Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2010-06-13, 10:43
jesli juz rozstepy sie pojawia mozemy jedynie w jakis sposob je "ukryc" a dokladnie sprawic ze zamiast rozowego koloru beda bezbarwne, ale jesli juz sie pojawily to nie znikna - chyba ze za pomoca lasera.
duzo mozna zrobic by rozstepy sie nie pojawily. gdybys w czasie odchudzania uzywala kremow przeciwrozstepowych i ogolnie dbala o nawilzenie i jedrnosc skory, to mysle ze rozstepy by sie nie pojawily.
resika Coś już napisała resika
Wysłany: 2010-06-13, 21:16
Ja miałam dość spore rozstępy po ciąży, mój brzuch na bokach wyglądał trochę jak u zebry codzienne masaże ostrą rękawicą, naprzemienne kąpiele w ciepłej i zimnej wodzie i intensywny żel na rozstępy - teraz mam SlimLine i naprawdę widzę pozytywne efekty, ale grunt to regularność i trzeba dać sobie trochę czasu na walkę , bo to cholerstwo szybko się pojawia ale wolno znika.
Z rozstępami jest niestety tak,że jeżeli sa już białe to bardzo trudno będzie się ich pozbyć,można jedynie zredukować za pomoca odpowiedniego kremu ujędrniajacego.
_________________ Kosmetyki naturalne, Centrum zdrowia i urody - VitaLab.pl
a co, jeżeli są ciemne? schudłam w ostatnim czasie, i mi się pojawiły na udach, póki co robię wszelkie peelingi, używam balsamów etc. są trochę jakby mniej widoczne, ale czy znikną zupełnie?
kiedyś pojawiły mi się również po tym jak bardzo szybko urosłam, ale dziwnym trafem zniknęły i to dość szybko, bez żadnych kosmetyków itp.
Ja też mam małe rozstępy ale mam. Stosuję peelingi, balsam ujędrniający, naprzemienne prysznice raz zimną raz ciepłą wodą... Ale to są sposoby na zapobieganie... Zlikwidować się ich nie da jakimiś łatwymi sposobami? Może jakiś krem, konkretny balsam?
Laser i inne zabiegi na razie nie wchodzą w grę... Chodzi mi tu o jakiś kosmetyk- skuteczny i niedrogi... A może znacie inne sposoby?
Jeśli masz czerwone rozstępy (czyli świeże) to możesz smarować Ziajką Mamma Mia za ok 17 zł. Mi pomaga. Niestety mam skłonności do rozstępów i chyba to u mnie rodzinne. Jak rozstępy zbledną krem chyba już nie pomoże.
Zna ktoś jakieś dobre kremy na rozstępy, a przede wszystkim skuteczne, do stosowania jeszcze przed rozwiązaniem? Konkretnie chodzi mi tu o firme i namiar na sklepy.
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Na przykład Ziajkę kupisz w rosmanie... To zależy ile chcesz wydać, ja np wolę tanią, a skuteczną Ziaję. Jeśli wolisz wyższą półkę, nie potrafię Ci nic polecić
Sama borykam się z tym problemem pomimo tego, iż mam 17 lat i ważę ok 43kg. Peelingi robię regularnie, jednak przyznam, że niekiedy nie chce mi sie wmasowywać kilka razy dziennie jakiegoś balsamu ujędrniającego.
Chyba będę musiała wybrać się do jakiegoś dermatologa, bo wolę działać za w czasu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum