cienie do powiek sypkie- mineralne mają bardzo dużo pigmentu.
a no maja :) widzialam na targach :) byly po prostu super :)
problem tylko w tym, ze czym bardzije rozcierasz tym sa slabsze i ciemne okropnie sie osypuja, tworzac cienie pod oczmi..
Widzę, że temat przygasł, więc może by go trochę ożywić :) Mam trądzik, więc same rozumiecie, że przy takiej twarzy nie można używać byle czego do makijażu, żeby nie pozatykać porów i nie narobić sobie stanów zapalnych. Od jakiegoś roku używam tylko kosmetyków mineralnych. Polecam puder firmy Pupa. Nie jest tani (ok. 104 zł) no i do tego trzeba kupić specjalny pędzel z grubymi włosami (ok. 50 zł), ale i tak się opłaca. Przeliczcie: pędzel to jednorazowy wydatek, a pudru starcza na 3-4 miesiące :) Aha no i najważniejsze, kosmetyki mineralne nie tylko malują, ale i LECZĄ skórę i to jest to :) Nie będę nic więcej pisać, bo kopiować tekst ze strony producenta żaden problem, ale wierzcie mi - to co tam napisali to prawda :)
Ja też przekonałam się do kosmetyków naturalnych. Ale tych naprawdę naturalnych ,z certyfikatem, a nie jakichś podróbek. Zwykle byłam sceptyczna przy takich kosmetykach, uważając je za przereklamowane produkty średniej jakości. Ale moje zdanie zmieniło się, gdy mój chłopak kupił mi cały zestaw domowego SPA na mydlarnia.info - no cuuudo!:) Polecam każdemu, od czasu do czasu robię sobie wieczór domowego SPA z tymi kosmetykami, maseczkami i zapachowymi świeczkami. Idealny sposób na jesienne wieczory:)
nelka Coś już napisała
Wysłany: 2009-11-26, 19:12
Ja używałam AERA TEINT MINERAL marki VICHY i bez rewelacji. Ogólnie jak na puder dam + ale wolę w płynie.
PhytoniaBellCli Użytkowniczka
Wysłany: 2009-11-28, 10:58
Ważne jest, żeby wybierac produkty, które w swoim składzie zawierają wyłącznie sproszkowany minerał. W stosunku do nich można byc pewnym, że nie będą zapychac porów.
Ja jestem naj najbardziej za kosmetykami mineralnymi.L'oreal ma dobre cienie mineralne.Jak je naloze rano tak co wieczora sa na miejscu!Pudryi podklady nie obciazaja skory.Oczywiscie trzeba dobrac konsystencje,marke do indywidualnych potrzeb.Podklad dobry jest z Astor jak dla mnie oczywiscie oraz cienie z l'oreal do modelowania twarzy ziemia egipska bi-kor.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum