Czy są jakieś naturalne sposoby na przeciemnienie włosów? Słyszałam o jakiś szamponach , które podobno właśnie je przyciemniają , ale czy są dobre? Jakie są inne sposoby? pomóżcie mam dość moich jasnych włosów , a nie chcę na nie ` nakładać ` chemi...
ja słyszałam o nafcie kosmetycznej Płukanki z kory dębu, szałwi, maseczki z kawy, olejek rycynowy- to wszystko odrobinę pomoże. No a na co dzień szampon z filtrami, żeby słoneczko się do nich nie dobrało- przynajmniej tak mi się wydaje
Henna jest orientalną rośliną używaną do barwienia włosów już od czasów starożytnych. W zależności od odcienia naszych włosów - przyciemnia i nadaje ciepłe, rude, złotobrązowe, czerwonawe lub kasztanowe refleksy.
Zupełnie o nim zapomniałam. Dawno nie używałam, bo miałam robione pasemka i nie wiedziałam, czy nie będzie mi ich psuć :/
ten Timotei nie działa, używałam go jak miałam jeszcze naturalny kolor włosów i nic nie zmienił... ja wiem, że w przyciemnianiu pomagają preparaty z orzechem włoskim, myślę że można popytać o jakieś płukanki w aptece - jak mają z kory dębowej (która też przyciemnia włosy) to może z orzechem też coś bedą mieli
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum