Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cien, powiek, rose, ruby

Ruby rose cien do powiek.
Autor Wiadomość
Kinia3011 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-04-27, 18:54 

Agusia77 napisał/a:
jak na mokro?

[ Dodano: 2010-04-26, 22:23 ]
Więc dzisiaj sprawdzę czy da się malować na mokro cieniami Ruby Rose, a jak będę miała wolny dzień sprawdzę trwałość:)

[ Dodano: 2010-04-26, 22:55 ]
Cienie Ruby Rose dają się nakładać na mokro :-> kolor rzeczywiście mocny :mrgreen: :mrgreen:
testowane na palecie nr hb-324f

oznaczenia f mają troszkę inną konsystencję niż zwykłe 324. ale już wiemy że efki dają radę:)
ja bym chyba oszalała jakbym wszystkie które mam testowała na sobie na sucho i na mokro :lol:

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-04-27, 16:38 

Ja tez tonikiem nie robię po oczach, bo zawsze myślałam że to wysusza. Oczy zmywam żelem micelarnym, albo demakijażem Ziaji, później całą twarz myję żelem i jest ok.
Fajny pomysł żeby na mokro robić bazą pod makijaż, muszę spróbować:)

Kinia3011 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-04-27, 17:03 

Agusia77 napisał/a:
Ja tez tonikiem nie robię po oczach, bo zawsze myślałam że to wysusza. Oczy zmywam żelem micelarnym, albo demakijażem Ziaji, później całą twarz myję żelem i jest ok.
Fajny pomysł żeby na mokro robić bazą pod makijaż, muszę spróbować:)

słusznie :-) twarz powinno się myć żelem przeznaczonym do tego celu, nie zwykłym pod prysznic. kwestia doboru firmy to rzecz indywidualna i o gustach sie nie dyskutuje :-) każda z nas ma swoje ulubione, ja osobiście Ziaji nie lubię. Ale tak jak mówiłam - to kwestia gustu :-) Agusia rozmawiamy o robieniu makijażu na mokro - a nie bazy pod makijaż. baze robimy na sucho :-) Pamiętajcie dziewczyny że kosmetyki powinno się zmieniać. jesli teraz używasz jakiegoś do twarzy z Ziaji, to następnym razem kup z innej firmy, za jakiś czas powróć do swojego ulubionego.

taka 
Gaduła ;)

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-06-10, 08:58 

Odkopuję :) tak się właśnie zastanawiam nad zakupem cieni ruby rose.. Do tej pory zawsze używam cieni firmy mac, ale chciałabym na latu sprawić sobie więcej kolorków a 'maki' mają swoją cenę ;-) tylko nie wiem, czy to będzie dobry zamiennik tj czy po tamtych cieniach ruby rose spełnią moje oczekiwania? czy wytrzymają na powiece powiedzmy te 8 godzin w obecnych hardcorowych temperaturach?
:-) ;-)

Kinia3011 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-10, 12:09 

taka napisał/a:
Odkopuję :) tak się właśnie zastanawiam nad zakupem cieni ruby rose.. Do tej pory zawsze używam cieni firmy mac, ale chciałabym na latu sprawić sobie więcej kolorków a 'maki' mają swoją cenę ;-) tylko nie wiem, czy to będzie dobry zamiennik tj czy po tamtych cieniach ruby rose spełnią moje oczekiwania? czy wytrzymają na powiece powiedzmy te 8 godzin w obecnych hardcorowych temperaturach?
:-) ;-)

zapewniam Cię że wytrzymają ;-) mimo małej ceny spokojnie można je zaliczyć do bardzo dobrych kosmetyków. sprzedałam tego całą masę i nikt się nie żalił :-)

Anna07 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-06-10, 11:39 

Kochana, używam tych cieni codziennie. Wytrzymują cały dzień w pracy, a wieczorem przy demakijażu nadal sa widoczne. Serdecznie polecam, bo cena i paleta kolorów naprawdę świetne.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-06-10, 20:18 

Dzisiaj (u nas 37 stopni...) użyłam rano cieni Ruby Rose i po godzinie nie było ich na oku, więc na lato nie są fajne :-( kolorów dużo, ale bardzo delikatne, jeśli do tej pory używałaś MACa to Ruby Rose mogą Ci się nie spodobać, MAC jest bardzo napigmentowany a Ruby Rose słabo.... W każdym razie za 13 zł kupisz paletkę 48 kolorów:D Więc możesz spróbować:)

jasienka1980 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-14, 13:41 

Też się napaliłam na te cienie, pójdę do nas na bazar, bo widziałam że maja tam dużo cieni, a jak nie znajdę to zacznę buszować po allegro za nimi.
Ja nie lubie mocnych kolorów na powiekach, dlatego przypuszczam, że te cienie będą mi odpowiadały.

Kinia3011 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-14, 21:55 

jasienka1980 napisał/a:
Też się napaliłam na te cienie, pójdę do nas na bazar, bo widziałam że maja tam dużo cieni, a jak nie znajdę to zacznę buszować po allegro za nimi.
Ja nie lubie mocnych kolorów na powiekach, dlatego przypuszczam, że te cienie będą mi odpowiadały.

sprawdź sobie ceny na Allegro i dopiero wtedy popatrz na bazarze. często na bazarach, jeśli w ogóle są, to ceny dużo wyższe...

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-06-14, 14:12 

Kinga od nas z forum sprzedaje kosmetyki Ruby Rose na Allegro to może sobie z nią pogadaj ;-)

taka 
Gaduła ;)

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-06-14, 15:32 

a pewnie, że spróbuję, może akurat :)
a stosowałyście je z jakąś bazą pod cienie?

Kinia3011 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-14, 22:00 

taka napisał/a:
a pewnie, że spróbuję, może akurat :)
a stosowałyście je z jakąś bazą pod cienie?

ja osobiście bazy nie stosuję i nie narzekam na efekt.trzymają się cały dzień. czasem bazą pod cienie można sobie troszkę "zaszkodzić", wszystko zależy od Twojej cery i firmy jaką stosujesz. ale generalnie baza bardziej utwierdza. przynajmniej teoretycznie. W każdym razie spokojnie można stosować te cienie Ruby Rose bez bazy. zapomniałm dodać, że aktualnie nie stosuję bazy pod cienie, ale jak smaruję twarz fliudem to nie omijam powiek. niestety mam małe dzieciątko i nie mam czasu bawić się makijażem, stąd ten fluid. a jeszcze jak opruszysz twarz pudrem sypkim, czy kompaktem, obojętnie to efekt taki jak z bazą

Odpowiedz do tematu