Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: prostownice

Prostownice
Autor Wiadomość
miskaa5 
Powieściopisarka
miskaa5

Wysłany: 2008-07-09, 13:42 Prostownice

Chciałabym sobie kupić prostownicę ceramiczną Euromax. Należy ona do tańszych prostownic, lecz nie mam mocno pofalowanych włosów, tylko są troche końcówki powywijane:) i mam nadzieje, że taka wystarczy :mrgreen: Czy ona mocno niszczy włosy??? Jakie kosmetyki stossować do ich pielegnacji??? Jak narazie to stosuje balsam prostujący Nivea, tak średnio pomaga :-| no ale zły nie jest :mrgreen: w sumie to zależy od dnia:) mam nadzieje, że prostownica bedzie lepsza:) mam zamiar na zmiane ukladac fryzure: na codzien balsamem a od czasu do czasu prostownica :mrgreen: Czy to dobrze? Mniej mi się wtedy zniszcza włosy? Co sądzicie na ten temat? Może inną zamówić? Mam mętlik w głowie...proszę o pomoc :-D

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-07-10, 13:25 

Hej :-D ja też stosuję prostownicę, ale po pewnym czasie (3 lata) zaczęły mi wypadać włosy nie wiem czy to przez prostownice. Zaczęłam stosować tabletki ze skrzypu polnego i już jest lepiej :) Co do tego balsamu Nivea to jest dobry sama stosuje szampon z tej kolekcji. Prostownica ceramiczna niszczy mniej niż te prostownice zwykłe. Jak od czasu do czasu zastosujesz prostownicę to nic złego się nie stanie :))))

miskaa5 
Powieściopisarka
miskaa5

Wysłany: 2008-07-10, 13:38 

Właśnie martwie sie troche dlatego, poniewaz moja kolezanka tez ma prostownice, ale metalowa i jak zaczela prostowac wlosy to juz jakos przestac nie mogla:) probowalam jej to wybic jakos z glowy ale jakos nie potrafilam;/ mimo tego, że siano jej sie zrobilo, strasznie jej sie zniszczyly włosy, łamały sie i własnie tez jej troche zaczeły wypadac;/ ale w koncu sie opanowala i zaczela mniej je prostowac no i jest poprawa:D może znasz albo ktos inny jakieś skuteczne odzywki chroniace włosy albo może sa jakies domowy sposoby na to? :mrgreen:

maja 7512 
Początkująca

Wysłany: 2008-07-10, 16:43 

Ja kilka miesięcy temu kupiłam ceramiczną prostownicę PBM na allegro z gratis sprayem zabezpieczający. podobno firma profesjonalna. kosztowala 199. Jest ok. szybko sie nagrzewa i łatwo reguluje temperaturę. Dodatkowo po sprayu jest piękny połysk.
Polecił mi ją fryzjer i chyba miał rację.
czasami prostuje włosy też na szczotkę z suszarką, ale żeby dojść do wprawy trzeba trochę poćwiczyć.

Darish:)

Wysłany: 2008-07-10, 16:45 

jak ma byc skuteczna to pewnie wiecej bedzie kosztowac;p ja mialam Schaume i Sunsilk, nie polecam ;)
sama musze czegos nowego poszukac ;)
poki co facet namawia mnie na trwala, mowi ze mi bedzie dobrze w loczkach :P
pozatym jak raz zastosuje chemikalia to przez kilka miesiecy nie bede prostowac wlosow, nie bede ich tym sposobem suszyc a za to moge stosowac wiecej odzywek. To bedzie taki moj sposob na poprawe wlosa tylko nie wiem czy zadziala ;)))

miskaa5 
Powieściopisarka
miskaa5

Wysłany: 2008-07-10, 21:43 

No loczki fajne sa :-D bo ja te wlosy to strasznie dziwne mam:) grube,geste, wywijaja sie i w dodatku trudno sie je uklada:/ no ale coz musze sie jakos z tym pogodzic...owszem uzywam kosmetykow roznorodnych odzywek i nie tylko ale tak srednio pomaga;/[/list]

[ Dodano: 2008-07-12, 16:15 ]
Kiedyś to sie przez te włosy załamie :-( heh :-D

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2008-09-17, 17:51 

ja polecam kosmetyki z fructisa :D
działają :)

aha, jeszcze pytanie:
szukałam na allegro prostownicy ceramicznej ale do 100 zł., bo w sumie nie potrzebuje aż takiej superhiper :)
pełno jest tam prostownic marki eurolux..
słyszał ktoś coś o tym?? a może ktoś ma??
oglądam tez wahl cutek..już to brzmi bardziej profesjonalnie :)
co myślicie??

miskaa5 
Powieściopisarka
miskaa5

Wysłany: 2008-09-17, 23:12 

Heh ja ją mam nawet mi służy;), ale muszę dodać, że ja rzadko prostuję włosy...więc mi ich tak nie niszczy, nie wiem jak sie to tyczy czestszego prostowania

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2008-09-19, 15:09 

dzięki :)
to ja tez może kupią i dam znać co i jak.
ja prostuje codziennie, chociaż teraz to tylko końcówki i grzywke, bo ta odżywka i mleczko z fructisa naprawde mi pomagają :)
aha, jest z tej serii szampon?? bo szukałam, ale jeszcze nie widziałam w żadnej drogerii :)

[ Dodano: 2008-09-20, 14:08 ]
jedno pytanko..długo się ta prostownica nagrzewa??

bella 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-11-19, 15:06 

prostownica to bardzo przydatne urzadzenie ale nie należy przesadzac, codziennie tak samo to nawet fryzura nudna sie robi ;-) warto pozwolić sobie na odrobine odskoczni od niej, np, zrobic delikatny skręt na włosach (to takie romantyczne...) albo zrobic malutkie warkoczyki, albo prostu wysuszyć i zrobic koka, hm jezeli włosy sa dość długie... :lol: ;-) , uwaga nie prostujcie czasem mokrych włosów prostownicą, katastrofa!!! :roll: :shock:
zobaczcie jak sie inne dziewczyny na ten temat wypowiadają... :!:
http://www.zeberka.pl/forum_posty.php?id_tem=171

...co do uzywania balsamów prostujących, to wazne żeby tez zastosować przed użyciem szampon wygładzający, Nivea jest ok, ja mam tez Palmolive, mąż mi zakupił :-> i nawet sprawdza się ten szampon, a balsam to Nivea straight&easy, nie znam innego, chyba, że polecicie? :-P

miskaa5 
Powieściopisarka
miskaa5

Wysłany: 2008-11-19, 20:27 

nocandygirl napisał/a:
dzięki :)
to ja tez może kupią i dam znać co i jak.
ja prostuje codziennie, chociaż teraz to tylko końcówki i grzywke, bo ta odżywka i mleczko z fructisa naprawde mi pomagają :)
aha, jest z tej serii szampon?? bo szukałam, ale jeszcze nie widziałam w żadnej drogerii :)

[ Dodano: 2008-09-20, 14:08 ]
jedno pytanko..długo się ta prostownica nagrzewa??

Właśnie nie;P a jak będe sobie prostować to zmierze czas i Ci powiem ile :mrgreen: :mrgreen:

gratusia 
Gaduła ;)

Wysłany: 2008-11-24, 16:30 

ja jestem całkowitą przeciwniczką prostownic do włosów. dla mnie to zabójstwo włosa. nie wiem ale jak widzę jak moja siostra maltretuje swoje włosy tym sprzętem to coś mi sie dzieje. przecież jest tyle różnego rodzaju produktów do prostowania włosów takich jak np. przytaczany już wcześniej Nivea Straight&Easy. kupiłam go ostatnio również siostrze (która na siłę chce barany zmienić na druty :lol: ) i jest zadowolona a teraz sama staram się coś wygrać w konkursie nivea - możesz prościej :)

amour 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-11-24, 17:51 

Ja też uważam, że prostownica to już ostatecznosc, takie gorrrrrrące żelazka naprawdę niszczą włosy! Ja jak chce mieć wygładzone włoski to na wilgotne nakładm balsam Nivea Straight & Easy, równomiernie rozprowadzam i susze na duzą szczotkę :) Potem lakier i tadaaammm, efekt zostaje na dlugo :)

bella 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-11-28, 11:12 

Prostownica nie jest taka be ;-) , jak jestem u fryzjera to zawsze prosze żeby na koniec wyprostował mi włoski żelazkiem :-) , mysle, że jak nie przesadza sie z prostowaniem to włosom nic sie nie stanie :lol:
..., a ten balsam Nivea straight&easy świetnie może słuzyc jako podkład pod prostownice, bo chroni przed gorącą temperaturą. :-D

gratusia 
Gaduła ;)

Wysłany: 2008-11-30, 14:39 

bella napisał/a:

..., a ten balsam Nivea straight&easy świetnie może słuzyc jako podkład pod prostownice, bo chroni przed gorącą temperaturą. :-D

to chroni też przed strumieniem ciepłego powietrza z suszarki :) bo ja ten balsam używam z suszarką i grubą szczotką do włosów.

Odpowiedz do tematu