W zeszłym tygodniu zgłosiła się do mnie Pani Urszula z propozycją współpracy z firmą Rimmel :)
Oczywiście zgodziłam się, ponieważ wielokrotnie używałam kosmetyków tej firmy i z tego co pamiętam zawsze byłam zadowolona. Mają świetne pomadki, pudry, tusze...
Wczoraj otrzymałam paczkę, w której znalazłam błyszczyk do ust Vinyl Max, zapakowany w piękną torebkę.
Moja opinia jest całkowicie szczera, firma nie płaci mi za pozytywną opinię, współpraca polega jedynie na szczerej recenzji otrzymanego produktu.
Opis producenta:
Błyszczyk nadaje wyrazisty połysk, a dzięki dużemu aplikatorowi usta pokrywają się kolorem już przy jednym muśnięciu. Powiększająca usta formuła wypełnia drobne linie i wygładza nawet najbardziej spierzchnięte usta. Lekka, nie klejąca się konsystencja zapewnia komfort i wygodę makijażu przez wiele godzin.
Sugerowana cena: 21zł
Pojemność: 8ml
Dostępność: wszystkie sklepy posiadające szafę Rimmel
Moja opinia:
Błyszczyk ma dość duże opakowanie, większe poprzedniej wersji - Vinyl Gloss.
Gdy zobaczyłam aplikator byłam zaskoczona, jest ogromny, zastanawiałam się jak będę się malować takim olbrzymem :) jednak okazało się, że wielki aplikator jest o wiele wygodniejszy od tradycyjnych, małych aplikatorów. Na środku aplikatora znajduje się niewielkie wgłębienie, dzięki czemu wystarczy tylko jedno muśnięcie, aby dokładnie pokryć usta - za to ogromny plus. Otrzymałam błyszczyk w kolorze 121 Excess, bardzo delikatny kolor na co dzień, będzie odpowiedni do pracy, do szkoły - przyda się na rozpoczęcie roku szkolnego dziewczynom, które jeszcze się uczą :)
Produkt utrzymuje się na ustach dość długo, 2-3 godziny na pewno. Nie zauważyłam powiększającej formuły, nie daje uczucia mrowienia czy chłodzenia, myślę, że producentowi mogło chodzić jedynie o optyczne powiększenie, jednak mimo to nie zauważyłam takiego efektu...
Błyszczyk wygładza usta - to prawda. Usta są bardzo gładkie, dobrze pokryte. Wydaje mi się, że błyszczyk trochę nawilża usta.
Najbardziej podoba mi się że błyszczyk nie klei się, a mimo to długo się utrzymuje.
Zapach jest delikatny, pudrowy, słabo wyczuwalny, jednak przyjemny. Po aplikacji nie jest już wyczuwalny - za to również plus.
Nie zauważyłam minusów tego produktu. Dla niektórych minusem może być brak obiecanego efektu powiększenia, jednak ja nie lubię tego efektu :)
Ogólna ocena to 9/10
Ocena na Wizażu 4,5/5 więc bardzo pozytywnie.
Bardzo dziękuję Pani Urszuli za możliwość współpracy, oraz przesłanie produktu do testów. Mam nadzieje, że na tym nie zakończy się nasza współpraca :)