resika Coś już napisała resika
Wysłany: 2010-06-13, 21:29
olejek rycynowy jest rewelacyjny do paznokci i skórek wokół nich, naprawdę z dnia na dzień widać poprawę. Dobrą odżywkę wzmacniającą ma Avon nazywa się ona strong results, ona wsiąka w paznokcie nie jest to lakier, naprawdę ratuje paznokcie, nabierają zdrowego koloru i wzmacniają się bardzo szybko! polecam.
_________________ :)
Andzik Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-06-24, 12:17
Słyszałam o takim sposobie. Robi się taka miksturę na bazie olejku rycynowego i zdaje się, ze jeszcze coś się do nich dodaje, wydaje mi się, ze sok z cytryny. W sumie nie wiem czy to działa na paznokcie, ale na pewno znakomicie na skórki. Co do rozdwajającej się płytki paznokcia, to są specjalne lakiery wypełniające takie ubytki i zapobiegające rozdwajaniu, niestety w tym momencie nie pamiętam marki.
MobilnyGabinet Coś już napisała
Wysłany: 2010-08-31, 14:50
Polecam maseczki z parafiny na paznokcie. Mozna je zakupic w kazdej aptece. Ja często na takie dolegliwosci stosuję skrzypowite;) jej cena nie przekracza 20 złotych , sądzę ze jest jak najbardziej skuteczna;)
Andzik Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-12-01, 15:22
Takie z parafiną to robią w SPA, no albo w gabinetach kosmetycznych. Chętnie bym na coś takiego poszła, nawet zaczęłam sobie przeglądać różne oferty i trafiłam na stronę hotelu Primavera w Jastrzębiej Górze - taki kilkudniowy wyjazd do SPA by mi się przydał.
Olejek rycynowy pomaga - sprawdziłam. Ja mam tak wrażliwe paznokciem, ze za każdym razem, kiedy maluje paznokcie one łamia sie i rozsdajają. Pozostaja mi tylko bezbarwne odzywki, które nadaja ładny połysk...
Ja używam odżywki keratynowej Gal i muszę przyznać, że jest świetna na te sprawy. Paznokcie przestały mi się łamać i rozdwajać. Sama płytka paznokcia ładnie błyszczy, a skórki wokół są miękkie.
Ja używam odżywki keratynowej Gal i muszę przyznać, że jest świetna na te sprawy. Paznokcie przestały mi się łamać i rozdwajać. Sama płytka paznokcia ładnie błyszczy, a skórki wokół są miękkie.
No właśnie kiedyś tu już przy jakimś wątku wspominałam o tej odżywce keratynowej Gal. Wcieraj ją w paznokcie codziennie przed położeniem się spać, a dodatkowo 1-2 razy w tygodniu mocz paznokcie w ciepłej oliwie z oliwek. Po 2-3 tygodniach powinnaś zobaczyć poprawę.
A ja tej odżywki z gal o której dziewczyny piszą dodaje do maski którą robię sobie na dłonie i paznokcie. Podgrzewam oliwę z oliwek, daje trochę cytryny, tą odżywkę, można też rozciąć kapsułkę witaminy A+E i tez dodać. Moczę dłonie 15 minut. Super efekty, tylko trzeba systematyczności.
No właśnie Dermogal A + E jest naprawdę super kosmetykiem, zwłaszcza na paznokcie, wypryski, wysuszoną skórę, popękane czy spierzchnięte dłonie. Można taką kapsułką nasmarować paznokcie i dłonie przed snem - wówczas lepiej się wchłonie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum