proponowałabym kurs ;) chcesz się tym zająć profesjonalnie czy tylko na swoich oczach eksperymentować?
Wysłany: 2011-11-07, 12:59
ok, na przydłużaniu rzęs się nie znam więc mógłby ktoś wyjasnic na czym polega ta metoda? chodzi o przydłużanie, które mozna wykonać w domu??
Mart Stała bywalczyni
Wysłany: 2011-11-14, 12:21
Metoda 1:1 jest w Polsce wciąż nowym i luksusowym zabiegiem, pozwalającym nadać spojrzeniu niesamowitą głębię poprzez wydłużenie, zagęszczenie i podkręcenie naturalnych rzęs. Metoda ta polega na precyzyjnym doklejeniu jednej syntetycznej rzęsy do rzęsy naturalnej, przez co oko jest bardziej wyraźne, a cała twarz wydaje się dużo młodsza!
Przedłużanie rzęs zapewnia piękny wygląd bez konieczności ich malowania!
Mysle ze podjecie sie samodzimego zabiegu jest troche niebezpieczne, no ja nie wiem czy bym sie podjela nie majac szkolenia.
You Użytkowniczka
Wysłany: 2012-01-31, 23:25
Słyszałam o tej metodzie. W sumie jeżeli chodzi o takie sprawy to jestem daleko za murzynami, ale mam przyjaciółkę kosmetyczkę i ona zajmuje się przedłużaniem rzęs. Ostatnio nawet wybierała się na jakiś kurs do Łomianek. Póki co nie wiele wiem na ten temat, ale podpytam i coś naskrobię następnym razem.
Zabieg przedłużania rzęs metodą 1:1 zwany semipermanentną polega na przyklejaniu pojedynczej rzęsy naturalnej do jednej rzęsy naturalnej.
Zabieg wykonuje się w pozycji leżącej na zamkniętych oczach. Jest całkowicie bezbolesny.
Dzięki tej metodzie rzęsy wyglądają i zachowują się jak naturalne. Nie ma konieczności ich malowania. Można korzystać z zabiegów SPA, sauny, solarium czy basenu.
Aby zawsze wyglądały pięknie i świeżo zaleca się ich uzupełnianie co ok. 2-3 tyg.
Profesjonalny zabieg przedłużania rzęs powinna wykonywać osoba odpowiednio przeszkolona posiadająca certyfikat. W żadnym wypadku nie można go wykonywać samemu na sobie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum