Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kreconymi, problem, wlosami

problem z włosami kręconymi
Autor Wiadomość
Anakreont 
Początkująca

Wysłany: 2009-05-01, 19:56 problem z włosami kręconymi

Witam!

Zarejerstrowałem się i piszę tutaj, bo mam dosyć poważny problem ze swoimi włosami. Mam włosy długości 6-9cm, kręcone, więc przylegają do głowy (nie ma żadnych opadających na ramiona czy nawet szykujących się do tego). Wszystko było w porządku, dopóki mój "baranek" nie zaczął się rozpadać. Zaczęło się jakieś 3 miesiące temu. Zaczęły mi wypadać, więc udałem się do fryzjera je przyciąć i trochę wycieniować. Jakiś czas było jeszcze znośnie, ale od miesiąca krew mnie zalewa, gdy po każdym myciu wyciągam z wanny zdecydowanie zbyt duże ilości włosów. Prócz tego moje loki, niegdyś grube i trzymające się przysłowiowej kupy, stały się cienkie i pojawia się sianowatość.

O co pytam tutejsze specjalistki?
1. Co może powodować u mnie wypadanie włosów, coraz słabsze "trzymanie się" w grubsze pasma, sianowatość?
2. Jak z tym walczyć?
3. Jaki szampon jest sprawdzony i dobry? Ewentualnie inne specyfiki, by pożądany efekt uwydatnić.

Używam szamponu fructis 2w1 do włosów kręconych i odżywki po myciu p.pro-v cośtam loki i fale bez spłukiwania.

z góry dziękuję i pozdrawiam,
Anakreont

EDIT: Cóż za dyskryminacja! Mam rangę "początkująca" :cry:

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-05-01, 22:19 

Hmm nie wiem, ile masz lat, ale może być to związane z dojrzewaniem i nie mówię tu tylko o wieku 13-15 lat :P bo zapewne masz więcej... Może być to burza hormonów, styl życia, stres... Hmm... Najlepiej kupić coś przeciwko wypadaniu włosów, polecam Hapantoten (po raz kolejny) :), a co do szamponu, najlepiej, gdybyś poszukał coś odpowiedniego w hurtowni fryzjerskiej. Polecam szampon jajeczny firmy Kallos :) Kosztuje 5 - 6 zł na allego - 1 litr :) starcza na długo. Możesz też jakąś odżywkę do tego... Pewnie dla niektórych chłopaków może być śmieszne takie PRZESADNE pieszczenie włosów, no ale jak zaczynają się problemy, to naprawdę warto... Unikaj też codziennego ich mycia. Wiem, że niektórzy myją włosy każdego dnia, ale początkowo spróbuj myć co 2 - 3 dni. Zobaczysz jak będzie sprawa wyglądała... Co więcej, używaj też odżywki, żebyś mógł łatwo je rozczesać. I jeszcze jedno - nie susz włosów od razu po umyciu. Odczekaj troszkę...

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-05-02, 10:38 

skoro wypadają włosy to polecam szampon Seboradin Regenerujący / Niger [pisałam chyba o nich też w innym temacie, do kupienia w aptece po ok.12zł]. Baaardzo skuteczna na wypadanie jest czarna rzepa. Kup sobie w spożywczym, wyciśnij sok i wmasuj, albo jakiegoś gotowca kup - wspomniane wyżej szampony mają ją w swoim składzie :) na wypadanie dobry jest też skrzyp polny, można pić z niego herbatę lub jakieś tabletki sobie kupić :) podobno dobre są też ampułki firmy Radical, ale tego nie wiem z doświadczenia, więc wstukaj sobie to najwyżej w google :mrgreen:
Aaa, i na wzmocnienie włosów ogólnie polecam oolejek rycynowy, apteka, ok.3zł a efekty uzyskane dzięki niemu są super ;-)

i to chyba na razie tyle - jak mi się coś przypomni to napiszę ;-)

Odpowiedz do tematu