Meggy82 Coś już napisała
Wysłany: 2009-03-05, 21:51
przekrwione oczy
Coraz częściej jak rano wstaję mam okropne czerwone oczy, Nie wiem czy to kwestia zatarcia, czy długiego siedzenia przed TV, kompem czy może od dymu papierosowego w pubie. Fakt jest taki, że wyglądam kiepsko. Czy są jakieś kropelki które można by "bezkarnie" postosować? Tak żeby wyglądać jak człowiek, nie jak ET
tarcie, siedzenie przed tv nocami jak i dym wlasnie powoduja zaczerwieniania..
musisz to ograniczyc..
sadze ze Visine tez moze pomoc, to sa krople do oczu, w tv reklamuja czesto:)
http://www.visine.pl/
Tylko, że visine są dosyć drogie. Są tez polskie tansze odpowiedniki. Popytaj o starazolin na przykład. Juz sa chyba bez recepty. Kiedys stosowałam i byly super.
Przede wszystkim, używanie kropelek nie pomoże, jeśli jednocześnie nie ograniczy się czasu spędzanego przed komputerem, telewizorem czy w zadymionych miejscach. Na zmęczone oczy polecam też kłady z płatków ogórkowych. Zamawiam sobie je systematycznie ze szkla.com i jestem zadowolona. Efekt odprężenia i odświeżenia był bardzo szybki teraz już takie okłady to standard w moim dniu:)
Ja nie stosuję kropli, noszę soczewki i troszkę boję się je mieszać. Z to bezkarnie łykam wyciąg z borówki - pryzmin. Dobre są również kompresy z herbaty lub rumianku, zmniejszają zaczerwienie. Tran zawiera witaminę A, która korzystnie wpływa na wzrok. Można również jeść marchewkę.
madziakot Coś już napisała
Wysłany: 2010-03-09, 10:09
moze być to spowodowane złym doborem mleczka do demakijażu oczu lub jego nie zmycie na noc
Podobno nigdy nie zakrapla sie otwartego oka. trzeba oko zamknac i zakropic w ten dolek gdzie jest rogowka i dopiero wtedy oko otworzyc zeby kropla splynela. Mam dziecko, ktore jest alergikiem i taka instrukcje dostalam od lekarza. Dziala duzo lepiej i synek juz nie ucieka na widok kropli. Ale ja wlasciwie nie o tym chcialam mowic, tylko o tym ze kiedy chodze na zakupy, do roznych sklepow to bardzo szybko mam strasznie czerwone oczy, ktore bola. Nie wiem czy to alergia, chociaz byloby dziwne, bo nie zdarza sie to za kazdym razem, jednak jak juz mnie dopadnie to wygladam doslownie jak krolik....co robic?
ZnanySalon Coś już napisała
Wysłany: 2010-03-10, 10:08
Wydaje mi się,że spowodowane to jest wszystkimi czynnikami które wymieniłas,czyli: dym papierosowy,oraz długie siedzienie przed tv. Daj troszkę odpocząc zmęczonym oczom i z czasem na pewno wszystko wróci do normy.
Forday Coś już napisała
Wysłany: 2011-03-07, 12:20
Oczywiście najlepiej jest ograniczyć siedzenie przed komputerem, tv, czy w zadymionych pomieszczeniach do minimum. Niestety nie zawsze jest to możliwie. Warto skorzystać ze starazolinu - polecam te krople. No i oczywiście starać się nie przemęczać wzroku, bo właśnie to jest podstawą.
Visine wcale nie są takie drogie. Może są dwa razy droższe niż Świetlik, ale są też 3 razy większe, więc wychodzi taniej. Ja używam Visine z czerwoną etykietą ( nie wiem czy są inne wersje?). Mi pomagają lepiej niż świetlik i inne.
Ja w zeszłym roku mialam czerwone oczy i mnie piekły... okazało się, że mam uczulenie na klimat. Krople Visine są rzeczywiście dobre i warte swojej ceny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum