magduska Coś już napisała sercem zobaczysz wszystko!!
Wysłany: 2010-07-09, 13:56
Profesjonalne kosmetyki - gdzie kupujecie?
Nie wiem czy wy tez tak macie ale ja uwielbiam swoje włosy po wyjściu od fryzjera. Żebym nie wiem co robiła to jak ja o nie dbam to nigdy tak nie pachną i tak się nie układają. Pomyślałam, że po prostu kupię taki sam szampon czy odżywkę, jakich używa fryzjerka. Ale jak zobaczyłam ceny to mi się odechciało. Domyślam się, że w salonach specjalnie narzucają takie wysokie ceny, nie wierzę, że za tyle kupują, bo by im się to nie opłacało. Czy któraś z was może polecić mi jakieś sklepy, które sprzedają takie kosmetyki, czy może jest tak, że one są tylko dostępne w hurtowniach i musze od razu więcej kupić?
_________________ najpiękniejsze rzeczy na świecie można zobaczyć tylko sercem!!!
Zobacz na Allegro. Moja siostra kupuje maseczkę do włosów, profesjonalną u znajomej fryzjerki za 12zł, a klientkom sprzedaje za 35zł więc jest duża różnica. Jeśli masz jakąś koleżankę, która jest fryzjerką, zapytaj czy mogłaby Ci załatwić produkty po cenach hurtowych. Jeśli nie masz żadnej koleżanki, to szukaj na Allegro
Wysłany: 2010-07-09, 14:23
Oczywiście, że nie musisz kupować hurtowo. Kiedyś było z tym gorzej, ale dziś są już sklepy, które sprzedają te same kosmetyki używane w salonach fryzjerskich, ja na przykład kupuję w Beliso. Miałam podobnie jak ty. Chodziłam do tej samej fryzjerki cały czas i ona używała na końcu czegoś, co tak ładnie pachniało, że aż na drugi dzień szkoda mi było myć włosów, bo już wiedziałam, że nie będą TAAAAK PACHNIEĆ!!! No i podpatrzyłam, że ona używała takiego spreju nadającego objętość Ce Ce Creative. Od roku używam tego spreju stale i bez problemu sobie go kupuję i pewnie, że nie u fryzjera, bo oni maja straszne marże, w tych sklepach są po normalnej cenie:)
JA też takie kosmetyki kupuję na allegro. W salonach są kosmiczne ceny po to żeby nie opłacało Ci się tego kupić i żeby Ci pokazać ile to oni biedni fryzjerzy na Ciebie wydają :)
Tak jest, kolejny głos na allegro! :D Chociaż czasami brakuje mi tej możliwości konsultacji i obgadania wszystkiego z kimś, kto zna się na rzeczy, jak w salonie jakimś.
Nie wiem można podawać dokładnie, ale jeśli tak, to ja kupuję na ciao.pl
Mają kosmetyki z wyższej półki za przyzwoitą cenę. Raz miałam okazję nawet skorzystać z porady Pani, która tam pracuje. Miałam wątpliwości co do zakupu konkretnego kosmetyku. Generalnie podobają mi się u nich ceny
ja ostatnio zakupiłam sobie na necie odżywki kemon i artego, które są używane w salonach fryzjerskich. Chciałam je kupić w salonie, ale jak usłyszałam cenę, to mało mnie z butów nie wyrwało.
Wysłany: 2011-05-09, 12:54
Ja zazwyczaj szukam po sklepach internetowych i sprawdzam je na forach i ogólnie robię rozeznanie. Do Allegro jakoś nie mam zaufania ostatnio, ze względu na coraz większą ilość podróbek, chociaż może jestem zbyt ostrożna.
86supra Coś już napisała 86supra
Wysłany: 2011-05-10, 09:43
ja kupuje w hurtowni fryzjerskiej. jest taniej i profesjonalne kosmetyki miała i zawsze doradzą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum