Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: czerwonych, rozjasnianie, wlosow

Rozjaśnianie czerwonych włosów ;\
Autor Wiadomość
bohemma 
Początkująca

Wysłany: 2008-12-28, 20:32 Rozjaśnianie czerwonych włosów ;\

Witaam. Mam tutaj taki maleńki.. coo ja gadam!? Mam wieelki problem.! Otóż do tej pory od jakiś 6 miesięcy miałam jasne blond włosy. Od kilku dni jednak mam czerwoną grzywkę.. Powiedzmy, że zdarzył się wypadek przy pracy.. ;/ Teraz bardzo bym chciała wrócić do tego blondu ale nie wiem, na prawde nie wiem co robić... Czy da rade rozjaśnić tą grzywkę i ufarbować na blond? Na pewno kolor nie będzie jednolity, ale lepsze to niż.. :| Wiem też, że zniszczy mi to włosy.. Ale muszę coś zrobić. Jakieś propozycje może? Proszę!

Darish:)

Wysłany: 2008-12-28, 21:10 

ściągnąć czerwony kolor u fryzjerki? One maja takie specyfiki do ściągania farb

bohemma 
Początkująca

Wysłany: 2008-12-28, 21:23 

Cholera ja bym chciała, ale musze to zrobić przed Sylwestrem a teraz już wszytsko zajęte ;/ Trzeba po domowemu..

Wysłany: 2008-12-28, 21:28 

długo trzymac szampon na głowie? kiedys mi jedna fryzjerka tak doradzala ;) albo .. no nie wiem myj duzo razy ta grzywke... hmm ciezka sprawa..
moze cos z cytryna? cos mi sie kojarzy ale nie wiem czy to dobry pomysl..

bohemma 
Początkująca

Wysłany: 2008-12-28, 21:40 

No wiem wiem, że ciężka po grzywka była myta milion razy przez to kilka dni.. ;/ I tylko tyle, że zeszła z intensywnej czerwieni w taką bardziej matową. A Cytryna to bardziej z jasnymi włosami fajne rzeczy robi.. Kurde :|

miskaa5 
Powieściopisarka
miskaa5

Wysłany: 2009-01-09, 10:19 

szampon przeciwłupieżowy, rumianek,cytryna, wax do wlosow blond :->

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-01-21, 22:12 

bohemma :arrow: i jak, udało się przed sylwestrem :?: a może rozjaśniacz do włosów a dopiero potem farba zbliżona do koloru reszty, które masz na głowie :?: ryzykowny krok, ale może warto :?:

Darish :arrow: czy możesz mi powiedzieć coś więcej na temat ściągania koloru u fryzjera :?: strzygę się u fryzjerki osiedlowej i nie poruszałam z nią kwestii ściągania koloru, bo do ostatniej wizyty u niej jakoś mnie to nie gryzło, ale ostatnio gryzie strasznie, bo chciałabym powrócić do naturalnego koloru włosów - choć jest nudny, to przynajmniej po tygodniu od farbowania nie miałabym odrostów, a odrosty cholernie mnie wkurzają :!: - i trochę odpocząć od farb. czy wiesz może, jak droga jest taka zabawa w ściąganie koloru i czy wykonują to tylko w profesjonalnych (czytaj: mega-drogich) salonach fryzjerskich :?: jeśli masz jakieś bliższe info na ten temat, będę Ci bardzo wdzięczna za pomoc :-)

Wysłany: 2009-01-21, 22:42 

mysle ze sciaganie moze byc w cenie farbowania, ale niszczy wlosy napewno bardziej
chyba kazda fryzjerka potrafi to robic a przynajmniej powinna
nic wiecej nie potrafie powiedziec bo to nie moja branza ;)
trzeba udac sie do specjalisty ;)
ja tylko wiem ze jest taka mozliwosc ;) bo moja "osiedlowa" to kiedys robila

Odpowiedz do tematu