Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cera, jasna, problem, zbyt

problem... ze zbyt jasną cerą...
Autor Wiadomość
gabbbii 
Początkująca

Wysłany: 2008-05-08, 20:15 problem... ze zbyt jasną cerą...

Cześć;] mój problem polega w doborze odpowiedniego pudru... mam 17 lat i tłustą cerę i w dodatku baaaardzo jasną karnację (chyba najjaśniejszą jaka może być;/) i ślady mini trądziku i dużo wągrów w strefie T (czy jak ona się zwie;)) do tej pory próbowałam różnych podkładów (w płynie) oczywiście wszystkie w najjaśniejszych kolorach i każdy miał te same wady;/ tzn: po pierwsze były za ciemne na moją karnację, po drugie kazdy po upływie kilku godzin (około 5) jakby się ważył, po prostu strasznie było go widać na buzi, po trzecie oczywiście świeciłam się niemiłosiernie;/ (używałam podkładów w płynie z Bell matujący odcień porcelanowy, z Maybelline, fresh matte 015 fair, jeszcze był z vipery satin look też najjaśniejszy i nic;/ każdy tak samo współpracował z moją cerą;/ jeśli ktoś ma podobny problem i znalazł receptę to proszę o pomoc i radę;] z góry dziekuję i pozdrawiam serdecznie:)

Darish:)

Wysłany: 2008-05-09, 18:46 

hm jedyne co moge polecic to cos na na nieswiecenie bo mam ten sam problem ;) uzywaj w strefie T bazy pod makijaz np firmy DaxCosmetics

Sophiee 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-07-18, 09:37 

Hej, a ja mam na to sposób, po pierwsze musisz przeciwdziałać świeceniu się Twojej cery i wyregulować pracę gruczołów łojowych, w przeciwnym wypadku nic nie pomogą dobre podkłady bo po prostu spłyną ci z twarzy.

Najlepszy krem matujący, który równocześnie głęboko odżywia to Biomaris 24'h anti-shine cream, zapewniam , że przestaniesz sie po nim świecić!!!! Ja mam podobny problem i odkąd zaczęłam używać tego kremu moja skóra wygląda świeżo i zdrowo, no i przede wszystkim nie świeci się.

Jeśli chodzi natomiast o podkład to uważam, że w Twoim przypadku lepszy będzie krem tonujący, polecam tej samej marki tinted day cream w odcieniu jasnym, świetnie dostosowuje się on do naturalnego kolorytu skóry, jeśli masz jasną cerę to on po prostu dostosuje się do niej - nie obciąży skóry, to jest dość ważne zwłaszcza w lecie!!! poza tym zawiera kolagen morski i olej z awokado - naturalne składniki.

pozdrawiam

kubeczek

Wysłany: 2008-07-30, 01:05 

Musisz się skupic na pielegnacji cery i zainwestowac w matujace kremy, na nich kazdy podklad wyglada matowo.

Wysłany: 2008-07-30, 16:29 

kubeczek napisał/a:
zainwestowac w matujace kremy, na nich kazdy podklad wyglada matowo.

zalezy jeszcze jak bardzo ma tlusta cere
ja wiem po sobie, ze tak to niby sie swiece ale jezeli przez tydzien używam matujacych kremow to potem mam mega sucha skore i takie platki zaczynaja sie tworzyc i odpadac i wtedy musze nawilzac..

kubeczek

Wysłany: 2008-07-31, 19:32 

Ale przecież sa kremy nawilzajace o działaniu matujacym, zapobiegaja przesuszeniu skóry. Dobre sa podobno firm: LA ROCHE`a i GALANEA

Wysłany: 2008-08-03, 09:44 

mialam taki Lirene ;) i to wlasnie on mnie przesuszal po kilku dniach..

kubeczek

Wysłany: 2008-08-08, 17:00 

No to cóz, jak juz nic nie działa to zawsze mozna sie pocieszyc, że polysk na twarzy jest glamour;)

Wysłany: 2008-08-08, 19:48 

kubeczek napisał/a:
zawsze mozna sie pocieszyc, że polysk na twarzy jest glamour;)

hehe dobre:D

Odpowiedz do tematu