Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: problem, wlosami

problem z włosami...
Autor Wiadomość
wskrap 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2007-04-14, 10:29 problem z włosami...

Witam! Jestem tu nowa,już dużo przeczytałam na tym forum i napewno przyda mi się wasza wiedza, może pomożecie mi z tym problem, bo to już dla mnie katastrofa.Otóż chodzi o przetłuszczające się włosy.Czytałam już wiele , że włosy przetłuszczające sie trzeba myć nawet codziennie jak jest taka potrzeba, tylko problem w tym ,że nie mam za bardzo na to czasu, i moi rodzice są starsznie oszczędni jeżeli chodzi o wodę..i jakbym miała myć codziennie włosy to by zbankrutowali, bo nei należe do zbyt zamorznej rodziny, a problem w tym, że musze je myć codziennie... teraz czym jest to spowodowane?? odżywki, prostownica,palenie papierosów, klimatyzacja w samochodzie bla bla bla..dodam, że jak mam przetłuszczone włosy czuje sie jak.... p[oprostu się nie czuje.. nie wyjde z domu z takimi, włosami, chciałabym je myć chociaż co dwa dni. Używałam już wielu szamponów, przestałam używać odzywek, bo obciążają włosy, szamponów naprwaczych do włosów zniszcopnych, zastosowałam pare sposobów domowych na takie włosy.. wszytsko pomagało, ale na krótki okres.
Czy wy znacie może jakieś profesjonalne kosmetyki, na taki rodzaj włosów, bo stwierdzam że wole wydac wiekszą kase, i sie tego pozbyć niż się meczyc .Albo jaakieś sposoby co się sparwdzają, albo jakieś rady jak postepować z włosami :P

licze na was:)
pozdrawiam

Darish:)

Wysłany: 2007-04-14, 11:07 

Hmm ja czesto nie myje calej glowy, tylko srodek ktory sie przetluszcza ;-) cala glowe myje co drugi dzien, a dzieki mojemu patentowi mam ciagle świeże wlosy :-P

wskrap 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2007-04-14, 11:25 

oo no ciekawy sposób, ale jak myyć środek głowy, nie mocząc reszty ?:d :->

[ Dodano: 2007-04-14, 11:29 ]
ahh i jeszcze problem w tym, ze włosy przetuszczają mi się od spodu, moze od tego że prostuje włosy partiami,
a czasmi rzeczywiscie tez tak robie, że myje tylko grzywke.. włosy z przodu..

a cio sadzicie o takim preparacie z avonu, o którym kiedys czytałam, nie wiem czy jest jeszecze w sprzedazy, na przetłuszczajace sie włosy w sparyu kosmetyk, który sie uzywa juz wtedy kiedy włsoy są przetłuszcone, i po uzyciu nagle świeze?
uzywała go któraś z was?:P

Darish:)

Wysłany: 2007-04-14, 13:09 

wskrap napisał/a:
oo no ciekawy sposób, ale jak myć środek głowy,

wlosy mam zwiazane, mocze tylko srodek, nakladam szmapon,myje i plucze, te wlosy co sa zwiazane sa suche ;)

A co do prostownicy to tez uzywam i od niej mi sie malo przetluszczaja.
Wogole to jak myjesz glowe to najpierw cipla daj, potem umyj i same wlosy bardziej chlodna myj.
Przy cieplej wodzie luski sie otwieraja a przy zimnej zamykaja. Ciepla woda powoduje wlasnie wieksze przetluszczanie sie ;-)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-04-23, 16:16 

nie myc włosów goraco woda lecz letnia a nawet leko zimna:P ;-)

miskaa5 
Powieściopisarka
miskaa5

Wysłany: 2008-07-13, 10:37 

Dokładnie tak;) do ostatniego spłukania najlepiej użyj zimnej wody, a nawet lodowatej :mrgreen:

bella 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-12-02, 23:28 

...czapka też przyczynia sie do przetłuszczania włosów, a teraz taka pora jesienna... :-/

Kryspek 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-02-08, 09:26 

Na przetłuszczające się włosy bardzo pomaga Subrina Recept z wyciągiem z pomarańczy. Jest to marka "niekomercyjna" tzn w sklepach jej nie ma i pewnie dlatego i ja długo o niej nie wiedziałam. Można ja kupić w aptekach albo sklepach kosmetycznych a teraz też można zamówić przez stronę producenta na recept.pl. Ta Subrina to zestaw szamponu i lotionu, który nakłada się po myciu i nie spłukuje. Wiem, że w przypadku włosów przetłuszczających się to brzmi dziwnie, ale kto użyje to przekona się, ze to właśnie cały sekret. To bardzo płynny lotion który blokuje wydzielanie łoju ale przez tą płynność jest lekki osiada na skórze a nie włosach i nie obciąża ich. Szampon jest wydajny bo gęsty no i fajnie pachnie przez tą pomarańczę :) A i cena jest uważam super- szampon 14 zł a lotion 20- jak na działanie bardzo przystępna :)

missbutterfly 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-02-10, 12:33 

hmmm niestety najlepszym sposobem na to, żeby włosy się nie przetłuszczały jest ich częste mycie, ale skoro w twoim przypadku do odpada z powodu oszczędności wody to pozostaje zapatrzenie się w profesjonalne kosmetyki moim zdaniem bardzo dobry będzie taki

bo działa na przetłuszczającą się skórę włosów. A jeśli kosmetyki zawiodą zawsze możesz ukryć włosy pod jakimiś chustami, albo opaskami;)

kari 
Początkująca

Wysłany: 2011-04-04, 12:05 

Jaj używałam chyba z 10 szamponów do przetłuszczających sie i co Gucio nic mi nie pomaga dlaczego??

Zuzanna25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-04-05, 14:21 

Dobre są płukanki z ziół np. ze skrzypu lub płukanka piwna.

Skrzyp:
2 saszetki herbatki ze skrzypu, lub 2 łyżeczki suszonego ziela zalewamy szklanką wrzątku. Chłodnym naparem płuczemy włosy. Płukanka ze skrzypu wzmacnia cebulki włosowe, zapobiega nadmiernemu ich wypadaniu i przetłuszczaniu, leczy stany zapalne skóry. Krzem zawarty w naparze z ziela usprawnia proces gojenia, a także zwiększa zdolność skóry do zatrzymywania wilgoci i wspomaga wzrost włosów.

Piwna:
Chmiel jest pomocny na przetłuszczające się włosy. Wystarczy szklankę piwa delikatnie rozprowadzić wacikiem na umytych włosach. Płukanka piwna wnika we włosy, nie pozostawia specyficznego zapachu, nie wymaga spłukiwania. Wzmacnia włosy i zapobiega przetłuszczaniu skóry głowy.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-04-09, 22:20 

Tabletki Vitapil, ograniczają aktywność gruczołów łojowych.

Pisałaś, że przestałaś używać odżywek, ja dziś kupiłam maskę kallosa, która nie obciąża włosów, nadaje się do przetłuszczających. Pani w sklepie polecała :)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2011-04-10, 14:19 

Kallos ma kiepskie szampony. Miałam jajeczny i wiele wiele innych i każdy, w porównaniu z Garnierem, Loreal itp., plątał mi włosy. Odżywki też nie są zbyt fajne. Fakt, kosmetyki Kallosa są tanie, ale mi jakoś nie służą. Szampon może jeszcze bym kupiła, ze względu na to, że on tylko ma za zadanie oczyścić włosy, ale odżywka musi mieć swoją jakość.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-04-10, 14:28 

Ja nie uważam, żeby maski/odżywki Kallosa były słabej jakości.

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2011-04-10, 14:35 

Jeśli masz zdrowe włosy, to ok. Ja mam zniszczone i widzę różnicę :/

Odpowiedz do tematu