Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: pozostalosci, pryszcze

Pryszcze i pozostałosci
Autor Wiadomość
pati 
pati

Pomogła: 21 razy
Wysłany: 2010-01-18, 18:14 

Jeśli to trądzik to od razu idź do dermatologa, a nie do kosmetyczki, bo to może tylko pogorszyć sprawę. "Głupi nos"? Ja musiałam leczyć prawie całą twarz i nie płaczę. Więc ciesz się, że to tylko nos... Wydaje mi się, że pryszcze, połączone z bliznami to może być niestety początek zmian trądzikowych. Bo wyskakujący raz na jakiś czas wyprysk, to nie problem, gorzej właśnie z bliznami i gojeniem się. Ja bym poszła z tym do dermatologa.

VitaLab 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-01-18, 23:29 

To byłoby najmądrzejsze rozwiązanie. Sa oczywiście specjalne kremy ktore redukują blizny lub zmiany potrądzikowe,ale trzeba wiedziec które wybrac i jak je stosowac.

pomozcie 
Początkująca

Wysłany: 2010-01-19, 15:54 

Ok , kierunek dermatolog. Po wizycie dam wam znac jak to wszystko wyglada.
Dzieki za rady

pati 
pati

Wysłany: 2010-01-19, 15:56 

No to to najlepsze, co możesz zrobić ;). Powodzenia.

yoasia23 
Coś już napisała
yoasia23

Wysłany: 2010-01-21, 08:59 tradzik

Ja od pewnego czasu jestem fanatyczka glinek kosmetycznych.dzieki ich stosowaniu(sa mocnymi asorbentami)oczyscilam sobie twarz i usunelam blizny po masakrach , ktore sobie na niej robilam.Troche dzialaja pilingujaco i rozjasniajaco.Szukajcie na rynku glinek o najwiekszej (z tym bywa roznie) zawartosci Bentonitu ;za to placimy.GLINKI POWINNY MIEC wszystkie badania.Polecam eksperymety z glinkami.

Mariusz25 
Początkująca

Wysłany: 2010-01-24, 12:10 

Podepnę się pod temat. Mam podobny problem, tylko wypryski i blizny po nich jednocześnie, jaki zabieg polecacie? Czy jakieś kremy, maści, zabiegi czy może laserowo?

Dermatolog przepisała mi Clindacne na podskórniki oraz Acne-Derm na zaczerwienione zmiany skórne.
Może znacie jakieś lepsze kremy lub zabiegi.
Dodam, że byłem u kosmetyczki, wyciskała, przemywała i zamykała prądem, czy coś takiego mówiła, ale nie dało to dużo. Używam obecnie kremu Penaten na noc i cienko na dzień, trochę
wybiela i tuszuje, ale to tylko doraźnie pomaga.
Myślałem o mikrodermabrazji, ale jest dość droga, ponieważ jeden zabieg nie wystarczy, musiałbym z 5 takich zabiegów regularnie zastosować, a to już 500 zł.
Co sądzicie o chemicznej mikrodermabrazji (złuszczaniu skóry) ? Może to coś pomóc ?

pati 
pati

Wysłany: 2010-01-24, 18:51 

O matko! Co za nieodpowiedzialna kosmetyczka się wzięła za trądzik???????????? Porażka, zostawię to bez komentarza... Miktodermabrazja nic Ci nie pomoże, póki będziesz miał problemy trądzikowe... Najpierw trzeba to wyleczyć nie tylko z zewnątrz, ale i od wewnątrz. Zgłoś się jak najszybciej do DOBREGO DERMATOLOGA i pod żadnym pozorem nie mieszaj zabiegu kosmetyczek ze wskazaniami lekarza dermatologa. To tylko pogorszy sprawę. Mi dermatolog przepisała na dzień, na osuszoną już skórę, żel DUAC (nakładać cienką warstwę), ale oczywiście byłam u niej 2x w tygodniu i leczyłam się laserowo. (Na blizny mogę Ci polecić krem NO SCAR - smaruj buzię na noc). Grunt to znaleźć dobrego lekarza. Mam namiary na jedną Panią, ale to jest w woj. wielkopolskim na samym południu :/, a Żory z tego, co kojarzę, to Śląsk, więc miałbyś kawał drogi... Zorientuj się proszę, jeśli chodzi o tych lekarzy, bo sprawa nie wygląda ciekawie, tym bardziej, że sprawy przejęła kosmetyczka, a nie powinna!

Mariusz25 
Początkująca

Wysłany: 2010-01-26, 22:27 

Dziękuję ci bardzo za odpowiedź, będę się kontaktował z dermatologiem z Jastrzębia, mają nawet stronkę http://www.sanoderm.pl/home.html i laser. Może coś pomogą.
Odezwę się jak i co dalej ze mną :(

pati 
pati

Wysłany: 2010-01-26, 22:35 

No koniecznie daj znać, jak już się z tym uporasz... Wiem, że to nie jest przyjemna sprawa, bo sama przez to przechodziłam, tylko w dość delikatny sposób... Ale po dziś dzień wyskakują mi niedoskonałości :/... Koniecznie skonsultuj się z dobrym lekarzem i pod żadnym pozorem nie korzystaj z zabiegu kosmetyczki, bo w przypadku trądziku nie ma prawa się za to "brać".

Mariusz25 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-03, 18:24 

Na razie dostałem duac i najnowszy Effaclar Duo z La Roche-Posay, jak to minie to laser za 500-600 stów za zabieg i powinno być lepiej. Dam znać jak przejdę laser.

pati 
pati

Wysłany: 2010-02-03, 19:08 

A widzisz, jednak tak, jak mówiłam :) Dostałeś duac. La Roche-Posay to bardzo dobre kosmetyki. Będzie ok :)!

pomozcie 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-04, 15:53 

czesc znowu

Nie bylem u dermatologa , postanowilem sprobowac powalczyc z tym miesiac i w razie porazki dopiero wtedy sie udac.Na razie udalem sie do apteki i kupilem :

Acne-Derm - na tradzik pospolity i przebarwienia skory.
Ziaja- tonik antybakteryjny. (jak w drugim poscie)
Ziaja- Zel oczyszczajacy antybakterynjy (jak w drugim poscie)
Ziaja nuno technologia przeciw pryszczom peeling enzymatayczny ( z tylu jest napisane 1-2 razy tygodniowo)
Pasta Lassari wysuszajaca.

Szczerze mowiac mnie juz od tego wszystkiego wszystko boli i nawet nie chce mi sie myslec , w jakiej kolejnosci to wszystko stosowac. Pati , wez mi to ogarnij ;d

Dziekuje.

pati 
pati

Wysłany: 2010-02-04, 16:16 

Ojej... Mogłeś się ze mną skontaktować na pw lub na gg przed zakupem, doradziłabym Ci coś innego :) No ale ok... Po pierwsze stosujesz za dużo tego wszystkiego. Chcesz wypróbować kilka rzeczy, byle tylko zdały rezultat :P A to tak nie jest. Dobra, zacznijmy od stosowania.

- Ance Derm - stosuje się go rano i wieczorem, jednak przez pierwsze dni stosowania powinieneś używać go raz na dobę. Oczywiście nakładasz to na osuszoną skórę. (Ale musisz sam zdecydować, co chcesz stosować, ponieważ ta Pasta Lassari jest również na noc, więc z jednej rzeczy musisz zrezygnować).

- Tonik z Ziaji - wiadomo, przemywasz twarz rano i wieczorem, przed nałożeniem jakiejkolwiek maści.

- Żelem Ziaji możesz myć myć twarz rano... Możesz stosować raz to raz to - w sensie raz tonik, raz żel.

- Peeling enzymatyczny - stosujesz go 2 razy w tygodniu. Nałóż na oczyszczoną skórę dość grubą warstwę peelignu. Trzymaj go na twarzy pół godziny i zmyj wodą.

- Pasta Lassari - jest to, o ile dobrze kojarzę, maść cynkowa i nakłada się ją punktowo (na noc).

P.S. Jak na moje... To wszystko są to za delikatne kosmetyki jak na Twój problem. Bo to są sprawy trądzikowe. Proszę Cię, idź do lekarza. Bo kupujesz coraz więcej, coraz więcej też testujesz... A skóra trądzikowa jeszcze gorzej reaguje na nagłe zmiany kosmetyków. Do dzisiaj pewnie straciłeś więcej, niż kosztuje wizyta u dobrego dermatologa. Naprawdę :/

pomozcie 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-05, 22:23 

Dziekuje

jasienka1980 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-08, 14:41 

A jeszcze dobrze by było "od wewnątrz" tez powalczyć czyli proponuje albo pić herbatę z bratka lub jakieś tabletki z wyciągiem z bratka np. Cerabit, one dodatkowo zawierają cynk co wspomaga gojenie.
Ale też jestem zdania, że im szybciej pójdziesz do lekarza tym lepiej.

Odpowiedz do tematu