Ostatnio rozdwajają mi się paznokcie. Używam lakieru do paznokci rozdwajających się ale nie pomaga. Co najlepiej używać, stosować, aby to jakoś przeszło?
_________________ 'Nie mam takiego talentu, by portretować życie innych ludzi. Portretuję swoje własne. '
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-01-29, 15:25
witaj ludożerka
najlepiej jak zastosujesz dobrą odżywkę np sally hansen - jedna z lepszych
( był już chyba taki temat odzywki do paznokci na forum)
i dieta jest również ważna , przede wszystkim witaminy z gr B, możesz też zastosować suplementy diety ale lepiej normalnie bez tabletek
do prac domowych używać rękawiczek, co jakiś czas zabiegi parafinowe w salonie.
rozdwajanie moze byc spowodowane takze zle wykonanym manicure ;)
nie wolno pilowac paznokci we wszystkie strony tylko w jedna, ciagle ta sama. Po pilowaniu czy obcinaniu nie moczyc w wodzie bo wtedy ta dostaje sie w glab paznokci i rozdwaja.
a jesli chodzi o parafine to w nadmiarze moze wysuszyc dlonie ;) takze ostroznie :)
witaminki stosować na wlosy i paznokcie najlepsze te z grupy B ale A+E napewno nie zaszkodzą - od wewnątrz najważniejsze, bo zapobiega powstawaniu a nie tylko leczy to, co już nabroiłaś, jak specyfiki zewnętrzne
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Połóż sobie żel na swoje paznokcie i poczekaj, aż odżyją. Miałam ten sam problem i żadne ani lakiery ani odżywki nie pomagały, nie mówiąc o witaminach. Wczoraj położyłam sobie żel i jestem bardzo zadowolona. koniec z rozdwajaniem. W moim przypadku innej opcji nie widziałam już.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
na lamliwosc i takie tam dobry jest krzem i magnez tez :)
jagna25 Coś już napisała
Wysłany: 2010-05-27, 13:03
Proponuje jakąś odżywke z wapnem
Fleur Użytkowniczka
Wysłany: 2010-05-27, 13:59
Pati, jaki żel? Gdzie kupić utwardzacz do paznokci, bo pytałam w drogerii i nie mieli. Kupiłam olejek rycynowy, smarować nim paznokcie? Rozdwajają mi się o odpadają całe kawałki razem z lakierem...!
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-05-27, 19:29
Odżywki BarbaraPro, sama stosuję na rozdwajające się paznokcie i polecam. Cena ok 11-12zł
Fleur Użytkowniczka
Wysłany: 2010-06-08, 15:49
A o to ci chodziło...;) Nie zorientowałam się. Na razie nie chcę. Ale jak najbardziej utwardzacze i odżywki. Tylko kurcze byłam w rossmanie i nie mają czegoś takiego. Olejek rycynowy kupiłam, ale nie wiem jak stosować...Na pomalowane paznokcie to coś da?
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
W Rossmanie są różne odżywki np Lovely i Miss Sporty w niskich cenach. Ja olejek rycynowy wcieram wieczorem w skórki, w paznokcie nie bo ma żelowe. Jak masz czas i ochotę możesz codziennie wieczorem podgrzać olejek i pomoczyć w nim 10 min nie pomalowane paznokcie, po tygodniu zobaczysz efekty:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum