Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: rozstepy

rozstępy
Autor Wiadomość
makczar 
Miłośniczka forum

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-02-18, 23:27 

Z tego co słyszałam to kolagen powinien być odpowiednio przechowywany.
Ja zraziłam się do kolagenu ponieważ tak jak mówisz efekty są zależne od jakości kosmetyku a dobry jest bardzo drogi. Poza tym miałam kontakt z pewnym przedstawicilem który twierdził że ma kolagen nie zwierający żadnych środków konserwujących. Od razu go wyśmiałam. :lol:

seopol 
Coś już napisała

Wysłany: 2007-02-19, 01:25 

jezeli chodzi o kolagen Colway to nie ma on zadnych konserwantow sztucznych. Jest pewien konserwant ale pochodzi on z wyciagu borowki (takich grzybow)

Jezeli chodzi o kolageb beauty to jest on konserwowany chemicznie. Kolagen Przybylskiego jest on chyba tez bez konserwantow. Dokladnie tego nie wiem, nie chce sklamac. Nawet powinno sie go ze sloiczka pobierac wyparzona lyzka by nie przeniesc do sloiczka bakreri z reki gdybysmy brali to np. palcem.

Co do temperatur to w zaleznosci od producenta od 5 do nawet 26 stopni w przypadku kolagenu Colway

Darish:)

Wysłany: 2007-02-19, 16:47 

seopol,
Cytat:
Np jutro kremy z kolagenem wprowadza na rynek Oriflame. Ceny oczywiście tańsze ale nie bez powodu. Tego kolagenu jest tam tyle co kot napłakał ;)

No fakt slyszalam o tym specyfiku w reklamach "do widzenia celulit "hehe czy cos tam , po angielsku i raczej na szybka skutecznosc tego kremu nie ma co liczyc, chyba ze sobie wmówily "to dziala!!" hehe :-) i bedzie dzialalo na nasz psychike :)

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-02-20, 21:30 

Seopol z tego co mi się wydaje to jesteś dystrybutorem kolagenu Colway.
:-) Nie wiem dokładnie co jest z tymi konserwantami ale na studiach- surowce kosmetyczne uczono mnie że kosmetyk bez jakichkolwiek substancji konserwujących nawet naturalnych jest nie trwały. Próbowałam wyszukać w internecie info o składzie ICNI kolagenu Colway ale nie mogłam ale nic znaleść. Wiem tylko że krem Colway zawiera konserwanty(Iodopropynyl Butylcarbamate) ale o kolagenie nic nie ma. O kolagenie Przybylskiego nic nie mogłam znaleść :-( (oczywiście składu)

Każdy kosmetyk w słoiczku powinien być pobierany szpatułką żeby nie wprowadzać bakterii nie tylko kolagen.

seopol 
Coś już napisała

Wysłany: 2007-02-21, 15:51 

Masz racje ze kosmetyki bez konserwantow maja bardzo krotka zywotnosc.

Niestety w reku mialem tylko kolagen Colway. Na kolagenie Colway jest podany sklad wg INCI.
Oto on:
aqua, collagen, elastin, lactic acid, ethylparaben, methylparaben, propylparaben.

Tak jak ze skladu wychodzi jest konserwowany. Jednak nie jeden jak pisalem wyzej a trzy skladniki to konserwanty.

Odnosnie ceny za dobre kosmetyki to mozna je przeciez zrobic tanim kosztem nawet samemu. Oczywiscie kolagenu nie wyprodukujemy ale kremy oczywiscie ze tak. Polecam bardzo ciekawa strone na ten temat http://www.jaworek.net/kosmetyki/index.php

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-02-21, 21:43 

Wielkie dzięki za skład
Mi nie chodziło o to że to źle że kolagen ma koserwanty tylko o to że ten Przedstawiciel wciskał kit że nie posiada on żadnych dodatków konserwujących. Nie lubię jak ktoś wciska kit tylko po to żeby coś sprzedać

Magrit =) 
Coś już napisała

Wysłany: 2007-05-12, 18:45 

Już od dłuższego czasu szukam jakichś środków na rozstępy. Nie dawno znalazłam na pewnej stronce, że dobrym specyfikiem jest krem/maść z mocznikiem. Jest robiony tylko na receptę. Koszt ok. 10 zł. Oto skład, jeżeli ktoś jest zainteresowany:

- Urea 40,0
- Lekobasae ad 200,0

http://www.sfd.pl/Wygra%C......_za_5z%C5%82!_+_Ma%C5%82e_FAQ_str.28-t131700.html

Na tej stronce dowiecie sie więcej na ten temat ;-)

Moja lekarka dała mi jeszcze receptę na maść, ale z cholesterolem. Ponoć działa rewelacyjnie i ludzie cały czas do niej biegają, aby im to przepisała :-D Oto skład:

- Vit. A 10.000 j
- Ung cholesteroli ad 100,0

Używam na razie tego drugiego od wczoraj. Mam nadzieję, że coś poskutkuje.
Pozdrawiam :-)

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-05-18, 21:45 

daj znać jak działa

weronika 
Miłośniczka forum
Wera

Wysłany: 2007-05-26, 16:24 

Niestety rostępy jak się pojawiły to zostaną można je zmniejszyć, ale nie usunąć. Możesz chodzić do kosmetyczki i stsować kremy.

maarlenaa21 
Początkująca

Wysłany: 2008-11-28, 20:30 

Zmniejszyć rozstępy pomagają różnego rodzaju profesjonalne zabiegi kosmetyczne np GOLDEN SPOON - ZŁOTE ŁYŻECZKI. Jest to aparat, który za pomoca bioprądów poprawia ukrwienie skóry, wzmacnia jej napięcie a tym samym pomaga przy rozstępach. Pamiętajmy, "lepiej zapobiegać niż leczyć" :)

berenika 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-12-16, 19:20 

maarlenaa21 napisał/a:
GOLDEN SPOON - ZŁOTE ŁYŻECZKI

Ooo nie słyszałam o tym. A co to ma wspólnego ze złotem oprócz nazwy? ;)

Podobno świetne rezultaty w przypadku skłonności do rozstępów daje Ultrasonic, taki aparat do peelingu i mikrostymulacji. Poprawia elastyczność i ukrwienie skóry, dzięki czemu jest mniej podatna na rozstępy i łatwiej można się pozbyć tych już istniejących (oczywiście mowa o czerwonych). Po takim zabiegu lepiej się wchłaniają wszelkie preparaty, więc gdyby tak połączyć jakiś dobry balsam z tymi zabiegami...?

monia1983 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-01-23, 12:23 

Dobre efekty daje zastosowanie urządzenia Body Shaper- to połączenie sauny, drenażu i mikroprądów. Do tego osoba jest smarowana algami GUAM- efekty widać już po pierwszym zabiegu!
Jakby ktoś chciał zobaczyć urządzenie to wstawiam linka:
http://www.wilanowska.com...czna.php?id=199

Pozdrawiam serdecznie! :-)

Bodycollagen 
Coś już napisała
manadżer Colway

Wysłany: 2011-07-25, 13:35 

Odgrzeję trochę temat:

Kolagen Colway od 2007 roku nie ma sztucznych konserwantów (parabenów), jego skład INCI to:
aqua, collagen, capryl glicol, elastin, lactic acid - parabeny zastąpiono kwasem mlekowym po tym, jak zdyskwalifikowano Kolagen Naturalny z finału w Paryskim konkursie na najlepszą nowość roku.

Co do rozstępów to wszystko zależy od fazy, w której jest. Jeśli są jeszcze młodą są do całkowitego usunięcia, jeśli zaś już białe, no to wtedy w grę wchodzą tylko środki chirurgiczne.

Jako, że rozstępy powstają przez rozerwanie siatki kolagenowej, to Kolagen Naturalny powoduje regenerację i całkowitą wymianę włókien, a przez to zniknięcie rozstępów.

Odpowiedz do tematu