Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: mineralne, produkty

produkty mineralne
Autor Wiadomość

Darish:)

Wysłany: 2008-12-19, 17:15 produkty mineralne

Od jakiegoś czasu często słyszymy o produktach mineralnych.
Jak to z nimi jest? Czy naprawdę dobrze działają? Odżywiają skórę?

Któraś z Was je stosowała??:)

Na targach kosmetycznych spotkałam się z firmą która produkuje całą gamę produktów mineralnych. Od cieni po korektory. Całym ich asortymentem można wykonać pełny makijaż.
Wszystko podobno naturalne. Zauważyłam jednak, że podczas nakładania kosmetyki strasznie się osypują, ciemne cienie tworzą cienie pod oczami i lądują na podłodze, tak samo pudry osypują wszystko do okoła.
Czy te kosmetyki warte są swojej ceny?

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-12-20, 16:49 

heh,ja będę w sumie miała puder mineralny, ale go dostanę dopiero na gwiazdkę, to napiszę co i jak ;-) puder mi się wydaje ok, ale z cieniami np. to bym nie ryzykowała. wydaje mi się,że jest dziwna aplikacja, no i efekty takie jak napisałaś wyżej.

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2008-12-20, 21:57 

wlasnie zastanawiałam sie z pudrami, fluidami - jakie one sa... tzn. te mineralne... czy kryja dobrze itp.
uzywała któras z Was? jakie sa wasze opinie na ten temat... ?

Wysłany: 2008-12-21, 13:27 

na tych tagrach wlasnie widzialam, ze jak nalozy sie wiecej to jest duze krycie, skora bardziej gladka sie robi a jak tylko tak malutko to wiadomo ze slabiej bedzie to widzoczne;)

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2008-12-26, 12:27 

tak jak obiecałam, piszę co ja sądzę o tych pudrach ;)
dostałam pod choinkę puder mineralny rimmela, i jestem zachwycona!!
nie brudzi wszystkiego dookoła, bo jest on w opakowaniu, które ma tak jakby 2 pokrywki, i najpierw się odkręca tą pierwszą, a na tej drugiej 'pokrywce' są takie dziurki zatkane takim jakby kawałkiem gumy [boże jak wy coś z tego zrozumiecie to naprawde xD]. odchyla sie ten 'tak jakby kawałek gumy' i wsypuje do pierwszej pokrywki niewielka ilość pudru. wtedy smyra się go pędzelkim [dołączonym z resztą do produktu] no i wiadomo aplikuje na twarz. nie robi żadnych smug, rozprowadza się równomiernie, doskonale kryje niedoskonałości przy okazji zachowując naturalny wygląd cery!!mówie wam dziewczyny coś pięknego :mrgreen: :mrgreen:

Wysłany: 2008-12-26, 15:10 

zasłania pory w centrum twarzy?:D wklej moze zdjecie jaki on jest dokladnie ;)

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2008-12-26, 21:35 

nocandygirl napisał/a:
tak jak obiecałam, piszę co ja sądzę o tych pudrach ;)
dostałam pod choinkę puder mineralny rimmela, i jestem zachwycona!!
nie brudzi wszystkiego dookoła, bo jest on w opakowaniu, które ma tak jakby 2 pokrywki, i najpierw się odkręca tą pierwszą, a na tej drugiej 'pokrywce' są takie dziurki zatkane takim jakby kawałkiem gumy [boże jak wy coś z tego zrozumiecie to naprawde xD]. odchyla sie ten 'tak jakby kawałek gumy' i wsypuje do pierwszej pokrywki niewielka ilość pudru. wtedy smyra się go pędzelkim [dołączonym z resztą do produktu] no i wiadomo aplikuje na twarz. nie robi żadnych smug, rozprowadza się równomiernie, doskonale kryje niedoskonałości przy okazji zachowując naturalny wygląd cery!!mówie wam dziewczyny coś pięknego :mrgreen: :mrgreen:

e tam, ja wszystko zrozumiałam ;D dobrze wytłumaczone

a po nalozeniu na twarzyczke puder staje sie tak jakby jak fluid -niby 'plynnawy' czy bardziej na twarzy staje sie sypki?

w jakich cenach mniej wiecej sa takie pudry?

a takie pudry zatykaja pory?

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2008-12-27, 19:23 

qwerty napisał/a:
a po nalozeniu na twarzyczke puder staje sie tak jakby jak fluid -niby 'plynnawy' czy bardziej na twarzy staje sie sypki?

staje się taki jak najzwyklejszy puder ;)

qwerty napisał/a:
w jakich cenach mniej wiecej sa takie pudry?

ten mój rimmel to [razem z pędzelkiem z włosia naturalnego :-P ] ok. 25 zł.
ale np. loreal to ma je w ofercie za jakieś 60zł.

qwerty napisał/a:
a takie pudry zatykaja pory?

mój nie ;-) także spokojnie mogę polecić :-D

aha darish narazie nie mam czym zrobić fotki z której dało by się coś wywnioskować, bo dysponuję tylko aparatem z komórki :-P a wągry maskuje dość dobrze, noo w zależności od tego ile nałożysz :->

Wysłany: 2008-12-28, 21:23 

taki?

a jaki typ cery masz? :)

Wysłany: 2008-12-29, 18:14 

w Rossmanie w promocji teraz jest za 22zl :DDD

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2008-12-30, 19:42 

heh no własnie byłam dzisiaj i widzialam ;-) typ cery mam mieszany, ale nie bardzo kontrastowo między miejscami suchymi a tłustymi

Wysłany: 2008-12-30, 20:03 

to moze i u mnie by sie sprawdzil ten puder ;)
kiedys czytalam opinie na ich temat i bylo tak pol na pol opinii. Ktos pisal, ze do cery suchej jest rewelacyjny a do innych sredni, dlatego tez sie waham ;)

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2008-12-30, 20:32 

ja osobiście gorąco go polecam, no ale jak chcesz :-D
przeczytałam o nim, że on jest odpowiedni dla każdej cery nawet tłustej. bo nie zawiera tłuszczu i nie zatyka porów w ogóle :->

grinti 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-01-06, 18:57 

Mam podkład mineralny Rimmel Lasting Finish i jestem barrrdzo zadowolona - dobrze się nakłada, dokładnie kryje niedoskonałości a przy tym nie zatyka porów, jest lekki i przyjemnie nawilża. Nie ma "efektu maski" :D Skóra po użyciu jest miła w dotyku, cena nie odstrasza (ok.23 zł) - tylko opakowanie mogłoby być większe... :-P

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-01-07, 14:09 

jak dla mnie jest sam raz, bo przecież i tak tego się malutko używa więc raczej na długo starczy ;-)

Odpowiedz do tematu