Pełno jest tematów o podkładach itd, a mnie ciekawi temat pudrów.
Jakie polecacie do cery mieszanej/ tłustej?
Posiadam z Avonu (mam podkład z Revlonu, więc ten puder- średniej jakości, wystarczał) , jednakże już mi się kończy i zamierzam kupić sobie jakiś lepszy.
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Puder Avon z tej serii Avon Color jest bardzo dobry, a z innych dobrych pudrów to Synergen za 7zł (naprawdę boski), albo sypki transparentny z Vipery.
Jak koniecznie chcesz wydać dużo kasy to kup sobie z Vichy :)
Ja teraz też mam Affinitone, 1 kupiłam, a drugi dostałam gratis do zakupu podkładu też Affinitone. Wydajny nie jest, ten z Avonu starczył mi na prawie pół roku, a przy Affinitonie po nie całych 2 miesiącach widać denko, no ale za 20zł to może być:) fajny jest i ma lusterko :)
Ja po 2 miesiącach około pół zużyłam, ale nie używam codziennie, pracuję w domu, więc nie zawsze się maluję, bo po co :)
Fajny jest ten Affinitone, naprawdę go lubię, jednak ten z Avonu o wiele bardziej wydajny, tyle że też 2 razy droższy więc na jedno wychodzi.
Mam jeszcze 1 opakowanie w zapasie, i możliwe że jak je zużyje to kupię kolejny, bo ma dobrą cenę, lustrerko, gąbeczkę którą można prać i się nie niszczy, dość długo matuje, ładnie wygląda, często używam go bez podkładu, sam krem i na to puder.
Chciałabym też wypróbować ten Dream Mat czy jakoś tak, też z Maybelline, ale jest droższy i nie ma lusterka więc sama nie wiem.
Zauważyłam że kosmetyki Maybelline są bardzo tanie i bardzo dobrej jakości, przynajmniej kredki, linery, tusze, pudry i podkłady :) błyszczyki też mam, ale są zwykłe, jak każde inne, pozostałe produkty, lepsze od niektórych droższych.
Bo Maybelline to to samo co Loreal, tylko pod inną nazwą :) Loreal też mają dobre, chociaż dawno nie miałam nic z tej firmy. Wolę inne, bardziej profesjonalne ;).
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Do 20zł maksymalnie, w każdej drogerii gdzie jest szafa Maybelline czyli Rossman, Natura. Chyba w każdej drogerii jest ten puder, podkład z tej serii też jest dobry, zwłaszcza na lato.
Pati, właśnie Maybelline to Loreal tylko że tańszy, Vichy to też Loreal :D
A do czego konkretnie ten puder potrzebujesz? Ja też mam cerę mieszaną i np. z pudrów brązujących, które używam zamiast różu uwielbiam max factora z takimi drobinkami złotymi, z pudrów utrwalających i matujących to uważam za najlepszy Danni, a z typowo brązujących, który używam do twarzy i ciała to rewelacyjna jest ziemia egipska. Poza tym Danni i Isadora mają też fajne pudry do ciała z srebrnymi drobinkami.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2011-06-06, 11:28
Moja cera też jest mieszana, też używam między innymi podkładu Revlona, Pharmaceris, Dermacolu i innych i zawsze sprawdzają się pudry Vipery, które kupuję już od kilku lat. Najlepszy jest Matujący transparentny sypki, kosztuje około 15 zł, ma świetną puchatą gąbkę. Drugi tez z Vipery w kamieniu, matujący, również transparentny. I jeszcze mogę polecić MaxFactora, teraz w Biedronce po 24 zł jest, ale w drogerii trochę drożej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum