Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: rozstepy

rozstępy
Autor Wiadomość
Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-06-13, 10:43 

jesli juz rozstepy sie pojawia mozemy jedynie w jakis sposob je "ukryc" a dokladnie sprawic ze zamiast rozowego koloru beda bezbarwne, ale jesli juz sie pojawily to nie znikna - chyba ze za pomoca lasera.

duzo mozna zrobic by rozstepy sie nie pojawily. gdybys w czasie odchudzania uzywala kremow przeciwrozstepowych i ogolnie dbala o nawilzenie i jedrnosc skory, to mysle ze rozstepy by sie nie pojawily.

resika 
Coś już napisała
resika

Wysłany: 2010-06-13, 21:16 

Ja miałam dość spore rozstępy po ciąży, mój brzuch na bokach wyglądał trochę jak u zebry :-( codzienne masaże ostrą rękawicą, naprzemienne kąpiele w ciepłej i zimnej wodzie i intensywny żel na rozstępy - teraz mam SlimLine i naprawdę widzę pozytywne efekty, ale grunt to regularność i trzeba dać sobie trochę czasu na walkę , bo to cholerstwo szybko się pojawia ale wolno znika.

VitaLab 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-14, 12:30 

Z rozstępami jest niestety tak,że jeżeli sa już białe to bardzo trudno będzie się ich pozbyć,można jedynie zredukować za pomoca odpowiedniego kremu ujędrniajacego.

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-06-14, 15:27 

a co, jeżeli są ciemne? schudłam w ostatnim czasie, i mi się pojawiły na udach, póki co robię wszelkie peelingi, używam balsamów etc. są trochę jakby mniej widoczne, ale czy znikną zupełnie?

kiedyś pojawiły mi się również po tym jak bardzo szybko urosłam, ale dziwnym trafem zniknęły i to dość szybko, bez żadnych kosmetyków itp.

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-07-05, 15:20 

Ja też mam małe rozstępy ale mam. Stosuję peelingi, balsam ujędrniający, naprzemienne prysznice raz zimną raz ciepłą wodą... Ale to są sposoby na zapobieganie... Zlikwidować się ich nie da jakimiś łatwymi sposobami? Może jakiś krem, konkretny balsam?
Laser i inne zabiegi na razie nie wchodzą w grę... Chodzi mi tu o jakiś kosmetyk- skuteczny i niedrogi... A może znacie inne sposoby?

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-07-05, 23:43 

Jeśli masz czerwone rozstępy (czyli świeże) to możesz smarować Ziajką Mamma Mia za ok 17 zł. Mi pomaga. Niestety mam skłonności do rozstępów i chyba to u mnie rodzinne. Jak rozstępy zbledną krem chyba już nie pomoże.

iwonka24l 
Początkująca

Wysłany: 2010-07-09, 14:14 

Zna ktoś jakieś dobre kremy na rozstępy, a przede wszystkim skuteczne, do stosowania jeszcze przed rozwiązaniem? Konkretnie chodzi mi tu o firme i namiar na sklepy.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-07-09, 17:26 

Na przykład Ziajkę kupisz w rosmanie... To zależy ile chcesz wydać, ja np wolę tanią, a skuteczną Ziaję. Jeśli wolisz wyższą półkę, nie potrafię Ci nic :-P polecić

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-07-09, 19:28 

Ja również polecam Ziaję, tańsze nie znaczy gorsze ;)

Dzida** 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-07-12, 12:45 

Sama borykam się z tym problemem pomimo tego, iż mam 17 lat i ważę ok 43kg. Peelingi robię regularnie, jednak przyznam, że niekiedy nie chce mi sie wmasowywać kilka razy dziennie jakiegoś balsamu ujędrniającego.
Chyba będę musiała wybrać się do jakiegoś dermatologa, bo wolę działać za w czasu.

olapomir 
Początkująca

Wysłany: 2010-07-13, 12:10 

Ja stosowałam krem firmy Dax Cosmetics i mi jak najbardziej służył. Nie jest zbyt drogi, a jest skuteczny, polecam!

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-07-13, 12:51 

olapomir napisał/a:
Ja stosowałam krem firmy Dax Cosmetics i mi jak najbardziej służył. Nie jest zbyt drogi, a jest skuteczny, polecam!

I rozstępy zmniejszyły się?

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-07-13, 13:36 

Jutro mija tydzień ja stosuję Ziaję, raz dziennie i widzę efekt. Nie zeszły całkiem, ale widzę że jest lepiej, są mniej widoczne :mrgreen:

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-07-13, 16:54 

Agusia77 napisał/a:
Jutro mija tydzień ja stosuję Ziaję, raz dziennie i widzę efekt. Nie zeszły całkiem, ale widzę że jest lepiej, są mniej widoczne :mrgreen:

To super :) Ja właśnie też się zastanawiam nad Ziają tylko nie wiem która lepsza...

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-07-13, 18:59 

Kup czarną serie ;) godna polecenia.

Odpowiedz do tematu