Cześć dziewczyny. Proszę Was o pomoc. Robię paznokcie od dłuższego czasu ale pierwszy raz mi się zdarzyło aby żel zaschną. Pracuje cały czas na tym samym żelu, wiem że należy trzymać go w chłodnym miejscu z dala od lamp i ciepła i tak też robię i po prostu zaschną. Na kursie nie miałam nic o takim "zjawisku" może znacie sposoby aby rozpuścić żel choć przypuszczam że to już nie możliwe.
Żel odrobinkę się rozpuści w acetonie tak jak akryl ale wykorzystuje się tą metodę przy zdejmowaniu żelu bądź akrylu ale nie by go rozpuścić w pudełeczku do użytkowania.Dziwny to przypadek.Może z innej niż zawsze dostawy jest ten żel.Może być przeterminowany lub był źle przechowywany wtedy jest taka możliwość zaschnięcia.Niestety jeśli będziesz chciała go rozpuścić to i tak nie będzie się nadawał do użytku.
mogła być też tak, że przez dłuzszy czas był narażony na działanie promieni słonecznych, z żelami jak z lekami... w chłodnym, zaciemnionym miejscu, z dala od dzieci;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum