Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: przedluzanie, rzes, zageszczanie

Przedłużanie,zagęszczanie rzęs
Autor Wiadomość
Andzik 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-14, 13:09 

Zazwyczaj 300 zł, no może mnie, płaci się za uzupełnienie i tez zależy jaką metoda, jakie rzęsy i czym się je przyczepia, dlatego ceny są wyższe. Ja słyszałam o takiej metodzie 1-1 XTREME LASHES - podobno jest bardzo dobra, rzęsy są trwale doczepione, nie osłabiają naturalnych rzęs, ani powiek i w każdej chwili można przyjść do salonu i je zdjąć, jeżeli ktoś będzie akurat miał taka ochotę. Z tego co wiem, to robią coś takiego w Studio Kleopatra - ceny jak za tą metodę mają bardzo przyzwoite, atmosfera bardzo fajna i ogólnie wszystko super. Zabieg przeprowadza pani, która została jakiś czas temu zaawansowaną stylistką, a takich osób jest jedynie kilka w Polsce z tego co wiem, więc raczej można być pewnym, że zrobi to dobrze.

pałka.zapałka 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-12-15, 18:41 

No różne są ceny ale moja stylistka mówi żeby uważać na zabieg przedłużania rzęs po niskiej cenie bo tam zazwyczaj kryją sie preparaty tansze wiec i gorszej jakosci:(.Ja na szczescie dobrze trafiłam wiec spie spokojnie i nie obawiam sie roznych niemilych historii ( a niestety slyszalam o niejednej:(

forumadmin 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2011-01-26, 12:54 

Generalnie sa dwa typy rzes jedne sa syntetyczne inne jedwabne. Roznicy golym okiem nie widac - widac natomiast w cenie. Wiekszosc tych "firmowych" rzes ciagnieta jest z Chin, reszta ich kosmicznej ceny to marketing.
Taka rzesa nie wazne czy syntetyczna czy jedwabna nie ma znaczenia bo roznicy nie widac z odleglosci 10cm. Znaczenie ma klej i doswiadczenie kosmetyczki, ktora to zaklada.

Dlaczego klej?
Bo klej zle polozony (zbyt blisko powieki) moze ja uczulac.

Dlaczego kosmetyczka?
Bo zle zalozone rzesy (zbyt blisko powieki) moga uczulac ze wzgledu na zle polozony klej.

Te wszystkie firmowe rzesy a dokladnie ich dystrybutorzy wciskaja kity, ze sa najlepsze, nie uczulaja itd. i zamiast zabiegu za 250-300 zl kosztuje to 500-600.
Niestety swiadomosc kobiet w tej kwestii jest marna mimo, ze sobie to robia.
Na drozsze zabiegi moga skusic sie kobiety, ktore sa rzeczywiscie podatne na uczulanie ale jesli ktos nie jest (90%) nie musi. Moga korzystac z tanszych zamiennikow, ktore wygladaja tak samo, sa importowane z tego samego kraju i kosztuja polowe mniej.

Problem?
Kobiety o tym nie wiedza i lykaja te marketingowe bzdety o firmowych rzesach jak mlode pelikany. No ale jak to sie mowi - niewiedza kosztuje najwiecej :)

Apropos taniego przedluzania rzes przez doswiadczona kosmetyczke we Wrocławiu:
Tanie przedłużanie rzęs - Wrocław

pałka.zapałka 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-02-26, 20:42 

oj oczywiscie ze na rynku obecnie jest moc gabinetów oferujących przedłużanie rzes i jedne krzyczą sobie kosmicznie drogo inne przerażająco tanio.Tak na zdrowy rozum najlepiej myśle sobie wybrac cene wypośrodkowaną!.Za tanią usługą muszą isc tansze/gorsze materiały które niestety nie spełnią swojej roli ( według zasady co tanie to i drogie).Ja przedłużam już ponad dwa lata w jednym i tym samym miejscu i absolutnie materiały są bardzo dobrej jakści i nic mnie nie uczula.Starłam się własnie wybrac salon który rozsądne ma podejscie do klientów i swojej pracy. Cena za pierwszą aplikacje 300 zł a uzupełnienie 150 zł jest ceną bardzo przyzwoitą.Miałam szczęscie:).Pozdrawiam panie które już są zarażone manią przedłużania i te które staną sie maniaczkami:)

Susana 
Początkująca

Wysłany: 2011-03-27, 22:02 

Osobiście nie polecam tego zabiegu :-| Robiłam 2 razy i moje naturalne rzęsy po zdjęciu syntetycznych były strasznie słabe i przez ładnych kilka miesięcy dochodziły do siebie na odżywkach (swoją drogą polecam Talikę).

Ewcia 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-04-07, 15:03 

Czyli administratorze w jaki sposób się bronić? Ewentualnie jak zareklamować usługę i jaka de facto powinna być normalna cena w Wwa? Szczerze to temat bardzo ciekawy. :)

forumadmin 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2011-04-12, 13:04 

Jak z kazda nowoscia - na poczatku ceny sa kosmiczne bo na wszystkim nowym mozna sie nachapac. Biorac pod uwage dobro konsumentow, czyli profesjonalnie polozone rzesy za rozsadna cene, na szczescie jest to juz "zabieg" ogolnie dostepny. Jesli w gabinecie sa nadal kosmiczne ceny 500-600 zl to pewnie dlatego, ze duzo sie im wydaje a kobiety, ktore przychodzily od poczatku przychodzic beda nadal. Dopoki nie spotkaja kolezanki ktora im powie "wez Halina puknij sie w czolo, ja place za to samo 200 zl".

Wniosek jest jeden - tendencja cenowa jest spadkowa jak ze wszystkimi nowosciami. Bo tutaj nie trzeba byc nawet kosmetyczka dyplomowana zeby zrobic sobie kurs. Inwestycja w sprzet to gora 1000 zl i mozna dzialac.

Oczywiscie wszystko wg mnie zalezy czy ma sie tez inne uslugi czy tylko przedluzanie rzes. Mozna sie napinac z cenami 400-600 zl i przyjdzie jedna klientka na miesiac. Jesli sie ma inne uslugi to okej. Mozna tez robic zabieg za 200 zl miec duzo klientek zarowno na sam zabieg jak i uzupelnianie bo przy takich cenach informacja po kolezankach szybko sie rozchodzi.

pałka.zapałka 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-07-01, 12:39 

Moja stylistka jak zaczynała te prawie 4 lata temu miała cene 400-500zł za pierwszą aplikację i z tego co mi opowiadała bardzo mało kobiet znało tą metodę.Teraz aplikacja pierwsza to cena 300 zł i moc klientek bo a) bardzo zrobiło sie to popularne b) bardzo dobra jakość usługi.Teraz w sezonie trudno sie wbić na dosztukowanie dlatego wziełam się na sposób i zapisuję sie od razu :D:D. Piszcie na priv jak chcecie szczegóły.Pozdrawiam:D:D

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-07-01, 14:04 

Są też salony gdzie taka usługa kosztuje ok 600zł.

kamidelek 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-08-15, 23:36 

oczywiscie macie racje ze sa firmy ktore krzycza sobie wiecej i mniej pieniedzy za przedluzanie rzes, ale jednak te ktore krzycza sobie wiecej maja ku temu podstawy. i nie chodzi tylko i wylacznie o to ze ktos zle nalozy klej i bedzie uczulenie. sam klej jest tez bardzo wazny - jesli wysycha za szybko to nie ma mozliwosci korekty rzesy nawet o milimetr, jesli troszke wolniej po przylozeniu rzesy mozna ja jeszcze minimalnie przesunac. w dobrych salonach przedluzanie wykonuja stylistki certyfikowane, dzieki temu klienci maja pewnosc ze usluga bedzie dobrze wykonana. ja wybierajac firme nie szukalam po cenach - najninsza zeby zaoszczedzic, srodkowa - bo wtedy i nie drogo i dobrze. szukalam tak zeby miec pewnosc ze pojde i usulga bedzie w 100% profesjonalna i taka byla!

goskabe 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-08-17, 12:18 

chociaż sama dopiero zastanawiam sie nad przedłużaniem to też uważam, że nie powinno sie szukać po cenach, zdarza sie ze będzie drogo ale kiepsko, albo tanio ale dobrze - jak ze wszystkim. a ty gdzie przedłużałaś? i z jakiego materialu tam sa rzęsy?

kamidelek 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-08-18, 16:30 

ja robilam w xtreme lashes. jest szukasz dobrej firmy to bardzo polecam, bardzo milej profesjonalne przesympatyczne panie, czysciutko i rzesy wygladaja jak naturalne. a i rzesy sa z poliestru, podobno to teraz najlepszy material, a na pewno juz milion razy lepszy niz jakies naturalne rzesy z jakiegos zwierza!

goskabe 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-08-19, 15:47 

ta firma to bardzo znana na rynku firma! myślę, że moge się tam oddać w dobre ręce :D

Odpowiedz do tematu