Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: posladkach, pryszcze

Pryszcze na pośladkach.
Autor Wiadomość
Basiur89 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-07-20, 11:40 Pryszcze na pośladkach.

Witam! Co zrobić z pryszczami na pośladkach? Mój chłopak je ma, a wolałabym, żeby miał tam "czystą" skórę. Nie sądzę, żeby tu chodziło o higienę, bo dba o siebie;P. Słyszałam, że może być to przez siedzenie w dzieciństwie na zimnym kamieniu lub betonie. Co na to poradzicie?

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-07-20, 13:11 

Słyszałam, że ponoć najlepsze na to jest peeling gruboziarnisty, ale nie sprawdzałam, ponieważ nie spotkałam się jeszcze z takim problemem. Ewentualnie może przemywać 3x dziennie tonikiem aloesowym z Ziaji ;)

Issa24 
Coś już napisała
Issa24

Wysłany: 2009-07-20, 13:39 

Hmmm, czy peeling gruboziarnisty pomoże? Miałabym pewne wątpliwości, mogłoby to jeszcze bardziej roznieść się, zależy czy to ropniaczki. Zaproponowałam bym tutaj papkę z serii kosmetyków Jadwiga. Jest na prawdę skuteczna bo sama ja stosowałam:)

pati 
pati

Wysłany: 2009-07-20, 14:18 

Pryszcze - podejrzewam, że to bardziej czerwone, bolące kropki, wiem, bo czytałam dużo o tym. Po peelingu roznieść? Wątpię, ponieważ coś "roznosi się" przy zmianach trądzikowych, a wątpię, żeby w tych okolicach trądzik występował. To pewnie "zasługa" nadmiernej potliwości, stąd wypryski.

Anelka 
Miłośniczka forum
Anelka

Wysłany: 2009-07-20, 14:59 

W 100% popieram pati, tonik aloesowy z ziaji warto wypróbować, pomaga na twarz, na plecy, ramiona, to dlaczego go nie wypróbować i tam.

Issa24 
Coś już napisała
Issa24

Wysłany: 2009-07-20, 15:10 

Jakoś peeling gruboziarnisty mnie nie przekonuje a ziaja to już w ogóle:) Miałam do czynienia z ziaja i jedynym kosmetykiem który mi jakkolwiek pomógł to masło na cellulit:) Z niczego więcej nie skorzystam, ale widocznie tylko ja tak zareagowałam na ich kosmetyki:) Radze spróbować też maści Tormentol stosuje się jej np. przy poparzeniach ale pomaga też przy zmianach skórnych:)

pati 
pati

Wysłany: 2009-07-20, 15:16 

Posłuchaj, jak ktoś mi powiedział 2 miesiące temu, że tonik aloesowy na wypryski na plecach, też o mały włos nie poddałam tego kogoś krytyce. Dzisiaj, jest lipiec, lato, gorąco, a ja cieszę się zdrowymi, wyleczonymi plecami. Wiem, co mówię. A skoro Ziaja radzi sobie nawet z cellulitem, to coś w tych kosmetykach musi być. Widocznie nie miałaś jeszcze aloesowej serii. Aha... A tę maść co wymieniłaś znam bardzo dobrze, kolor taki brązowy, mama kazała mi stosować 4 lata temu, a efekt był żaden... Niestety...

Issa24 
Coś już napisała
Issa24

Wysłany: 2009-07-20, 15:22 

Widzę, że nasze mamy uznają tą maść za genialną:) Ale mi pomaga i się z tego cieszę:) Ja tez nie mogłam sobie poradzić z pryszczami na plecach, cuda robiłam:) Nawet kwasy. Pomogły fakt, ale nie na długo. Były maści, kremy itd. i nic. Dopiero nie dawno użyłam tej papki. i jestem strasznie zaskoczona efektem,nie sądziłam, że to działa:) A serii aloesowej nie wypróbowałam:) Może warto:)

siweksik28 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-07-29, 18:58 

Kwas migdałowy jest silnie antybakteryjny, może sobie kupić tonik z jego małym stężeniem i przecierać skórę. Z domowych sposobów o dziwo pomaga mleko, pewnie z powodu kwasu mlekowego, który stosuje się też w profesjonalnych kosmetykach. A maść ichtiolowa jest dobra na prychole, w których ropa nie może się zebrać, takiE ,,niedojrzałe,, po zostawieniu ich na noc pod plastrem, sam na sam z taką maścią, można z rana bez problemu usunąć bo eksplodują przy dotknięciu :lol:

Wieśka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-07-30, 10:23 

Pryszcze na siedzeniu nie mają nic wspólnego z kamieniem czy betonem - od tego można dostać "wilka" (hemoroidy). Natomiast zlikwidować pryszcze można wodą utlenioną! z domieszką spirytusu salicylowego.
O wykorzystaniu papki z Jadwigi do tego celu nie słyszałam, mimo że pracuję na tych kosmetykach, od kilku lat. :mrgreen:

Issa24 
Coś już napisała
Issa24

Wysłany: 2009-07-30, 14:58 

No ale skoro papka pomaga na twarz to dlaczego nie zastosować jej na "siedzenie"????
Wszystkiego warto spróbować:)

pierniczek

Wysłany: 2009-08-27, 21:56 

Powinien nosić przewiewną bieliznę, używać peelingu, i przynajmniej na początku przemywac skórę tonikiem. Papier toaletowy- najlepiej antybakteryjny np ziołowy Mola. Mi ten zestaw pomógł:)

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-08-28, 09:31 

Te papiery tak pachną że jak widzę w sklepie to od razu kicham

a co do pryszczy na pośladkach to zgadzam się z poprzedniczką. kosmetyki antybakteryjne powinny pomóc
ale nie wyciskanie

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-08-28, 11:02 

Peeling;)

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-08-28, 18:22 

może to być objaw przeziebionej krwii co laczy sie z siedzeniem na czyms zimnym ;]

Odpowiedz do tematu