Mi też się rozdwajają, ale żadne preparaty mi nie pomogły. Mam ewentualnie odżywkę (złotą) Sally Hansen. Nakładam na paznokcie przed zastosowaniem lakieru. Jednak zmniejsza to tylko prawdopodobieństwo zahaczenia paznokcia, nigdy do końca żaden preparat nie zreperował moich paznokci.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Zdecydowanie wszelkie odzywki warto wspomóc "od środka". Polecam tabletki na bazie skrzypu polnego i l-cysteiny - jest ich w aptekach sporo i nie kosztują majątku 15-20 zł.
Skrzyp polny - naturalne źródło związków krzemu, który odpowiada za prawidłowy wzrost regenerację i odpowiednią elastyczność komórek włosów, skóry i paznokci.
L-cysteina - wchodzi w skład keratyny, głównego budulca włosów i paznokci oraz kolagenu, odpowiedzialnego za elastyczność skóry. L-cysteina chroni komórki włosów, skóry i paznokci przed działaniem wolnych rodników, dzięki czemu opóźnia procesy starzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum