Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: dla, duzej, ratunek, szyi, utracie, wagi

Ratunek dla szyi po duzej utracie wagi
Autor Wiadomość
anca 
Początkująca

Wysłany: 2009-08-28, 07:30 Ratunek dla szyi po duzej utracie wagi

Mam problem.Straciłam ok. 20 kilogramow. Mam 47 lat. Moja szyja niestety bardzo to odczuła...i chociaz cieszę sie z tego sukcesu...to nie moge patrzeć na szyję. Kosmetyczka proponuje ultradżwieki. Czy macie jakieś opinie na ten temat...może szkoda kasy...może są lepsze sposoby.Proszę o pomoc i radę

pati 
pati

Pomogła: 23 razy

Wysłany: 2009-08-28, 09:16 

Hmm... Oczywiście na początek gratuluję wytrwałości i zrzucenia tych 20 kg... Czyn godny pochwały... Jednak co do szyi...Masz 47 lat... (jeśli oczywiście mogę mówić przez "Ty" :)), moja mama ma 43 i też straciła sporo kg, gdyż choruje na tarczycę i powiem Ci szczerze, że niektórych rzeczy w tym wieku nie da się już zredukować... Można stosować kremy ujędrniające, zabiegi kosmetyczne, ale pewnie rezultaty będą nikłe. Skóra na szyi jest bardzo wrażliwa i delikatna, dlatego nie idzie jej uplastycznić. Chyba, że operacyjnie... :/ Czemu pewnie kobiety w większości się nie poddadzą. Co mogę poradzić, skonsultować się z dobrym kosmetologiem w kwestii doboru dobrego kremu, wcierać, smarować, masować. Podejrzewam, że coś powinno ulec zmianie :) Pozdrawiam.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2009-08-30, 14:44 

Cytat:

Ujędrniający zabieg na szyję

Napełnij dwie niewielkie miski zimną i bardzo ciepłą wodą, zanurz w nich ręczniki. Przykładaj kolejno zimne i gorące kompresy, każdy z nich trzymaj ok. 10-15 sekund. Cały zabieg powinien trwać 2-3 minuty. Całość zakończ zimnym kompresem. Na koniec nie zapomnij wetrzeć w skórę kremu nawilżającego.

Cytat:

Ważne zasady:

1. Zainwestuj w kosmetyki do pielęgnacji skóry szyi i dekoltu. Powinny zawierać składniki nawilżające i zwiększające elastyczność skóry (np. witaminy A, E, C, wyciągi roślinne, koenzym Q 10).

2. Podczas aplikacji kremu delikatnie masuj szyję, wykonując płynne ruchy od dołu ku górze szyi. To wzmocni mięśnie, poprawi jędrność skóry.

3. Unikaj spania na brzuchu, bo to powoduje powstawanie zmarszczek.

4. Staraj się trzymać głowę wysoko, nie garbić się – to powoduje wiotczenie mięśni szyi.

Poza tym Pati już wcześniej radziła, a ja powtórzę, najlepiej udać się do kosmetologa w tej sprawie, na pewno doradzi coś odpowiedniego :)

Marikaa 
Początkująca

Wysłany: 2009-08-31, 17:41 

Mogę doradzić serię fal radiowych, pięknie napinają skórę, wygładzają zmarszczki, ewentualnie mezoterapię bezigłową. Mają w Laime fajne ceny i zabiegi. Myślę że to jedyna szansa, niestety w tym wieku skóra już nie jest tak elastyczna żeby beż pomocy mogła wyglądać tak, jak byś sobie tego życzyła. Pozdrawiam i życzę powodzenia:) oraz gratulacje :):)

nelka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-11-19, 01:31 

Ja jak już pisałam w innym wątku wysłałam mamę na serię zabiegów mezoporacji ACTHYDERM a miała strasznie wiszącą szyję i głębokie zmarszczki. Efekty spektakularne! Zgubiła z 10 lat!!
pozdrawiam i powidzenia!:)

Idacor 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-05-23, 16:11 

ja Ci poradzę vitacare Q10, pomoże cerze i sercu a jak wiadomo w tym wieku różne sprawy się kobiecie przytrafiają :)
a po za tym gratuluje takiego schudnięcia :)

Jastre 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-06-01, 23:22 

Dołączam sie pod q 10 bo też to biorę i jest tez dobre na nadciśnienie i serce

Andzik 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-12, 22:07 

Na pewno nie obędzie się bez dobrych kosmetyków. Myślę, że warto byłoby tez pomyśleć o jakiś zabiegach u kosmetyczki. Jeżeli coś takiego by nie pomogło, a w tym wieku, to bardzo możliwe, bo skóra jednak nie regeneruje się i nie uelastycznia tak dobrze po czterdziestce, to zostałoby tylko skorzystanie z medycyny estetycznej.

Odpowiedz do tematu