Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: propozycja, sesji, zdjeciowej

propozycja sesji zdjeciowej
Autor Wiadomość

Darish:)

Wysłany: 2007-10-22, 15:51 propozycja sesji zdjeciowej

Wczoraj w Carrefour'ze dwie mile panie zwerbowaly mnie na casting, zrobili mi 4 zdjecia i dali ulotke, dzis mialam zadzwonic czy sie dostalam;p
W tej akcji chodzi i wystepowanie np. w reklamach, na bilbordach. Dzis zadzwonilam i mila pani mnie poinformowala, ze jestem niby medialna i ciekawa wiec z checia mnie zaprosi na spotkanie, wypelnienie kwestionariusz i sesje zdjeciowa (40fotek za 190zl) :P
Dzis do 20tej mam jej odpowiedziec czy sie zgadzam;p jednak troche mi sie wydaje, ze jest to w pewnym sensie sciema;p niby beda moje zdjecia rozsylac do roznych agencji;p troche szkoda mi prawie 200zl za sesje bez make-up i w swoich ubraniach;p

na ulotce sa podane adresy takie jak galeriatwarzy.pl czy hollymodellook.pl
co sadzicie na tego typu akcje, moza ktoras z Was miala podobne zadarzenie w zyciu ?:)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-10-22, 18:41 

Hmmm jak na necie pisza o nich dobre rzeczy to bym poszła :mrgreen: poczytaj cos o nich i moze na jakims forum znajdziesz osoby ktore brały juz udział w tego typu akcjach.

aneta-w 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2007-10-24, 13:25 

a czy masz pewnośc, że po zrobieniu tych fotek zaproponują Ci stałą wspólprace?
bo wiesz....jest sporo teraz takich firm, ktore w ten sposob zarabiaja kase, przychodzisz placisz oni robia Ci zdjecia, odchodzisz tylko ze zdjęciami i dalej cisza.....
ciekawe jakie robia te zdjęcia i czy dadza Ci te zdjecia,
moze byc tak ze w koncowym efekcie bedziesz miala tylko portfolio (fajne lub nie)
ja osobiście spardzwiłąbym ta firme w necie ,albo osobiscie poszla i zobaczyla jakie robia te zdjecia czy one nadaja sie do portfolio czy nie....(teraz jest strasznie duzo naciagacz) wiec musisz byc czujna.....

Wysłany: 2007-10-24, 15:32 

jednak ine poszlam i ine odezwalam sie do tej babki... stwierdzilam, ze to mocno naciagane i faktycznie jak kogos potrzebuja do eklamy to nie napewno w malej miejscowosci;p tylko w galeriach duzych miast ;p

aneta-w 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2007-10-25, 09:00 

jesłi kogos potrzebuja do reklamy i juz maja okreslone cechy poszukiwanej osoby to zazwyczaj oglaszany jest casting, same zdjecia nie sa głownym wyznacznikiem bo ktos kto ladnei wyszedl na zdjeciu moze zupelnie inaczej prezentowac sie przed kamera (moze jej sie bac, moze nie posiadac odpowiednich predyspozycji glosowych- zla tonacja itp). Tak jak pisalam wczesniej jest duzo firm, ktore znalazly sobie nowy sposob na zaraianie czyli wmawiajaj wszystkim dziewczyna ze sa "medialne", zapraszaja na zdjecia tzw."probne" za ktore trzeba zaplacic w niektorych przypdkach spora gotowke a potem jest zupelna cisza ze strony firmy....

anirybka 
Coś już napisała

Wysłany: 2007-10-31, 01:31 

Holly model look to oszuści, dobrze zrobiłaś, że nie poszłaś. Tak jak Windalift i jeszcze kilka. Pożądna agencja nie weźmie od Ciebie pieniędzy za zdjęcia. Jak kiedyś będziesz miała wątpliwości poszukaj w googlach różnych for na ten temat, tam wypowiadają się najczęściej Ci, którzy z tymi agencjami już się zetknęli. Pozdrawiam.

Wysłany: 2008-07-04, 16:32 

dziewczyny :D dostałyscie tez propozycje sesji zdjęciowej przez agencje modelek, wysylana przez nasza-klasa?

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2008-07-10, 13:33 

Nie. A ty Darish dostałaś??

Wysłany: 2008-07-10, 16:41 

dostałam;) zaproszenie do Kalisza na casting, jakas niby menadzerka mi napisala, ze fotograf widzial moje zdjecia i chce mi zrobic sesje..
pewnie wysylali do wszystkich losowo bo sama 2 razy dostalam ;)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2008-07-11, 13:44 

Heh :) Darish ty to masz z tymi sesjami. Może zostaniesz modelką :P:P:P

Wysłany: 2008-07-11, 21:48 

hehhe nono zapewne:P
nie zawsze dobrze wychodze na zdjeciach :P
znajomy z Czech tez mi tam cos mowil o zdjęciach z autami do czeskiego kalendarza cabrio clubu :P
takze ofert niby duzo ale korzysci cos niewiele :P

Odpowiedz do tematu