itp. przeznaczonych do włosów farbowanych. Kiedy jeszcze byłam brunetką używałam takich specyfików od Nivea, Garniera, Elseve i wyrazisty kolorek utrzymywał się o wiele dłużej a teraz dwa tygodnie i jest byle jaki, a nie zamierzam katować włosów farbami dwa razy w miesiącu :roll: No a jeśli jesteśmy już przy farbach, to wypróbowałam też już kilka rodzai, bo najpierw myślałam, że to ich wina.

Pytam się więc drogie dziewczyny, co na to poradzić? Czy przetestowałyście jakieś niezawodne kosmetyki do rudych włosów :?:

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-09-01, 23:38 

A stosowałaś odżywki, ale do włosów rudych? Wiem, że Ziaja ma taką odżywkę. Pewnie po części to wina słońca, że kolor szybciej płowieje :/

Amaranta 
Gaduła ;)
Twisted girl ;)

Wysłany: 2011-09-02, 09:42 

A właśnie nie zainteresowałam się jeszcze kosmetykami Ziai do włosów, ale chyba to zmienię i rzeczywiście zapoluję na tę odżywkę :) Ziaja robi dobre rzeczy, więc liczę, że i tu się nie zawiodę. Nie wiedziałam też, że są produkty przeznaczone specjalnie do rudych włosów..., do blondu widziałam, ale ja tak długo miałam ciemne włosy, którym niewiele było potrzebne do szczęścia, że nie zwracałam uwagi na takie wynalazki.

Dzięki Anula :D

Zuzanna25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-09-08, 15:04 

Warto używać kosmetyków do włosów farbowanych z filtrami UV, wówczas włosy są chronione na słońcu i nie płowieją tak szybko.

Amaranta 
Gaduła ;)
Twisted girl ;)

Wysłany: 2012-01-08, 21:50 

Ta maska jest bardzo dobra:

Marion, do włosów w odcieniach czerwieni z hibiskusem i polnym makiem:)
Lekko barwiąc włosy, ożywia kolor, włosy są promiennie rude i błyszczące. Tylko przy kolejnym myciu się wypłukuje i to minus...

Odpowiedz do tematu