4GreatHair Stała bywalczyni
Wysłany: 2011-03-02, 18:04
Ja własnie przeglądam Wasze propozycje, bo przymierzam się do zakupu nowej prostownicy i słyszałam, że bardzo dobre są te z płytkami turmalinowymi. Czy mógłby ktoś powiedziec coś na ich temat? Bo jestem kompletnie zielona.
* turmalin emituje jony ujemne zmniejszające elektryczność statyczną i uszkodzenia włosów, dzięki czemu włosy wyglądają na zdrowsze i bardziej błyszczące, a powierzchnia włosa jest perfekcyjnie wygładzana, gdy włosy przesuwają się między płytkami,
* turmalin jest odmianą kwarcu która pod wpływem ciepła wytwarza jonizację. Jest to dość rzadki minerał dlatego bardzo drogi. Płytki turmalinowe to po prostu ceramika z dodatkiem turmalinu.
4GreatHair Stała bywalczyni
Wysłany: 2011-03-24, 15:40
W zasadzie to wszystko masz wyjaśnione,ale jeżeli planujesz zakup dobrej prostownicy,to warto byłoby podać budżet jaki posiadasz an ten cel. Wtedy łatwiej będzie cokolwiek doradzić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum