Wróciłam z wakacji i odkryłam nad ustami dwie ciemniejsze plamki- wyglądają na przebarwienia od słońca, ale pewna nie jestem.. Wszyscy mi mówią, że prawie tego nie widać, ale wolałabym się ich pozbyć :) Znacie jakąś maść albo krem na takie przebarwienia
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-10-01, 19:25
Naturalne napisał/a:
bierzesz może tabletki antykoncepcyjne?
jeśli tak to pewnie są to przebarwienia hormonalne.
To prawda, po tabletkach mogły wystąpić takie przebarwienia albo może po przegrzaniu słońcem...Albo może brałaś ostatnio żelazo w zastrzykach, też często zostawia takie niemiłe ślady.
Takich przebarwień nie miałam jeszcze nigdy, ale z tą moją buzią zawsze coś jest nie tak, widocznie mam bardzo wrażliwą skórę. Dwa lata temu męczyłam się z takimi suchymi plamkami na szyi - podobno też od słońca. Wtedy wystarczyła jakaś maść z alantoiną, chyba Alantan. Dziwna sprawa, zwłaszcza, że używam bardzo mocnych i dobrych kremów z filtrem latem.
Amelka28 Początkująca
Wysłany: 2010-11-09, 20:48
sasanka22 napisał/a:
Takich przebarwień nie miałam jeszcze nigdy, ale z tą moją buzią zawsze coś jest nie tak, widocznie mam bardzo wrażliwą skórę. Dwa lata temu męczyłam się z takimi suchymi plamkami na szyi - podobno też od słońca. Wtedy wystarczyła jakaś maść z alantoiną, chyba Alantan. Dziwna sprawa, zwłaszcza, że używam bardzo mocnych i dobrych kremów z filtrem latem.
Wypróbuj bardzo dobry dermo-kosmetyk rozjaśniający wszelkie przebarwienia skórne Scape Serum 25 High Potency, zawiera wysokie stężenie witaminy C, bo aż 25 %. Ważne, że najczęściej takie zabiegi rozjaśniające cerę wykonywane są w gabinetach kosmetycznych, więc stosując go zaoszczędzisz na kosmetyczce !
gabi29 Początkująca
Wysłany: 2010-11-14, 22:06
Ja mialam dokladnie takie same plamy-a nie biore zadnych tabletek.
Zalwarzylam ze raz sa bardziej ciemne raz mniej.Teraz juz wiem ze to wina mojej diety.Duzo slodyczy,maki i tlusto Od kiedy przeszlam na diete po plamach ani sladu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum